Ali lahko poletje izboljša vaše spolno življenje?

Boljše spolno življenje različnim ljudem pomeni različne stvari in sčasoma lahko pomeni spremembo številnih stvari, a eno je gotovo, če želite kakor koli izboljšati svoje spolno življenje, morate biti pripravljeni na spremembe.

Ker se vreme izboljšuje, na obzorju so poletne počitnice, naravni cikli v naravi so zelo pisani in pestri, se zdi, da je poletje popoln čas za učenje, kako imeti boljši seks. Vse v naravi gre skozi cikle, ki vključujejo obdobja večje ali manjše aktivnosti, in ljudje pri tem nismo izvzeti. S staranjem lahko hormonske spremembe, življenjski slog, bolezni, zdravila in drugi dejavniki prispevajo k zmanjšanju spolne sle. Vendar lahko ob menjavi letnih časov uvedemo spremembe, s katerimi ohranimo varen in prijeten spolni odnos, hkrati pa cenimo preproste lepote, ki nas spremljajo vsak dan.

Ne glede na to, ali si želite v razmerje bolj pogostega seksa ali pa se želite le naučiti, kako letos popestriti dogajanje v spalnici, danes odkrivamo, kako vam lahko sprememba letnih časov pomaga izboljšati spolno življenje. 

1. Prednost naj imajo dejavnostim na prostem

Izkoristite vreme, bodisi s piknikom, pohodom, skupnim vrtnarjenjem ali kosilom v restavraciji. Študije so pokazale pozitivno povezavo med sončno svetlobo in razpoloženjem, zdaj, ko je te svetlobe več, pa izkoristite njen vpliv na razpoloženje v svojem razmerju. Pravzaprav je ena od študij pokazala, da lahko večja izpostavljenost sončni svetlobi okrepi romantično strast. 

Gibanje na prostem pa ne bo izboljšalo le vašega razpoloženja in morebitnega mentalnega pristopa k seksu, ampak bo imelo tudi fizične koristi. S sproščanjem endorfinov in izboljšanjem samozavesti se poveča libido, poleg tega pa se poveča pretok krvi v genitalije.

2. Poskusite nekaj novega

Če se želite naučiti, kako popestriti stvari v razmerju, poskusite v spalnici nekaj novega. To je lahko poskus novega položaja, igranje vlog, skupno gledanje etične pornografije, skupno branje erotike, nakup in skupno preizkušanje novih spolnih igračk ali pa se lotite enega od številnih izzivov za pare, to so različne igre in knjige. Morda vam ne bo vse ustrezalo, vendar boste zagotovo našli nekaj, za kar prej niste vedeli, da vam je všeč.

Vnesite nekaj novih idej v vajino skupno intimno življenje. Razširite svoj seksualni meni drug z drugim in bodite ustvarjalni. Lahko je to preživljanje časa samo s poljubljanjem, skupna kopel ali masiranje drug drugega, vi se odločite, kaj je intimno in zaradi česar se počutite blizu svojemu partnerju.

3. Najdite čas za pogovor

Da bi lahko poskusili nove stvari, pa morate biti pripravljeni na odprtost s partnerjem in pogovor o tem, kaj si želite. Naj bo preizkušanje enega od številnih najboljših spolnih položajev še tako koristno, je gradnja intimnosti brez seksa morda tisto, kar v tej sezoni potrebujete, da se vrnete na pravo pot.

Biti ranljiv s partnerjem je del tega, kar ustvarja globljo čustveno intimnost. Zapomnite si, da nihče ne more brati misli, zato morate resnično povedati, kar potrebujete. Morda se pari počutijo nelagodno, ko se pogovarjajo o seksu, vendar je dobro, da lahko spoštujemo svoje nelagodje in se tudi o njem pogovarjamo.

4. Spogledujte se

Ko razmerja trajajo že leta, če ne celo desetletja, preprosti užitki, kot je spogledovanje, po navadi potihnejo. Toda za izboljšanje spolnega življenja je dobro, da se vrnete v začetke in osvežite spretnosti. To je lahko tako preprosto, kot je majhno darilo v znak hvaležnosti, rahel dotik ali pozoren pogled. 

Spogledovanje je čisto preprost, a učinkovit užitek.

Čeprav se podrobnosti lahko razlikujejo od para do para, je cilj enak. Ustvarite pričakovanje in spolno energijo. Določena stopnja subtilnosti pri spogledovanju mora biti. Na primer pošiljanje fotografije spodnjega perila na postelji namesto fotografije v njej. Prav tako ne nasprotujemo bolj neposrednemu pristopu: ‘danes zvečer seksajva’. Bodite igrivi in uživajte.

5. Sestavite seznam

Kaj ali kje si že od nekdaj želite poskusiti, pa tega še niste storili? Oblikovanje solo ali partnerskega seznama je zabaven način, da uresničite svoje fantazije, seznam pa je lahko blag ali divji, kot vam je všeč. Če imate radi izzive, dodajte na svoj seznam rok, na primer pred koncem poletja, do konca leta … Ko seznam zaključite, začnite z novim.

6. Pojdite na izlet

To ne bo možnost za vsakogar, vendar lahko počitnice ali kakšen pobeg, četudi le za en dan, kratkoročno močno pripomorejo k izboljšanju vašega spolnega življenja. Ne samo, da pozabimo ali vsaj odmislimo vsakodnevni stres, ko smo stran od svojega običajnega življenja, na počitnicah se počutimo bolj svobodne in manj zadržane, kar je odlična energija, ki jo lahko prenesemo v spalnico. 

Absolutno verjamemo, da imajo pari veliko koristi od skupnih počitnic, ko doživljajo zatišje. Odmik od resničnosti, zmanjšanje stresa in lepo vreme ali razburljiva doživetja lahko ponovno poživijo odnos. Če si vzamemo čas, da se preprosto osredotočimo drug na drugega in na odnos, je to odličen način za ponovno vzpostavitev stika in ponovni zagon, tudi na področju spolnosti.

7. Oglasite se pri strokovnjaku

Ko odkljukate seznam opravil za spomladansko čiščenje, je vredno preveriti tudi zdravstveni vidik. Ob vsem druženju ob praznikih ter temnih jutrih in večerih, ki nam pozimi zameglijo možgane, zlahka pozabimo opraviti redne obveznosti, kot je na primer rezervacija obiska pri zdravniku.

Kdaj ste se o svojem spolnem življenju nazadnje pogovarjali s primarnim zdravnikom, urologom, ginekologom ali fizioterapevtom za medenično dno? Če se ne morete spomniti, je zdaj pravi čas. Zdravstveni delavci so lahko odličen vir informacij in podpora pri reševanju težav v zvezi s fizičnimi in hormonskimi vidiki spolnosti. Če iščete nekaj bolj na duševnem in čustvenem področju, razmislite o obisku spolnega terapevta. 

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam