Tako drugačni, tako čokoladni, tako droživeti. A še vedno piškotki, cookieji. Saj veste, ko pade sladkor, je lepo imeti nekaj na zalogi. Prav tako je lepo, če prijateljici poleg kave postrežemo s slastnim piškotom.
Posebni pa so tudi zato, ker sem namesto pecilnega praška dodala droži.
So zelo preprosti za pripravo in hitro zginejo.
Natančnejši postopek priprave si lahko ogledate v videu, ki sva ga samo za vas posneli z nepremagljivo Rebeko.

Sestavine
- 200 g masla
- 150 g rjavega sladkorja
- 50 g sladkorja
- 2 jajci
- 3 žlice sladke smetane
- 50 g pirine moke
- 150 g ostre moke
- 50 g droži
- 200 g oreščkov, bele čokolade (uporabite mešanico, ki jo imate najraje, sama dam ponavadi 100 g čokolade, 50 g lešnikov in 50 g mandljev)
- ščepec soli
Priprava
Maslo in sladkor dobro stepem – najbolje na roke. Dodam jajca in droži, lepo razmešam in rahlo stepem, da se droži dobro povežejo v maso. K masi primešam moko in čisto na koncu oreščke s čokolado. Maso postavim v hladilnik za 24 ur.
Z navadno žlico ali žlico za sladoled, lahko tudi kar z roko oblikujem kroglice/žličnike in jih pečem 10-15 minut pri 200 °C (odvisno kako debeli so cookiji), dobro ohladim in postrežem. Zame so to eni najljubših cookijev, ki jih nikoli ne sme zmanjkati v naši sladki omari.

Nepremagljivo droživetje omogoča ELECTROLUX.