8 okusnih koktajlov s kuhanim ginom

Dež, veter, sneg … Ne glede na to, ali boste v odprtih ali zaprtih prostorih, zakaj se ne bi pogreli z vročim gin koktajlom? Ja, tako je – gin ni samo za poletje, drage!

Verjetno ste že poskusile kuhano vino, topel viski in rum. No, tukaj je nekaj okusnih alternativnih pijač z našo najljubšo poletno družbo: ginom! Ker smo Nepremagljive za odgovorno uživanje alkohola, dodajamo še opozorilo: “Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!“. 

Kuhan Bombay Sapphire gin

Potrebujete:

  • 50 ml gina Bombay Sapphire
  • 150 ml jabolčnega soka
  • 50-100 ml sveže stisnjenega pomarančnega soka po okusu
  • 1 žlička brusničnega želeja (neobvezno)
  • Cimetova palčka
  • Morebitne dodatne praznične začimbe po vaši izbiri: poskusite zvezdasti janež, nageljnove žbice ali stroke kardamoma
  • Pomarančne rezine in/ali sveže brusnice za okras

V kozico dodajte sokove, žele in začimbe, nato pa nežno segrevajte (občasno mešajte) nekaj minut, dokler se žele ne raztopi. Odstranite z ognja, precedite v kozarec za pitje, nato dolijte gin Bombay Sapphire.

Okrasite z rezino pomaranče in/ali nekaj svežih brusnic; v pijačo lahko dodate tudi svež zvezdasti janež ali cimetovo palčko za dodatni okus.

Vroč začinjen gin Bombay Sapphire in jabolčni punč

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 cimetova palčka
  • Posip nageljnovih žbic
  • ½ naribanega muškatnega oreščka
  • 200 ml gina Bombay Sapphire
  • 800 ml jabolčnega soka
  • 50 g rjavega sladkorja (neobvezno)
  • Sok polovice limone ali pomaranče

Vse sestavine razen gina dodajte v kozico in nežno segrevajte pet minut, občasno mešajte. Morda ne boste želeli dodati sladkorja, če je vaš jabolčni sok že sladkan – poskusite in preverite, ali ga želite še dodatno sladkati! Dodate lahko tudi kanček (približno 15 ml) ingverjevega sirupa, za močnejši učinek.

Odstavimo z ognja in dodamo gin Bombay Sapphire ter sok polovice sveže pomaranče ali limone, nato precedimo v steklene vrčke. Za serviranje okrasite s svežo rezino jabolka, pomaranče in zvezdastim janežem in/ali cimetovo palčko.

Tradicionalni Gin Flip

Potrebujete:

  • 30 ml gina Bombay Sapphire
  • 20 ml triple sec (ali drugega pomarančnega likerja)
  • 20 ml irskega kremnega likerja
  • 1 celo jajce
  • 1 zvrhana čajna žlička karamele

Sestavine dodajte v shaker za koktajle in močno pretresite (brez ledu). Precedite v majhno kozico in ZELO nežno segrejte, nikoli ne pustite, da zavre, preden vlijete v servirni kozarec ali skodelico. Okrasite s pomarančno lupinico ali cimetovo palčko in postrezite!

Hackney Homebrew

Potrebujete:

  • 40 ml gina Bombay Sapphire
  • 20 ml sladkega vermuta
  • 10 ml sladkornega sirupa
  • 2 cimetovi palčki
  • 2 zvezdasti janež
  • Sveži muškatni orešček
  • Pomarančna lupinica, za okras

Za pripravo sladkornega sirupa zmešajte del sladkorja in vode v kozici ter kuhajte, dokler se ne povežete in pustite, da se ohladi.

V novi kozici zmešajte gin Bombay Sapphire, vermut v sladkornem sirupu. Dušimo na majhnem ognju. Cimetovo palčko nalomite in dodajte v kozico. Dodamo sveži muškatni orešček, ki ga naribate, nato pa zvezdasti janež. Prelijte v posodo za serviranje, nato pa naribajte pomarančno lupinico in postrezite.

Chamomile Hot Toddy

Potrebujete:

  • 1 vrečka kamilice
  • 1 skodelica vode
  • 1 žlica medu
  • 50 ml gina Bombay Sapphire
  • 25 ml limoninega soka
  • Cvetovi kamilice, za okras

V kozico za nekaj minut nalijte kamilični čaj z vročo (vendar ne z vrelo) vodo. Zavrzite čajne vrečke in vmešajte med. Odstavimo z ognja in dodamo gin Bombay Sapphire in limonin sok. Okrasite z vejico kamilice ali rezino limone in takoj postrezite.

Vroč začinjen gin Bombay Sapphire in ingver

Potrebujete:

  • 30 ml ingverjevega sirupa
  • 125 ml jabolčnega soka
  • ½ cimetove palčke
  • 1 zvezdasti janež
  • Orehova grenčica (neobvezno)
  • 45 ml gina Bombay Sapphire

V kozico dodajte ingverjev sirup, jabolčni sok, cimetovo palčko, zvezdasti janež in grenčico ter kuhajte na srednjem ognju pet minut. Nalijte v vašo najljubšo skodelico ali toplotno odporen kozarec, vmešajte gin Bombay Sapphire in postrezite.

Vroč gin punč

Za 6 oseb potrebujete:

  • 480 ml gina Bombay Sapphire 
  • 480 ml sladkega vina Madeira
  • 1 žlica temno rjavega sladkorja (ali več, če želite)
  • Lupina in sok 1 limone (ali več, če želite)
  • Lupina in sok 1 pomaranče
  • 1 ananas, olupljen in narezan
  • 3 cele nageljnove žbice, 3 cimetove palčke
  • Ščepec mletega muškatnega oreščka

Vse sestavine damo v srednje veliko kozico in postavimo na majhen ogenj. Zavremo in nežno kuhamo (brez vretja) trideset minut. Po želji poskusite in prilagodite ravnovesje okusov z več rjavega sladkorja ali več limoninega soka. Mešanico prelijte v vrč, skledo za punč ali čajnik in postrezite!

Gin Flip z belo čokolado

Potrebujete:

  • 30 ml gina Bombay Sapphire 
  • 30 ml Crème de Cacao Blanc (liker iz bele čokolade)
  • 15 ml rjavega sladkornega sirupa
  • 1 velik jajčni rumenjak
  • 20 ml smetane
  • 2 žlički čokoladne grenčice
  • Muškatni orešček in temna čokolada, naribana, za okras

Sestavine dodajte v shaker za koktajle in močno pretresite (brez ledu). Precedite v majhno kozico in ZELO nežno segrejte, nikoli ne pustite, da zavre, preden vlijete v servirni kozarec. Na malo naribajte muškatni orešček in čokolado, nato pa postrezite.

Komentirajte

Vsak petek našim bralkam, ki so prijavljene v novičke Nepremagljive, pripravimo ekskluzivno vsebino, ki jo prejmejo izključno samo prijavljene bralke, na svoj email naslov. 

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam