Bioresonanca – pot do ravnovesja in zdravja

Izredno uspešen način alternativnega zdravljenja alergij predstavlja bioresonanca, ki temelji na pridobivanju bioenergetskih podatkov o človekovem stanju in usmerjanju zdravilnih frekvenc tja, kjer je v telesu nastalo neravnovesje.

S to alternativno tehniko zdravljenja sem se prvič spoznala pred desetletjem, ko me je kar naenkrat začela hudo srbeti in pikati koža. Ker se nisem mogla upreti sladkemu, sem posumila na kandido, mama, ki se je vse življenje borila z alergijami in jih s pomočjo bioresonance tudi precej omilila, seneni nahod pa celo odpravila, pa mi je pojasnila, da imam dve možnosti – ali se podvržem dolgi dieti brez sladkorja in ogljikovih hidratov ali si pa skrajšam čas odpravljanja te nevšečnosti z bioresonanco. 

Seveda sem izbrala drugo možnost in izkazalo se je, da imam kup alergij, ki jih še spodbujajo kandida, virusi in bakterije. Moje telo je bilo ‘zapackano’ in začela sem nekajmesečno terapijo, ki je vključevala tudi strogo dieto in izogibanje alergenom. Simptomi so počasi izzvenevali, počutje se mi je izboljševalo, imela sem več energije, občutila razbremenitev, bolje sem spala, sledila pa je tudi izguba teže.

Izmenjavanje frekvenc

Za kaj torej gre? Že v preteklem stoletju so znanstveniki spoznali, da se na podlagi določenih frekvenc lahko izboljša ali poslabša naše zdravje, prav te ugotovitve pa bioresonanca uporablja za terapije. Zdravi smo namreč, šele ko so energijski, kemični in biološki procesi v našem telesu v ravnovesju. Terapije tako temeljijo na načelu, da se telo sposobno pozdraviti samo, s pomočjo zdravilnih frekvenc, ki pripomorejo k ponovnemu vzpostavljanju ravnovesja.

Telesne celice namreč sprejemajo in se odzivajo na ustrezne vibracije, pri tem pa po načelu resonance lahko uravnavamo neravnovesja, tudi preobčutljivost na določeno snov oziroma alergen. Med terapijo se tako vsako sekundo prenašajo frekvenčne informacije med aparatom in pacientom, dokler niso frekvence v telesu uravnovešene na fiziološko zdravo raven.

Med terapijo pacient večinoma sedi, pri določenih terapijah pa tudi leži. Pomembno je samo, da je sproščen. Pri tem včasih čuti mravljinčenje, tiščanje, toploto ali nič – kot da se nič ne dogaja. Po terapiji pa se včasih pojavi prijetna rahla utrujenost, ki pa po več terapijah izzveni. 

Morda lahko pri delovanju bioresonance potegnemo celo poenostavljeno vzporednico s homeopatijo – pri slednji v telo vnašamo močno razredčeno snov, pri prvi pa frekvenco te snovi – npr. alergena, če odpravljamo alergije.

Pri čem vse pomaga

Pri prvem pregledu opravijo diagnosticiranje, da ugotovijo, kje vse je ravnovesje porušeno, na kaj je človek alergičen, nato sledijo terapije, s katerimi se izniči vplive, ki povzročajo bolezen, in sproži telesno moč samozdravljenja. Bioresonančna aparata BICOM in SCIO namreč pokažeta tudi splošno pacientovo stanje, na primer šibko delovanje posameznih organov, hormonsko sliko, pomanjkanje vitaminov, mineralov, encimov, ki se medsebojno dopolnjujejo, podpirajo in omogočajo naše dobro počutje.

Cilj bioresonance je sicer odstranjevanja vzrokov obolenja, a pripomore tudi k temu, da po operacijah veliko hitreje in bolje okrevamo.

Prav tako se npr. zlomljene kosti lepše in hitreje zacelijo in rehabilitacija je občutno hitrejša. 

Sicer je bioresonanca najuspešnejša pri zdravljenju alergij in lajšanju težav zaradi visokega pritiska, holesterola, diabetesa, borelije, meningitisa, pri celjenju brazgotin, aknah, hujšanju, odvisnosti, začetni demenci, migrenah, kroničnih obolenjih ledvic, prostate, črevesja, srčnih in pljučnih obolenjih, sklepnih težavah, tudi pri stresu, psihičnih težavah in degeneracijah, kot so polipi, tumorji ali rak. Pri alergijah je za odpravljanje enega alergena potrebna ena terapija, sicer pa ima vsak pacient svoj spisek obremenitev z virusi, bakterijami, glivicami, paraziti, alergeni in toksini, ki jih odpravlja, od česar je odvisno število terapij. 

Bioresonanca je primerna tudi za vse, ki se slabo počutijo, ki jim primanjkuje energije, so prekomerno utrujeni, nervozni, za vse, ki z medicinskimi metodami ne najdejo vzrokov obolenja, pa tudi tiste, pri katerih so našli žarišče akutnega ali kroničnega obolenja, saj se bodo z dodatno bioresonančno terapijo hitreje pozdravili. Hkrati pa lahko vsi, ki so dopolnili 40 let, enkrat letno preventivno preverjajo degeneracije ali zametke raka.

Dieta v času terapije

In zakaj mora terapije spremljati tudi dieta? Če se pri kroničnih in težjih obolenjih pojavi tudi alergična reakcija, je pomembna takojšna razbremenitev alergenov z dieto, kar omogoči olajšanje. Med terapijo proti alergiji je tako ključna dosledna dieta, ki izključi provokatorje alergijske reakcije, kot so npr. jajca, oreščki, sir, svinjina, ter alergen, ki ga trenutno odpravljamo. Po kontrolnem testiranju alergena, ki je po odpravljanju praviloma negativen, pa se alergen normalno lahko uporablja ali uživa, kar je tudi smisel terapije. Seveda je priporočljivo, da se pacienti odločijo za odpravljanje vseh ugotovljenih alergenov, sicer po določenem obdobju, ko se pojavijo nove reakcije, ne prepoznajo več, kaj jih moti. Samo po uspešni razbremenitvi telesa vseh alergenov je namreč zagotovljeno življenje brez alergijskih reakcij. 

Virusi in obolenja

Poleg tega je bioresonanca zelo uspešna tudi pri zdravljenju virusov, ki povzročajo akutna ali kronična obolenja, kot so prehlad, gripa, pljučnica, legionela, mononukleoza, hepatitis, tudi HPV. In kandida? Ob bioresonančnem zdravljenju kandide dieta ni tako obširna in dolgotrajna kot sicer in je praviloma pozdravljena v desetih dneh. Pomembna pa je seveda kontrola ponovnega izbruha po morebitnem jemanju antibiotikov.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam