7 stvari, ki bi jih morali očistiti vsak dan

Vemo, kaj si mislite: “Še ena stvar, ki jo moram dodati na seznam opravil?!” Toda verjemite, da bodo ta opravila na dolgi rok močno spremenila vaš dom.

Gre le za 7 stvari, ki bi jih resnično morali očistiti vsak dan. Dejstvo pa je, da vam ta opravila ne bodo vzela ogromno časa in bodo hitro postala del rutine.

Brisače za roke in kuhinjske krpe

Morda niso videti umazane, vendar so bile kuhinjske krpe v študiji označene za najbolj umazano mesto v kuhinji. Enako velja za majhne brisače v kopalnici. Brisače za roke se hitreje umažejo, saj jih uporabljate večkrat na dan. Zamenjati jih je treba vsakih nekaj dni ali celo vsak dan, če imate veliko družino.

Kuhinjski pult

Če pomislite na stvari, ki jih odlagate na pult, je nemogoče spregledati, kako umazan je. Zato morate vse pulte vsak dan obrisati in razkužiti. Pazite le, da za to ne uporabljate iste gobice, papirnate brisače ali krpe. To namreč ni dobra praksa, saj bo to verjetno povzročilo navzkrižno onesnaževanje, kar pomeni, da boste umazanijo prenašali.

Stene tušev

Najlažji način, da se znebite umazanih fug, je redno vzdrževanje, zato strokovnjaki za čiščenje pravijo, da morate po vsaki uporabi tuša po ploščicah potegniti s ščetko. S suho krpo pa boste preprečili nastanek madežev plesni.

Umivalniki

Čeprav morda mislite, da bo po umivanju rok ali posode umivalnik čist, v resnici za seboj puščate umazanijo in bakterije, ki se prilepijo na stene umivalnika. Če resno skrbite za čistočo, uporabite čudežno gobico, da odstranite sledi, nato pa razkužite umivalnik tako, da zamašite odtok, napolnite umivalnik s toplo vodo in po njem razpršite žlico belila. Pustite delovati pet minut, nato sperite.

Umazana posoda

Omake in drobtine, ki ostanejo čez noč, bodo privabile bakterije, naslednji dan pa bo pomivanje posode veliko težje, kot je treba. Namesto tega ročno operite krožnike in pribor ali jih pospravite v pomivalni stroj.

Aparat za kavo

Verjetno si vsak dan skuhate svežo skodelico kave. Ker je vaš aparat za kavo gojišče bakterij in plesni, ga morate čistiti vsak dan. Najbolje je, da po vsaki uporabi operete odstranljive dele kavnega avtomata, da odstranite kavo, ki je ostala po kuhanju. Lahko jih umivate ročno v umivalniku s toplo vodo in milnico, vendar so običajno primerni za pomivanje v pomivalnem stroju. Ne pozabite obrisati tudi zunanjosti in grelne plošče, kjer se lahko razlite tekočine zažgejo.

Tla, prekrita z drobtinami

Dejstvo je, da nam med kuhanjem vedno kaj pade na tla. Ko na hitro pospravite posodo, pometite ali posesajte še tla. Tako boste preprečili, da bi smeti raznašali po celem stanovanju. Verjemite, da ni lepšega, kot zjutraj priti v čisto kuhinjo.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam