Vsebino omogoča ELECTROLUX

Čokoladni kolač brez glutena

Kadarkoli se odločim pojesti dober kos čokoladne torte, pite ali kolača, imam vedno slabo vest. 

No, da me ne boste narobe razumeli, slaba vest traja natanko dve minuti in še to zato, ker sem z lahkoto “zmazala” dva kosa in še to vedno po kosilu, če pa so na repertoarju samo kolači, potem mi seveda trije kosi ne uidejo. 

Malo za šalo, veliko zares, skoraj vedno je tako. In potem si rečem, ok, samo danes še, potem pa bom malo shujšala in pazila na kalorije. Ampak kaj, ko je vsak dan “danes še lahko.”

Prijateljica me je izzvala, da naj pripravim nekaj noro dobrega brez glutena, ona ima namreč zdravstvene težave, in mi zabičala: “Pa da ne boš pozabila na čokolado!”. Tako je nastal božanski čokoladni kolač brez glutena. Dragi čokoholiki in tudi tisti, ki to niste, pa boste to postali, vklopite pečico in začnite. 

In še nekaj. Saj vemo, da čokolada ne redi, ker je zelenjava, a ne? Kako že gre tista štorija –  kakavovec je rastlina in zato je končni produkt, čokolada, tudi rastlina …  Kadar ne želim imeti  slabe vesti, verjamem v to zgodbo. Lažje in slajše mi je. 

Gremo na delo!

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam