Dež, veter, sneg … Ne glede na to, ali boste v odprtih ali zaprtih prostorih, zakaj se ne bi pogreli z vročim gin koktajlom? Ja, tako je – gin ni samo za poletje, drage!
Verjetno ste že poskusile kuhano vino, topel viski in rum. No, tukaj je nekaj okusnih alternativnih pijač z našo najljubšo poletno družbo: ginom! Ker smo Nepremagljive za odgovorno uživanje alkohola, dodajamo še opozorilo: “Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!“.
Kuhan Bombay Sapphire gin
Potrebujete:
- 50 ml gina Bombay Sapphire
- 150 ml jabolčnega soka
- 50-100 ml sveže stisnjenega pomarančnega soka po okusu
- 1 žlička brusničnega želeja (neobvezno)
- Cimetova palčka
- Morebitne dodatne praznične začimbe po vaši izbiri: poskusite zvezdasti janež, nageljnove žbice ali stroke kardamoma
- Pomarančne rezine in/ali sveže brusnice za okras
V kozico dodajte sokove, žele in začimbe, nato pa nežno segrevajte (občasno mešajte) nekaj minut, dokler se žele ne raztopi. Odstranite z ognja, precedite v kozarec za pitje, nato dolijte gin Bombay Sapphire.
Okrasite z rezino pomaranče in/ali nekaj svežih brusnic; v pijačo lahko dodate tudi svež zvezdasti janež ali cimetovo palčko za dodatni okus.

Vroč začinjen gin Bombay Sapphire in jabolčni punč
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 cimetova palčka
- Posip nageljnovih žbic
- ½ naribanega muškatnega oreščka
- 200 ml gina Bombay Sapphire
- 800 ml jabolčnega soka
- 50 g rjavega sladkorja (neobvezno)
- Sok polovice limone ali pomaranče
Vse sestavine razen gina dodajte v kozico in nežno segrevajte pet minut, občasno mešajte. Morda ne boste želeli dodati sladkorja, če je vaš jabolčni sok že sladkan – poskusite in preverite, ali ga želite še dodatno sladkati! Dodate lahko tudi kanček (približno 15 ml) ingverjevega sirupa, za močnejši učinek.
Odstavimo z ognja in dodamo gin Bombay Sapphire ter sok polovice sveže pomaranče ali limone, nato precedimo v steklene vrčke. Za serviranje okrasite s svežo rezino jabolka, pomaranče in zvezdastim janežem in/ali cimetovo palčko.
Tradicionalni Gin Flip
Potrebujete:
- 30 ml gina Bombay Sapphire
- 20 ml triple sec (ali drugega pomarančnega likerja)
- 20 ml irskega kremnega likerja
- 1 celo jajce
- 1 zvrhana čajna žlička karamele
Sestavine dodajte v shaker za koktajle in močno pretresite (brez ledu). Precedite v majhno kozico in ZELO nežno segrejte, nikoli ne pustite, da zavre, preden vlijete v servirni kozarec ali skodelico. Okrasite s pomarančno lupinico ali cimetovo palčko in postrezite!

Hackney Homebrew
Potrebujete:
- 40 ml gina Bombay Sapphire
- 20 ml sladkega vermuta
- 10 ml sladkornega sirupa
- 2 cimetovi palčki
- 2 zvezdasti janež
- Sveži muškatni orešček
- Pomarančna lupinica, za okras
Za pripravo sladkornega sirupa zmešajte del sladkorja in vode v kozici ter kuhajte, dokler se ne povežete in pustite, da se ohladi.
V novi kozici zmešajte gin Bombay Sapphire, vermut v sladkornem sirupu. Dušimo na majhnem ognju. Cimetovo palčko nalomite in dodajte v kozico. Dodamo sveži muškatni orešček, ki ga naribate, nato pa zvezdasti janež. Prelijte v posodo za serviranje, nato pa naribajte pomarančno lupinico in postrezite.
Chamomile Hot Toddy
Potrebujete:
- 1 vrečka kamilice
- 1 skodelica vode
- 1 žlica medu
- 50 ml gina Bombay Sapphire
- 25 ml limoninega soka
- Cvetovi kamilice, za okras
V kozico za nekaj minut nalijte kamilični čaj z vročo (vendar ne z vrelo) vodo. Zavrzite čajne vrečke in vmešajte med. Odstavimo z ognja in dodamo gin Bombay Sapphire in limonin sok. Okrasite z vejico kamilice ali rezino limone in takoj postrezite.
Vroč začinjen gin Bombay Sapphire in ingver
Potrebujete:
- 30 ml ingverjevega sirupa
- 125 ml jabolčnega soka
- ½ cimetove palčke
- 1 zvezdasti janež
- Orehova grenčica (neobvezno)
- 45 ml gina Bombay Sapphire
V kozico dodajte ingverjev sirup, jabolčni sok, cimetovo palčko, zvezdasti janež in grenčico ter kuhajte na srednjem ognju pet minut. Nalijte v vašo najljubšo skodelico ali toplotno odporen kozarec, vmešajte gin Bombay Sapphire in postrezite.

Vroč gin punč
Za 6 oseb potrebujete:
- 480 ml gina Bombay Sapphire
- 480 ml sladkega vina Madeira
- 1 žlica temno rjavega sladkorja (ali več, če želite)
- Lupina in sok 1 limone (ali več, če želite)
- Lupina in sok 1 pomaranče
- 1 ananas, olupljen in narezan
- 3 cele nageljnove žbice, 3 cimetove palčke
- Ščepec mletega muškatnega oreščka
Vse sestavine damo v srednje veliko kozico in postavimo na majhen ogenj. Zavremo in nežno kuhamo (brez vretja) trideset minut. Po želji poskusite in prilagodite ravnovesje okusov z več rjavega sladkorja ali več limoninega soka. Mešanico prelijte v vrč, skledo za punč ali čajnik in postrezite!
Gin Flip z belo čokolado
Potrebujete:
- 30 ml gina Bombay Sapphire
- 30 ml Crème de Cacao Blanc (liker iz bele čokolade)
- 15 ml rjavega sladkornega sirupa
- 1 velik jajčni rumenjak
- 20 ml smetane
- 2 žlički čokoladne grenčice
- Muškatni orešček in temna čokolada, naribana, za okras
Sestavine dodajte v shaker za koktajle in močno pretresite (brez ledu). Precedite v majhno kozico in ZELO nežno segrejte, nikoli ne pustite, da zavre, preden vlijete v servirni kozarec. Na malo naribajte muškatni orešček in čokolado, nato pa postrezite.