10 stvari, brez katerih si Ana Žontar Kristanc ne predstavlja svoje kuhinje

Tako kot v garderobni omari ne gre brez male črne oblekice, pri ličenju brez rdeče šminke ali v torbici brez robčkov – ste kdaj razmišljali o tem, brez česa ne gre v kuhinji?

Najverjetneje ne, čeprav v njej preživimo precej časa. Vsaka gospodinja ima seveda svoj seznam ‘nujne opreme’. A če malo pokukamo drugam, morda dobimo še kakšno novo idejo. Kot pri modi … Tokrat smo zato pokukali k Ani Žontar Kristanc, ki nam je razkrila 10 stvari, brez katerih si ne predstavlja svoje kuhinje. 

Avtorica, blogerka, influencerka, TV-voditeljica, žena in mama. Ja, Ana Žontar Kristanc je marsikaj, predvsem pa nam je s svojo simpatičnostjo in preprostostjo prirasla k srcu v svoji oddaji, v kateri je z nami delila preproste in okusne recepte. Kuharsko pot je začela že leta 2010 s pisanjem osebnega bloga Ljubezni polna skleda, izdala je lastno blagovno znamko Anina kuhinja in številne knjige ter priročnike, med njimi Anina kuhinja, Anina kuhinja za najmlajše, Anina kuhinja za nosečnice in doječe mamice,Sladka Anina kuhinja, Anina kuhinja za nenapovedane goste… In ker vedno skriva kakšnega kuharskega asa v rokavu, smo jo povprašali o njenih najljubših in hkrati najpomembnejših desetih stvareh, ki v njeni kuhinji nikoli ne smejo manjkati. Morda tako tudi vi dobite kakšno dobro idejo in tako še izpopolnite svoje kuharske veščine …

Aninih top 10 v kuhinji:

SOL IN SLADKOR

Če jed ni pravilno soljena ali sladka, izgubi svoj optimum. Sama se držim pravila oz. trika, da vsaki sladki stvari dodam malo soli – in obratno. Brez teh dveh sestavin bi težko kaj dobrega skuhala.

DOBER NOŽ

Brez dobrega noža je težje in hkrati tudi bolj nevarno kuhati, saj se mi zdi, da se nesreča zgodi prej, če je nož top. Z dobrim nožem pa vse skupaj veliko hitreje, lažje in bolj varno steče. 

VANILIJA

Vaniljo bi v kuhinji zelo pogrešala. Ne le da mi božansko diši, izjemno rada jo v vseh različicah uporabljam tudi v kulinariki. 

KUHINJSKA MANDOLINA

Ta kuhinjski pripomoček za rezanje zelenjave in sadja je zelo specifičen, a ker sama, priznam, nisem najbolj natančna kuharica, mi velikokrat pomaga iz marsikatere zagate (smeh).

ČOKOLADA

Tako kot življenje, tudi kuhinja ne bi bila sladka brez čokolade. Le kdo je ne obožuje?!

PARADIŽNIK

Obožujem vse, povezano s paradižnikom. Preprosto rada ga jem in z njim kuham veliko različnih jedi. 

ČEBULA IN ČESEN

Čebula in česen sta osnovi, iz katerih se da zgraditi oz. sestaviti večino jedi. Brez njiju bi bila marsikatera jed precej manj okusna, če ne celo dolgočasna, zato sta pri meni nepogrešljiva.

LJUBEZEN

Če se nečesa lotiš s srcem, veseljem in strastjo, stvar zagotovo uspe. Enako je v kuhinji. Čeprav se morda sliši pocukrano, a vsaj s kančkom ljubezni tudi jed izpade popolnoma drugače, kot bi sicer. Temu pritrjuje tudi stara modrost, ki pravi, da gre tudi ljubezen skozi želodec.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam