ELECTROLUX

Kako lahko kuhamo tako, da zavržemo manj hrane

Živimo v časih, ko je treba s hrano ravnati zelo odgovorno, hkrati pa moramo poskrbeti, da so naši doma pripravljeni obroki, polni okusa in iz zdravih sestavin.

Pri Electroluxu nas skušajo navdihniti, da se prehranjujemo tako, da je dobro za nas in za naš planet. To je tudi razlog, da že vrsto let v svoje izdelke vnašajo funkcije in sisteme, ki nam omogočajo uporabo v duhu trajnostnega razvoja. Želijo namreč pomagati pri zmanjšanju zavržene hrane, ohranjanju kakovosti sestavin in uživanju ​​v uporabi intuitivnih, energetsko varčnih naprav. Danes zato odkrivamo Electroluxove rešitve, ki nam bodo omogočile kuhanje brez nepotrebne izgube vode, energije, časa in hranljivih snovi.

Zavržemo veliko preveč hrane

Dejstvo je, da ni nič tako pomembno za naše zdravje, kot je hrana. Ta pa ima velik vpliv tudi na naš planet – živilska industrija namreč porabi tretjino svetovne porabe energije in izpusti več kot 20 % emisij toplogrednih plinov. Toliko bolj šokanten pa je podatek, da zavržemo kar 30 % hrane, čeprav gre vsak večer lačen spat vsak deveti prebivalec na Zemlji. Zato nam želi Electrolux pomagati pri sprejemanju pravih odločitev o hrani, brez odrekanja.

Kuhajmo na bolj odgovoren način

Parne pečice ne omogočajo le manjše porabe maščobe ter več ohranjenih hranil in mineralov. Zagotavljajo tudi do 20 % hitrejše pečenje, saj se toplota lažje prenaša z vodo kot z vročim zrakom. To neposredno pomeni manjšo porabo energije, s tem pa tudi manj negativnega vpliva na okolje in našo denarnico. To pomeni bolj zdravo hrano, ki bo pripravljena hitreje, zraven pa bomo prihranili še pri električni energiji.

Pečenje na pari pomeni odličen in hranljiv obrok

Pečenje na pari je veliko več kot hrustljava skorjica in mehka sredica. S kombinacijo toplote in pare preprečite izhlapevanje vlage in ohranite ne le okus, temveč tudi hranilne lastnosti, barvo in vitamine. Hrana ima odličen okus in ohrani hranilne lastnosti.

Parna pečica je idealna za pogrevanje zelenjave na pari.

Hrano lahko pogrejete tudi s paro

Ne zavrzite ostankov testenin ali riža. Funkcija “Regeneracija” vam bo omogočila, da jih učinkovito pogrejete. Na ta način lahko pogrejete tudi kuhani krompir. Testenine, riž in krompir se pri shranjevanju v hladilniku radi izsušijo, para pa jim omogoča, da ponovno pridobijo vlago.

Parna pečica je idealna za pogrevanje zelenjave na pari. To je čisto enostavno, saj zelenjavo le položite na pekač in jo pogrejte na pari tik preden jo postrežete. Po nekaj minutah bo popolna, tako da bodo vsi za vašo mizo navdušeni.

Indukcijska plošča pazi na vodo, ki vre

Indukcijska plošča SenseBoil® sama poskrbi za vodo, ki vre. Ko se tekočina približuje vrelišču, samodejno uravnava temperaturo, nato pa zmanjša moč gretja, da ohrani počasno delovanje. Tako boste prihranili energijo in namesto nenehne skrbi za vodo se boste lahko osredotočili na pripravo okusnih obrokov.

Kuhanje naj bo izjemno učinkovito

Natančen nadzor moči plošče in izkoristek do 90 % proizvedene energije pomeni, da je indukcija za vas energetsko učinkovita, kar boste opazili ob plačilu računa za elektriko. Poleg tega omogoča takojšen odziv na spremembo nastavitev, kar pomeni, da je temperatura skoraj v hipu idealna.

Izdelki ostanejo sveži tudi do trikrat dlje

Hladilno-zamrzovalni razdelek NaturaFresh lahko vzdržuje temperaturo 0 °C – idealno za meso in ribe. To zagotavlja odlične pogoje za skladiščenje izdelkov, saj obstaja možnost uravnavanja temperature in vlažnosti. Zaradi tega hrana ohrani enako konsistenco in svež okus kot takoj po nakupu.

Velik predal, ki ga vsi potrebujemo

Predal za zelenjavo MaxiBox so zasnovali tako, da so omogočili shranjevanje tudi največjih izdelkov v hladilniku. Tako vam omogoča enostavno in učinkovito uporabo razpoložljivega prostora. Vanj boste lahko spravili tudi celo lubenico ali veliko glavo zelja.

Vgradna parna pečica, ki je navdušila Nepremagljive

Pečica 900 SteamPro s funkcijo Steamify® omogoča, da jedi kuhamo, pečemo in kuhamo v sopari s profesionalnimi rezultati. Jedi lahko celo toplotno obdelate v vakuumu. Da bo vaša hrana kot v restavraciji,enostavno izberite temperaturo in funkcija Steamify® poišče prave nastavitve za kuhanje v sopari namestovas. Priprava okusnih jedi je s to funkcijo res preprosta, saj imate s to funkijo strokovnjaka za paro.

Ključni dejavnik sous-vide kuhanja je natančno vzdrževanje odmerjene temperature

Kuhanje pa boste vzljubili še bolj s funkcijo sous-vide. Ključni dejavnik sous-vide kuhanja je natančno vzdrževanje odmerjene temperature. Pri pripravi hrane so tako okusi zapečateni v vrečki, hranilne snovi in vitamini pa se med potekom priprave hrane ohranijo. Electrolux je poskrbel tudi za priročno pomoč v kuhinji, ki je prilagojena vam. Z aplikacijo My Electrolux Kitchen daljinsko upravljajte s pečico. Gre za priročen in enostaven način, da obogatite svojo izkušnjo pametne kuhinje.

Popolnost pri kuhanju

Zahvaljujoč tipalu za jedi lahko vsakokrat dosežete popolne rezultate. Omogoča vam nadzorovati postopek pečenja z merjenjem temperature jedra hrane. Opomni vas celo, ko se hrana speče na želeno temperaturo, in ustavi pečenje. S prikazovalnikom EXCite na dotik lahko enostavno nastavite temperaturo in časovnik za pečico in pripravite vse, od slastnih mafinov do sočnega lososa. Zagotavlja potrebno tehnologijo in pomoč za pripravo slastnih jedi po vaših željah. Uživajte v umetnosti kuhanja in uporabite Electroluxove pomočnike.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam