Vsebino omogoča Opremisidom.com

Čudovito slovensko vinsko posestvo, ki ga morate obiskati

Danes vam bomo predstavile čudovito vinsko posestvo Resort Sibon.

Tam sta moči združila Opremisidom.si in arhitektka Andreja Remih iz podjetja A DESIGN. Njihovo področje je oblikovanje in projektiranje notranjosti stanovanj apartmajskih hiš ter hotelov in adaptacija stanovanjskih hiš. Seveda smo imela kar nekaj vprašanj, kajti resort Sibon nas je čisto začaral. Občutek imate, da ste nekje popolnoma drugje, v drugem času, od užitka v lepoti pa se vam bo kar malo zvrtelo.

Sibon

Kako je prišlo do sodelovanja z Opremisidom.si?

Z investitorjem Opremisidom.si sodelujeva že dolga leta, in ko sem prvič videla to zgradbo, ki izhaja iz kmečke arhitekture ter lepoto pokrajine okoli nje, sem si želela le ohraniti pristnost tega vinskega hrama in mu z enostavnim dizajnom ter ohranitvijo starega, dati čar, kjer turist lahko uživa v avtohtonosti te pokrajine. 

Kje ste dobili navdih?

Moraš ceniti arhitekturo tega obdobja, saj veste “kmečka hiša” je najmočnejše utelešenje ljudskega duha, ki nam v svoji prvotnosti in nepokvarjenosti zrcali vso usodo in bistvo naroda.

Kateri material prevladuje?

Material, ki nas spremlja skozi celotno hišo, je hrast – vinski sod je hrastov – Haloze – vino …

Kateri je vaš najljubši del resorta?

Moj najljubši del resorta je zajtrkovalnica v vinski kleti ter vrt z bazenom, s katerega se razprostira pogled na prečudovito pokrajino Haloz. 

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam