5 TOP knjig, ki so super darilo!

Danes vam predstavljamo 5 top knjig Založbe Chiara. Knjiga je vedno dobro darilo, če gre za praznike, rojstne dni, posebne priložnosti ali za trenutek, ko želite nekomu izkazati pozornost.

Da se boste letos lažje odločili za decembrsko darilo, spoznajte 5 top knjig, ki jih bo vesel vsakdo. Knjige pa niso le odlično darilo, ampak so neprecenljive za bralca. Branje nam daje širino in globino, daje nam občutek, da je svet okoli nas bolj jasen, omogoča nam, da se naučimo novih stvari. Knjige nas seveda tudi izobražujejo in učijo. Pomagajo nam razvijati naše razmišljanje in razumevanje. Branje zagotovo poskrbi tudi za boljšo koncentracijo in bolj pisano domišljijo, ki jo odrasli še kako potrebujemo.

Sanela Banović: Spodbude 

Zdravnica, ki ljubi in prebuja Slovence! Po najbolj gledanem TEDx-u ter okoli 650 predavanjih po vsej Sloveniji zdaj prvič tudi v knjigi. To je knjiga, ki je osebna zgodba, v njej gre družinske stiske in veselja, je knjiga o bolečini in ljubezni Sarajeva. To je 20 let dragocenih izkušenj, prelitih v razumljive nasvete in presunljive izpovedi „nočne spovednice“, resnične zgodbe pacientov, ki so se ji v globokih stiskah odprli, je hvalnica Sloveniji, preventivnemu zdravstvenemu sistemu in čudovitim ljudem, predvsem pa 6 stebrov zdravja za več smeha, ljubezni, dotikov, objemov, modrosti, poguma, poštenosti in solidarnosti, povezanosti. Za kvalitetno življenje!

Sanela Banović prinaša pomembna sporočila

Spomni nas namreč, da smo v nasprotju z zadrtimi klišeji prav čudoviti ljudje: druženje s Slovenci priporoča namesto rabe antidepresivov. Gradi mogočno stavbo s 6 pomembnimi elementi: DOTIK, GIBANJE, KOMUNIKACIJA, DRUŽENJE, SPOLNOST in SPANJE. Za sabo ima več kot 600 opravljenih predavanj, v sleherne kotičke Slovenije jo vabijo z zavedanjem, da prinaša sporočilo odpuščanja, ljubezni in odprtega izražanja čustev.

Odlomek iz knjige:

»Nikjer nisem zasledila jasnih, kratkih, jedrnatih navodil, kako čim dlje obdržati v dobrem stanju človeka kot zemeljsko živo bitje. Tako preprosto. Počasi sem dojela, da jih bom sestavila sama. Zato so nastale SPODBUDE.

Osnovni namen te knjige je, da vam pomaga, da vas nikoli ne srečam v bolniški pižami. Ali vsaj čim kasneje! Vedno pa vas bom vesela v preventivnih ambulantah in na predavanjih. Življenje ni vedno lahko, je pa lahko enostavno. Le mi si ga brez vsake potrebe zakompliciramo. Ne bom rekla, da je preprosto kot pasulj … Ni pa niti približno tako zapleteno, da ga ne bi mogel povsem dovolj dobro doumeti prav vsak od nas.«

DOTIK, OBJEM, POLJUB. To so vrednote, ki jih je Sanela Banović zasejala po Sloveniji s svojo srčno močjo in z odločenostjo, da prinese olajšanje, veselje in zdravje čim več ljudem. Spodbude za bolj zdravo in kakovostno življenje.

KNJIGO LAHKO KUPITE TUKAJ

Kaj je o knjigi zapisala urednica:

»V tej pretehtani in odkritosrčni knjigi, njenem drugem otroku, je skoncentrirana življenjska misija Sanele Banović: odprimo se za SPODBUDE – v sebi, soljudeh, navsezadnje v sistemski zdravstveni podpori. Ki jo imamo v Sloveniji, pravi to izbrušeno bitje, najboljšo na svetu.

Za ceno preživetja je odšla iz rodnega in ljubljenega Sarajeva. Pravzaprav je odšlo telo. Njena duša in srce pripadata svetu brez meja. Kako srečni smo lahko, da je to zdaj Slovenija!

Brigita Langerholc: Do cilja in naprej

»Morala sem se sesuti kot vreča bolečih mišic, da sem se postavila zase in dojela, da sem zdrava. Zdaj grem z ljubeznijo do cilja in naprej.« Brigita Langerholc je v knjigi spregovorila o trenutkih, ko se je odločila, da je zdrava, najbolj po izjemnem četrtem mestu na olimpijskih igrah v Sydneyju in o res divjih procesih, ki so sledili temu … Pa o študiju in številnih medaljah v tistem času, za katere sploh ne vemo, o indijski poroki, štirih otrocih, pa o terapijah, ki so jo najbolj dvignile, pa o svojih štirih bližnjih srečanjih z ajahuasko, o spoštovanih mentorjih in solidarnosti med kolegi, a tudi zelo jasno o polenih, ki so padala po progah vrhunskega športa.

Vse in še veliko več o tem, kako je to ognjevito bitje, mama treh deklic, naredilo preskok od bolehne punčke do vrhunske športnice in zdaj coachinje z dragocenimi novimi znanji.

Odlomek iz knjige:

Iz Sydneyja s hvaležnostjo

“Normo za odhod na olimpijske igre sem ujela s skrajnimi težavami. Odtekla sem jo tik pred zdajci, zato sem bila ob prihodu v Sydney popolnoma sproščena. Kot da bi vse zaloge stresa pokurila v predhodnih treh mesecih med besnim lovom na normo!

Ko sem prvič stopila v olimpijsko vas, sem se počutila kot Alica v čudežni deželi. Vas je bila namreč tako lepa! Preden sem vse skupaj videla na lastne oči, si sploh nisem predstavljala, da so taka čudesa mogoča. Avstralci so resnično presegli sami sebe. Sredi ničesar so čez noč zgradili naselje za več deset tisoč ljudi iz celega sveta.

Vas je bila zgrajena iz enonadstropnih hišk, katerih enakost je le prispevala k magičnosti krajine. Še toliko bolj magično pa so delovali grandiozni state-of-the-art tekmovalni objekti. Takih ne v Evropi ne v Ameriki še nisem videla. Vse je bilo lesketajoče novo, za povrh pa so bili Avstralci eden najbolj sprejemajočih narodov na planetu. In so že takrat, leta 2000, ločevali odpadke, kar se nam je v slovenski odpravi zdelo višek eksotike.

V vsem tistem spektakularnem vrvežu sem se najprej počutila kar malo zgubljena, vendar na dober način. Vsenaokrog je ves čas vrvelo. Kar naenkrat sem bila vržena v nekakšen do skrajnosti potenciran multi-kulti kotel. Za družabni del mene je bila olimpijska vas nič manj kot raj.

Kako navdušeno sem se recimo čudila, da si imel v jedilnici na voljo menije z vseh celin! Celo še bolj pa me je frapirala vsa tista prvovrstna športna oprema, ki so jo tudi za kratek skok v trgovino nosili tekmovalci iz drugih držav. Ne gre za to, da bi bila kdajkoli v življenju ‘firmašica’. Bila pa sem nekdo, ki je moral za svoje prve reebokice cele počitnice sortirati deščice pri lokalnem izdelovalcu zobotrebcev. Pred tem sem trenirala v navadnih usnjenih čevljih, ker so bili v primerjavi s staršem cenovno dostopnimi jassami bistveno bolj trpežni. Stare jugoslovanske superge so razpadle po treh mesecih trdega treninga, čevlji pa so se nekako pregrizli skozi vse leto.

KNJIGO LAHKO KUPITE TUKAJ

Kaj je o knjigi povedal Marjan Ogorevc, atletski trener, bioterapevt, avtor več knjig:

»Brigito spremljamo v – upam si reči – njeni odisejadi, ki se odvija kot misija nemogoče. Kljub začetni diagnozi, ko ji strokovnjaki niso dajali veliko možnosti, se je podala na negotovo pot. Že takrat je bilo jasno, čeprav se tega še ni zavedala, da gre na treningu za nekaj več, ne zgolj za telesno pripravo.

Nevidne ravni posameznikovega bivanja, predvsem lastnega obstoja, lahko razvijamo tako z intuicijo kot z močno voljo in s hotenjem, spoznati tudi te, nam običajno nedostopne plasti življenja naše podzavesti. Slednja o življenju Univerzuma ve več kot zavestno razumsko mišljenje.«

Kažipoti 2023

Leto, ki je pred vami, 2023, je neke vrste prehod; lahko bo eno najboljših let za vas, kot pravi Adrian P. Kezele. Ta rokovnik vam bo pri tem pomagal. A leto je kot vsako, posebno. Avtor ga je poimenoval LETO POTRPEŽLJIVOSTI. 

Leto 2023 prihaja po nizu kriznih let, v katerih se je spremenil svet. Na nek način je to prehodno leto, v katerem se oblikujejo obrisi naše prihodnosti. Njegovi osnovni značilnosti sta potrpežljivost in vztrajnost. Svet v celoti utegne iztiriti na eno ali na drugo stran, a če se boste držali zlate niti potrpežljivosti in spremljali navodila iz tega rokovnika, utegne biti to eno od najboljših let.

Kažipoti 2023 predstavljajo inspirativen rokovnik, ki ne spoštuje samo datumov koledarja, po katerem živimo, pač pa tudi globoke ritme narave, ki se jih najpogosteje niti ne zavedamo. Čeprav v njem ne boste našli nobenih tehničnih podrobnosti o starem znanju, s pomočjo katerega je ustvarjen, pa imajo lahko ritmi, ki vam jih bo rokovnik razkril, znaten vpliv na vaše življenje.

To je pretehtan prijatelj za celo leto: navdahne, da sledimo naravnim ritmom, ter spodbudi k pozitivni spremembi in k dejanjem za nenehno rast, učenje in uživanje v življenju. »Misli sam, sama, v tišini, ne pod vplivom drugih ljudi. Govori v tišini; če govoriš v hrupu, te nihče ne bo slišal. Deluj iz tišine, ker nemir poraja slabe odločitve.«

KNJIGO LAHKO KUPITE TUKAJ

Ritmi, ki upravljajo naše življenje, so razdeljeni v tri vrste

Na straneh Kažipotov 2023 boste našli izvirne avtorjeve poetične premisleke, navdahnjene z značilnostmi posameznih naravnih ritmov, ki vam bodo pomagali k lažjemu razumevanju narave predlaganih ravnanj. Ritmi, ki upravljajo z našim življenjem, so v Kažipotih 2023 razdeljeni v tri vrste: pot telesa, pot srca in pot duše.

Pot telesa označuje običajne, materialne ritme, označene z našim koledarjem. Pot srca razkriva nevidne ritme, ki vplivajo na naše občutke. Na primer – eden od najpomembnejših ritmov poti srca je določen z gibanjem Lune. Kot boste videli, 13-krat na leto, na dan polne Lune, Kažipoti 2023 predlagajo Dan sočutja. Pot srca pa je določena tudi z nekaterimi drugimi ritmi, ki se ponavljajo v toku leta, in delujejo na našo komunikacijo, razpoloženje in splošno stanje našega duha.

Začetek vsakega obdobja je čas za odločitev in usmeritev v določeno dejavnost. V skladu z značilnostmi tega ritma vam Kažipoti 2023 predlagajo po tri cilje, ki bi jih bilo dobro uresničiti v tem obdobju. Prav tako lahko dodate še vsaj dva cilja, ki se vam zdita pomembna in ki vam predstavljata osebno namero v smeri izboljšave življenja ali določenih podvigov.

Vsako od teh obdobij je pospremljeno z nasveti za DELOVANJE ter s predlogi za preprosto ravnanje, ki bo v vaše življenje vneslo novo pozitivno energijo. V tem smislu so Kažipoti 2023 praktičen vodič za osebni razvoj in uspešno življenje.

O rokovniku Kažipoti:

»Večina rokovnikov ima predvsem praktično, včasih tudi estetsko vrednost. Adrianov premore dimenzijo več. Je spodbujevalen, kontemplativen, predvsem pa navdihujoč.«

Nataša Zupanc, Sensa

Medvedek se boji teme: zgodba za tapkanje z otroki

Je tudi vašega otroka česa strah, je žalosten, preveč živahen, ne more zaspati? Si želite, da bi ga lahko opogumili, potolažili, umirili? Slikanica, Medvedek se boji teme, vam pri tem lahko pomaga. V njej je predstavljeno tapkanje/metoda EFT. To enostavno, varno in blago tehniko lahko uporabite v vseh naštetih primerih in še mnogih drugih, ko sta otrokova ali vaša čustvena reakcija premočni. Metoda je preprosta za uporabo. Vi in vaši otroci se jo lahko res hitro naučite. Uporabljate jo lahko kjer koli in kadar koli ter jo imate »vedno pri roki«.

Živali v pravljici so se tapkanja naučile od opic v Afriki. Vi in vaši otroci pa se ga lahko naučite ob branju slikanice. »V gozdu to zimo nič ni tako, kot je bilo. V zraku je nemir. Mama medvedka in mali medo se letos nista odpravila k zimskemu spanju. Mali medvedek se boji teme in ne more zaspati. Mama medvedka je poskusila čisto vse, da bi mu pomagala.«

KNJIGO LAHKO KUPITE TUKAJ

O slikanici:

Originalna slovenska zgodbica z originalnimi slovenskimi ilustracijami – kako človek ne bi bil vesel? Če je ob tem avtorica tvoja učenka, ilustratorka pa tudi iz posebne skupine ljubih ljudi, je pa to toliko bolj prilika za iskreno slavje. Še en korak smo naredili, čisto nepričakovan, a prav zato še toliko lepši. Verjamem, da bo tekst z ilustracijami nagovoril tako otroke kot njihove starše. Ne, res ni treba, da nas je strah!

Pika Rajnar, akreditirana predavateljica pri mednarodni organizaciji EFT International

»Pozdravljam, da je nadvse preprosta, a močna tehnika samopomirjanja s pomočjo tapkanja našla pot v pravljico za otroke, ki jih je nečesa v življenju strah. In katerega otroka ni vsaj nečesa strah? Ker bistvo tehnike ni zanikanje, temveč prepoznavanje in obvladovanje čustvenih stanj, bi znala narediti veliko dobrega za boljše mentalno zdravje otrok in mladeži.«

Nataša Zupanc, Sensa

Kaj je metoda EFT?

EFT (Emotional Freedom Techniques) je metoda za znižanje čustvene napetosti. Imenujemo jo tudi tapkanje, ker ob njenem izvajanju lahno tapkamo na določene točke na glavi in zgornjem delu telesa. Ob tem pa na glas govorimo o naši težavi. S to enostavno, varno in blago tehniko lahko pri sebi in otrocih učinkovito ublažite najrazličnejše telesne in čustvene težave, kot so nespečnost, nemir, žalost, strah, tesnoba, trema in mnoge druge.

Priročnik za razsvetljen seks

Avtor priročnika je David Deida, ki ga morda poznate po uspešnici Pot odličnega moškega, je v svetu zaslovel tudi s knjigo o razsvetljenem seksu. Skrivnost bogatega doživljanja telesa in partnerstva razgrne skozi vadbe in drobne trike, ki so posvečeni usmerjanju notranje energije, še posebno skozi dih. Ta je začetek in vrhunec vsega: odnosa in doživetja v telesu in duhu ljubimcev. »Svetloba ljubezni se želi izraziti prek naših teles. A kljub temu da se naš najgloblji jaz želi odpreti in živeti kot ljubezen, se naš površinski jaz tega boji. Zato zadržujemo spontane in močne izraze ljubezni, ki se pretakajo po naših telesih. To počnemo predvsem z zadrževanjem svojega diha.

Prvi del opisuje, kako krožiti s svojo notranjo energijo, tako da lahko globoka sproščenost, čudovita čutnost in ljubezen z odprtim srcem vlijejo veselje v vaše ljubljenje. Drugi del se posveča načinom, s katerimi moški in ženske uživajo v več različnih orgazmih po vsem telesu, ki služijo kot opomin na vašo najglobljo in najbolj lahkotno blaženost bitja.
Tretji del predstavlja vrsto tehnik za povečanje polnosti spolnega užitka in duhovne odprtosti.

Četrti del ponuja naprednejše prakse za tiste bralce, ki želijo še napredovati v svojih spolnih sposobnostih.

KNJIGO LAHKO KUPITE TUKAJ

Ali živite kot ljubezen ali pa ste do takšne ali drugačne mere izgubljeni v drami svoje lastne zgodbe. Odločitev, da se odpremo in čutimo, je naša temeljna praksa razsvetljenega seksa, v vsakem trenutku. Namesto da bi se osredotočili zgolj na lastno zadovoljstvo ali da bi se zgolj odzvali na partnerjev ali partneričin prihod in odhod, moramo trenirati, da čutimo vsako izkušnjo in preko nje. Ne izogibamo se lastnih občutkov in čustev ali občutkov in čustev partnerja ali partnerice. S prakso postanejo naša srca prostorna, kar omogoča prostor za sprejemanje in ljubljenje z vsemi mislimi in čustvi, užitki in bolečinami, ko pridejo in gredo. Tudi če nas partner/ica izda, se spomnimo, da se znova in znova odpremo in čutimo. Lahko se odločimo spremeniti svoja vedenja – ali odnose; vendar takšne odločitve izhajajo iz odprtega srca, ki čuti. 

Iz našega odprtega srca teče svetloba. Naš obraz postane sijoč z rdečico ljubezni. Naše seksanje postane ples užitka. To je razsvetljeni seks in veščine, predstavljene v tem priročniku, so koraki, ki nam pomagajo pri učenju osnovnih gibov in ritmov, da lahko skozi našo strast zasije luč ljubezni. Naj naš seks vedno cveti kot daritev ljubezenske svetlobe.«

O knjigi so zapisali:

Več kot dobrodošla knjiga na področju umetnosti v spolnosti, ki smo si jo odrekali v zadnjih stoletjih in tisočletjih. Vstopamo v čas renesanse spolnosti. Kot pravi avtor: »Dober ljubimec ve, kako pripraviti telo do tega, da zapoje. A odličen ljubimec, razsvetljeni ljubimec, vzbudi velikanski zbor blaženosti.« Sam pa dodajam, da ne smemo pozabiti, da vaja dela mojstra, pod pogojem, da mojster dela vajo. Tako postane dober ljubimec. Da pa bi postal umetnik v spolnosti, pa mojster dela vajo in ji vsakič doda nekaj novega, se še bolj poglobi, še bolj začuti ples energij, še bolj se zbliža s partnerjem. Od tu pa ni več daleč mantra: »Preko mojega/tvojega telesa vodi moja/tvoja pot v nebesa.« Želim si, da bi vse več ljudi začutilo to ekstazo.

Marjan Ogorevc, bioterapevt

»Pa kje si hodil toliko časa, Deida, marsikaj bi razumela in delala drugače, če bi te ›srečala‹ prej! S tabo ›slišim‹ moškega v širino. In najino dvojino. Hvala, da celiš tudi mojo žensko! Že Pot odličnega moškega me je navdušila, in tudi ta knjiga je odlična … Deida je res mojster.«

Zvezdana Mlakar, igralka, voditeljica

Kako osvežujoča, osvobajajoča knjiga! Dotakne se tém, o katerih ne govorimo, jih nežno razsvetli in ponudi kot eliksir preobrazbe. Skozi razumevanje spolnosti vodi kot sočuten, izjemno razumevajoč ‘terapevt’. Že ob branju se sprostiš, zaveš, zadrhtiš ob mnogih spoznanjih … Prepoznaš vrzeli v odnosu do marsičesa, kar si v življenju imenoval seks, spolnost, ljubljenje. Prepoznaš razliko. Zaželiš si, da bi imel to knjigo v rokah že kdaj prej.

Vesna Neferamis, intuitivna umetnica

Pogosto sem se srečeval z dilemo — biti dober človek ali noro uživati v seksu. Zdelo se mi je, da sem lahko samo eno — ali spiritualno bitje ali pa primarni uživač. Knjiga Priročnik za razsvetljen seks mi je to dvoje na neverjetno jasen, enostaven in praktičen način pomagala združiti. Pomagala mi je združiti duhovnost in spolnost, saj na področje spolnosti prinaša jasnost, zavest, kar zmanjšuje sram in povečuje svetost akta.

Aleksander Lah, terapevt tantrične masaže 

Seveda je na to razsvetljeno in magično temo napisanih kar nekaj starodavnih in sodobnih priročnikov. A da nas ne preplavijo informacije, zadošča tole: Samo dihaj. Ti je to že kdo rekel? Prav ima. A dodajam: Samo dihaj, kot piše Deida. In mi pridi čez nekaj mesecev povedati, kaj je zate drugače. To ti polagam na srce z najbolj hvaležnim, mirnim, zdravim in obenem vznesenim nasmeškom, kar jih je. Samo začni. Vdih, po telesu navzdol … izdih, po hrbtenici navzgor. In od tod do blaženosti.

Tadeja L. Zupan, urednica

Za moške ima spolnost res velik pomen v življenju. Deida uči tisto, kar bi nas morali naši očetje, a večinoma tega védenja niso imeli, ker se je skozi čas ‘izgubilo’. Če bi moral moški, ki svojo vlogo v svetu jemlje resno, izbrati zgolj eno knjigo za pridobivanje znanja na področju energije in spolnosti, je tale priročnik po mojem mnenju top izbira. In absolutno jo srčno priporočam tudi ženskam, saj je napisana za vse, ki bi želeli zdravo spolnost ponotranjiti.

Borut Bric, terapevt, Moške skupine

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam