7 preprostih trikov, s katerimi lahko ponovno podžgete strast

Novoletne zaobljube imejte tudi v spalnici, kajti to je nekaj, kar potrebuje vsak par.

Razkrivamo 7 preprostih trikov, s katerimi lahko ponovno podžgete strast – od tega, da to počnete povsod, razen v spalnici, do tega, da si prizadevate za tri orgazme zapored.

V začetku leta smo polni zaobljub, na naših družbenih omrežjih se neprestano pojavljajo ljudje, ki so polni novih sklepov in novih začetkov. Videvamo novoletne zaobljube o izboljšanju zdravja: zelena prehrana, več gibanja, joga vsako jutro …

Obljube so tudi takšne, da bomo dosegli karierne cilje, živeli bolj trajnostno, spremenili prosto sobo v odličen kabinet, posadili več dreves. Objavljali bomo poste o tem, kako biti bolj hvaležni za svoje partnerje in otroke, družino in prijatelje. Ne boste pa videli parov, ki bi se pogovarjali o novih načinih za oživitev svojega spolnega življenja.

Če logično razmislimo, bi rekli, da povprečen par tega ne želi izpostavljati v javnosti. Toda strokovnjaki na področju pravijo, da se to ne dogaja niti za zaprtimi vrati. Zakaj se torej trudimo na vseh področjih svojega življenja, saj se zavedamo, da je treba stvari osvežiti, da bi jih ohranili vitalne in žive, razen pri seksu?

Ker mnogi še vedno verjamejo v velikanski mit, ki je škodljiv in pravi, da se v dobrem razmerju, ko gre za poželenje in strast, te stvari preprosto zgodijo. Nobenega truda ni potrebnega. Tukaj se strokovnjaki strinjajo, da je to popolna neumnost! Naše spolno življenje je namreč pogosto prva stvar v življenju, ki zastara, saj večina parov seksa na popolnoma enak način, vsakič znova. Vse skupaj postane rutina.

Naj se vam to ne zgodi v letu 2022! Tukaj je 7 preprostih načinov, kako lahko svoje ljubezensko življenje prevetrite.

1. Preselite seks iz spalnice

Da, to je hladno. Da, to je bolj udobno. Toda to je poljub smrti za vaše spolno življenje, če je edini prostor, kjer seksate, v vaši postelji. Bodite ustvarjalni! Seksajte v rezervni sobi, na kavču, medtem ko gledate nekaj pikantnega na Netflixu. Kot predigro si privoščite skupno kopel ali tuširanje. 

Stopnice so odličen prostor, kjer lahko bolje izkoristite nenavadne položaje (pomagajo izravnati višinske razlike); skočite na kuhinjski pult in pustite domišljiji prosto pot.

“Lokacija, lokacija, lokacija!” ne velja samo za nepremičnine!

2. Vsakič spremenite eno stvar

Medtem ko spreminjate lokacijo, spremenite še eno stvar. Res ni pomembno, kaj je to: možgani ne potrebujejo veliko, da običajno dejavnost spremenijo v nekaj divje vznemirljivega!

Če to običajno počnete zjutraj, to počnite zvečer – ali obratno. Če vedno slečete vsa oblačila, jih nekaj pustite na sebi. Dodajte pete ali jih sezujte. Poslušajte glasbo. Uporabite prevezo za oči. Med izvajanjem se pogovarjajte ali molčite.

Ni pomembno, če preprosto zamenjate nekaj najljubših rutin, v katerih oba uživata. Glavni cilj je, da se ne ujamete v klasično past, ko vsakič, ko seksata, počneta isto stvar.

3. Počutite se odlično v svojem telesu

Raziskave kažejo pomembne povezave med telesno podobo in skoraj vsemi dejavniki, povezanimi s spolnostjo: vzburjenostjo, željo, orgazmom, pogostostjo seksa in spolnim samospoštovanjem.

To ni kvantna fizika: če se sramujete svojega telesa in menite, da je grdo, zakaj bi želeli, da ga kdo gleda ali se ga dotika?

4. Preoblikujte svoje spolne tehnike 

Vsi smo krivi, da vlečemo iste tehnike, kadarkoli izvajamo oralni seks ali ročno stimuliramo partnerja. Bodite bolj ustvarjalni v letu 2022!

Vedno uporabite tako roko kot tudi usta. Če izvajate oralni seks, se prepričajte, da imate poleg penisa dostop tudi do njegovih testisov. Spustite se na kolena in igrajte podrejeno, namesto da bi to počeli kar na boku na postelji. Ali pa sedite na strani postelje, medtem ko on stoji pred vami.

Poskusite vi na vseh štirih, medtem ko on zdrsne pod vas, se obrne v nasprotno smer in se z blazinami dvigne na pravo višino. Odličen položaj za moč: stojite z razkoračenimi nogami in se naslonite na steno. Če se z rokami oprijemate njega, se postavite za njim in ga obkrožite z rokami. Še posebej seksi je, če to počnete pred ogledalom. 

Rezultati študij so iz leta v leto enaki: občutek spolne privlačnosti pomeni, da je veliko bolj verjetno, da boste uživali v spolnosti, imeli več orgazmov, bili večji pobudniki seksa in se s partnerjem lažje pogovarjali o spolnosti.

5. Pogosteje – ali dlje časa – seksajte

Ne le, da se boste zaradi tega bolje počutili v svojem telesu, redno seksanje ima še veliko drugih zdravstvenih in čustvenih koristi. Dobro je za vaše srce, kožo in krvni obtok. Ohranja vajino povezanost v paru, izboljša vajino razpoloženje in pomaga v boju proti depresiji – in to še preden pridete do dela “Zabavno je!”.

Postavite si izziv, ki bo presegel vaše običajne meje, a bo hkrati dosegljiv. To običajno pomeni, da si zastavite cilje za štirinajst dni ali mesec in ne za vsak teden. Če običajno seksate dvakrat na teden, si v naslednjem mesecu zastavite cilj, da boste seksali petkrat. Če seksate enkrat na mesec, v naslednjih dveh mesecih to povečajte na trikrat. Če ste zadovoljni s pogostostjo seksa, vendar ste nagnjeni k hitenju, dodajte vsakemu drugemu seksu dodatnih 10-15 minut.

Če običajno seksate dvakrat na teden, si v naslednjem mesecu zastavite cilj, da boste seksali petkrat.

6. Odpravite morebitne težave pri seksu

Se vam sploh ne ljubi? Novo leto je odličen čas za pogovore, ki se jim že več mesecev izogibate. Ni treba, da so to zlovešči pogovori v stilu “Morava se pogovoriti o najinem spolnem življenju”. Nič ne bo preprečilo, da bi nekdo poslušal, kar imate povedati, kot če bi to formulirali, kot da gre za resno težavo. Večina ljudi se ustraši, preneha poslušati in se osredotoči na misli ‘se bova razšla’ ali ‘v postelji sem slaba’. Namesto tega se pogovarjajte po koščkih in naključno.

Če niste prepričani, ali vaš partner uživa v tem, kar mu počnete, ob naslednjem seksu recite: “Ali ti je všeč, ko naredim to/tu? Želiš, da to naredim močneje/mehkeje?”. Ali: “Na kakšen način ti je to najbolj všeč? Tako ali tako?”.

Če želite nekaj več, recite: “Všeč mi je, ko to počneš. Ali lahko to počneš dlje?”. Če želite nekaj narediti drugače, recite: “Všeč mi je, ko delaš to. Ali veš, kaj mi je še všeč? Ko narediš to. To je res prijetno.

Če želite poskusiti nekaj novega, recite: “Sinoči se mi je sanjalo, da sva počela to in to.” 

Spodbudite ga, da vam tudi on pove, kaj mu še vedno ustreza in kaj ne: najboljša stvar, ki jo lahko naredite za svoje spolno življenje, je, da partnerju sporočite, da ste odprti za konstruktivne povratne informacije in ne boste užaljeni.

7. Več orgazmov

Ne gre samo za tisti 30 sekundni naval evforije – a za božjo voljo, ko se to zgodi, je to zelo prijeten občutek! Obstajajo načini, kako doseči intenzivnejše in pogostejše orgazme.

Če tega ne morete doseči, bodite pozorni na svoje osebne sprožilce orgazma. Čim več znakov bližajočega se orgazma bodo vaši možgani prepoznali, tem lažje bodo sprožili orgazmični odziv. Osredotočite se na to, kar naravno počnete ob približevanju orgazmu (hitrejše dihanje, napenjanje mišic zadnjice in stegen, stokanje), nato pa pretiravajte.

Če želite več kot en orgazem v eni seansi, spremenite način stimulacije. Če je bil vaš prvi z oralnim seksom, doživite naslednjega s partnerjevimi s prsti ali s penetracijo. Za tretjega uporabite vibrator. Prizadevajte si za zaporedne in ne hkratne orgazme.

Močnejše orgazme boste doživeli, če se boste osredotočili na svoj užitek, namesto da poskušate ugotoviti, kje na lestvici vzburjenosti je vaš partner. Preden se dotakneta drug drugega, “vrite” in predvidite, kaj vas čaka, še preden se dotakneta drug drugega. Med spolnim odnosom se drgnite in ohranjajte stik s celotnim telesom. Razgibajte mišice medeničnega dna in dodajte erotično ostrino z vlečenjem za lase ali ploskanjem po zadnjici.

Naj bo 2022 v postelji vroče, drage Nepremagljive.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam