6 enostavnih nasvetov, kako postati še boljši starš

Večinoma smo vse Nepremagljive mame, nekatere imajo enega otroka, večina dva, nekatere pa tri. Vse imamo različne izkušnje, a hkrati takšne, ki so si zelo podobne.

Vzgajati otroke in biti mama ni enostavna služba. Nosi neverjetno odgovornost, je naporna in se nikoli ne konča. Zagotovo se strinjate z vsaj eno stvarjo od naštetih. 

Pomembno je, da kot starš poslušate in razumete potrebe svojih otrok in jim zagotovite ljubeče in varno okolje za rast in razvoj. Prav tako je pomembno, da se zavedate svojih vzorcev in kako vplivajo na otroke, in da se trudite razvijati pozitivne odnose in komunikacijo z njimi. Pomembno je tudi, da se zavedate svojih lastnih meja in da poiščete podporo, če jo potrebujete.

Nekaj nasvetov za to, kako postati še boljši starš:

  1. Poslušajte svoje otroke in jim posvečajte pozornost. Poslušajte, kaj imajo povedati in jim pomagajte razumeti njihova čustva in potrebe.
  1. Bodite pozitivni in podpirajte svoje otroke. Spodbujajte njihove interese in hobije ter jim pomagajte pri doseganju njihovih ciljev.
  1. Bodite dosledni pri odraščanju otrok. Dajte jim jasna pravila in poskrbite, da se jih držijo, hkrati pa jim zagotovite ustrezno disciplino, ki je prilagojena njihovi starosti in razvojni stopnji.
  1. Komunicirajte z otroki odprto in iskreno. Poskušajte razumeti njihove poglede in jim pomagajte pri reševanju težav in odločanju.
  1. Poskrbite za svoje lastno dobro počutje in zdravje. Bodite dober zgled za svoje otroke in se trudite, da bi bili zadovoljni in srečni tudi sami.
  1. Ne bojte se poiskati pomoč, če jo potrebujete. Nič ni narobe s tem, da se obrnete na strokovnjake, prijatelje ali družinske člane, če potrebujete podporo pri starševstvu.

Pa še en majhen nasvet. Ne imejte slabe vesti, če vam kdaj zmanjka časa za igro ali se vam enostavno ne ljubi, ker je bil dan noro naporen. Vaši otroci vedo, da jih imate radi in to je najpomembneje.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam