Bodoči kralj in kraljica sta prevzela starševski model njenih staršev

Princ William in Kate sta sprejela “starševski model Middletonovih” in želita, da bi ju njuni otroci videli kot najboljša prijatelja.

Kraljevi par ima devetletnega princa Georgea, sedemletno princeso Charlotte in štiriletnega princa Louisa. Kraljevi strokovnjak je dejal, da je očitno, da sta se princ in princesa Walesa pri vzgoji svojih otrok zgledovala po njenih starših, 67-letni Carole in 73-letnem Michaelu.

Veliko ljubezni in prijateljstva v družini

Strokovnjak je priznal, da je vzgoja princa Georgea kot prihodnjega prestolonaslednika zelo podobna vzgoji princa Williama, vendar je njuna družina tesno povezana, tako kot Middletonovi. Strokovnjak je še dejal: “William je svoje otroke vzgajal po vzoru Middletonovih: trije otroci, premožni, a delavni starši in veliko ljubezni v toplem domu.

Ko je bila Kate v zgodnjih dvajsetih letih, je svojo mamo in očeta uvrstila na seznam svojih najboljših prijateljev. K temu si William in Kate prizadevata tudi pri svojih otrocih. Kate je večino otroštva preživela v Berkshiru in ima 39-letno sestro Pippo in 35-letnega brata Jamesa.

Srečno otroštvo daleč od oči javnosti

V podkastu o srečnih mamah in srečnih otrocih leta 2020 je Kate kot mati treh otrok spregovorila o svojem zelo srečnem otroštvu in pohvalila veliko predanost staršev njej in njenima sorojencema. Vendar je treba poudariti, da je v nasprotju z otroštvom valižanske princese kraljeva družina pod velikim pritiskom, saj je nenehno v središču pozornosti.

Princ in princesa svoje otroke v kraljevo življenje uvajata počasi, tako da jih javnostipokažeta občasno in še to ob posebnih dogodkih. Foto: PROFIMEDIA

Zato je pričakovano, da princ in princesa svoje otroke v kraljevo življenje uvajata počasi, tako da jih javnosti pokažeta občasno in še to ob posebnih dogodkih. Poleg tega kraljeva strokovnjakinja trdi, da sta zakonca svojemu najstarejšemu sinu že povedala, da bo nekega dne postal kralj. Sklepa pa tudi, da ga še ne obremenjujeta z “občutkom dolžnosti”, saj se zavedata, da je še premlad.

Običajno življenje, kolikor se le da

Strokovnjakinja trdi tudi, da imajo George, Charlotte in Louis najbolj običajno vzgojo med vsemi generacijami kraljevih otrok, potem ko se je družina letos preselila v Windsor. Princ in princesa, ki sta prej živela v Kensingtonski palači, sta se poleti z otroki preselila v Adelaide Cottage na posestvu Windsor. 

Sprejela sta zelo drzno odločitev, da se preselita v Windsor, da bi lahko živela mirnejše in bolj neopazno življenje, ki ga v središču Londona nista mogla uživati, saj sta bila tam precej na očeh javnosti. 

Carole in Michael Middleton. Foto: PROFIMEDIA

Njuni otroci obiskujejo elitno šolo

Medtem ko sta princ William in princ Harry obiskovala Eton, je kraljevi par vse tri otroke vpisal v šolo Lambrook, ki stane 21.000 funtov na leto. Elitna šola, ki je postavljena na 52 hektarjih zasebnega zemljišča in le 10 minut vožnje od novega doma družine, ima na lokaciji ovce in čebelje panje, ki učence spodbujajo k spoznavanju okoliške naravne pokrajine. 

Poleg tega bodo George, Charlotte in Louis med bivanjem v krščanski šoli, ki je znana tudi po tem, da v njej organizirajo večere Harryja Potterja, lahko uživali v dejavnostih, kot sta čebelarjenje in potapljanje. Šola ima tudi studio za uprizoritvene umetnosti Diamond Jubilee, plesni studio in športno dvorano ter novo stavbo Queen’s Building, vredno 6 milijonov funtov, za informatiko in komunikacijsko tehnologijo ter akademsko učenje.

Šola, ki ni niti malo poceni

V reklamnem prospektu je naveden eden od staršev, ki je dejal: “To je najbolj čaroben kraj za preživljanje časa naših otrok in pogosto jih lahko vidimo, kako z rožnatimi lički vadijo stojo na rokah, mečejo žoge ali plezajo po drevesih. Ob sobotah dopoldne je šola, ki ji sledi popoldanski športni program za učence od petega razreda naprej, med katerimi je tudi devetletni George.

Šolnina znaša 4.389 funtov na semester za učence od sprejemnega do drugega razreda, kot je Louis, 6.448 funtov na semester za učence od tretjega do četrtega razreda, kot je Charlotte in 6.999 funtov na semester za Georgea od petega do osmega razreda, z dodatnimi 1.481 funti na semester za internat, kjer bivajo učenci od tretjega do osmega razreda.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam