ELECTROLUX

Droživeti piškotki z belo čokolado

Tako drugačni, tako čokoladni, tako droživeti. A še vedno piškotki, cookieji. Saj veste, ko pade sladkor, je lepo imeti nekaj na zalogi. Prav tako je lepo, če prijateljici poleg kave postrežemo s slastnim piškotom.


Posebni pa so tudi zato, ker sem namesto pecilnega praška dodala droži.
So zelo preprosti za pripravo in hitro zginejo.

Natančnejši postopek priprave si lahko ogledate v videu, ki sva ga samo za vas posneli z nepremagljivo Rebeko.

Sestavine

  • 200 g masla 
  • 150 g rjavega sladkorja 
  • 50 g sladkorja 
  • 2 jajci 
  • 3 žlice sladke smetane 
  • 50 g pirine moke 
  • 150 g ostre moke 
  • 50 g droži 
  • 200 g oreščkov, bele čokolade (uporabite mešanico, ki jo imate najraje, sama dam ponavadi 100 g čokolade, 50 g lešnikov in 50 g mandljev
  • ščepec soli 

Priprava

Maslo in sladkor dobro stepem – najbolje na roke. Dodam jajca in droži, lepo razmešam in rahlo stepem, da se droži dobro povežejo v maso. K masi primešam moko in čisto na koncu oreščke s čokolado. Maso postavim v hladilnik za 24 ur.

Z navadno žlico ali žlico za sladoled, lahko tudi kar z roko oblikujem kroglice/žličnike in jih pečem 10-15 minut pri 200 °C (odvisno kako debeli so cookiji), dobro ohladim in postrežem. Zame so to eni najljubših cookijev, ki jih nikoli ne sme zmanjkati v naši sladki omari. 

Nepremagljivo droživetje omogoča ELECTROLUX.

Komentirajte

Vsak petek našim bralkam, ki so prijavljene v novičke Nepremagljive, pripravimo ekskluzivno vsebino, ki jo prejmejo izključno samo prijavljene bralke, na svoj email naslov. 

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

Tega ne smeš zamuditi!

Draga nepremagljiva, eno leto sem čakala na to razkritje! Kmalu ga bom ekskluzivno delila z vami! 

ŽELIŠ BITI PRVA IN IZKORISTITI TO PREDNOST? Prijavi se na novice in ta petek pričakuj moje pismo ❤️

Tvoja Rebeka