Po 40. je čas, da se znebite vsega kar vas ne osrečuje!

Pravijo, da se tvoje življenje zares začne šele po tvojem 40. rojstnem dnevu. In kako zelo se strinjam s tem!

Do takrat živimo že dovolj dolgo, da se zavedamo, da je življenje prekratko, da bi počeli karkoli drugega, kot tisto, kar nas veseli. Vemo, da je drama samo začasna in ne traja večno. Pripravljeni smo stopiti v naslednje poglavje svojega življenja z novo najdenim mirom in ugotovitvijo, da smo dovolj (brihtni, iznajdljivi, lepi, zabavni, …).

Ampak to obdobje je lahko tudi stresno, celo panično. Ves ta čas se morda nismo počutile povsem izpopolnjene, imele smo občutek, »morale bi narediti več«. Pogosto se moramo pošteno popraskati po glavi, da se domislimo novega koraka k našemu cilju in da naredimo premik k njegovemu doseganju.

Zato bi želela z vami deliti, kaj vse lahko storite, da si boste pomagale in lažje začele to svojo novo pustolovščino ter vam pokazala, kako ustvariti transformacijo svojega življenja.

 Tukaj je 5 preprostih stvari, ki jih lahko storite, da se ponovno najdete po svojem 40. letu

Odkrijte svoj notranji svet

Toliko let ste preživele na svetu odkrivajoč nove stvari, pridobivajoč nove izkušnje, ampak ali ste si kdaj resnično vzele čas, da teh izkušenj ne bi gledale zgolj z zunanjimi očmi? Čas je, da jih pogledate tudi z notranjimi. Ste se kdaj vprašale, česa so vas izkušnje naučile? Katere stvari so vas nepopisno osrečile? Bi jih lahko večkrat počele? Kako lahko na takšen način v svoje življenje vnesete še več sreče?

Hkrati pa ne pozabite tudi na vse ne-tako-super stvari, saj vam lahko tudi razumevanje, katere stvari vas ne osrečujejo, pomembno pomaga na poti do lastne sreče. Čas je, da se znebite vsega, kar vas na vaši poti do sreče ovira. Ločite se od vsega, kar vam več ne koristi, tudi če vam nekoč je. Vse to je zgolj del evolucije.

Prakticirajte ljubezen do sebe

Veliko časa ste namenile skrbi za ljudi okrog sebe in vaš trud je bil zagotovo cenjen. Ampak ali ste kdaj slišale, da iz »prazne posode ne morete točiti«? Res ni prav nič sebično, če naredite korak nazaj in si podarite ljubezen in skrb, ki ste jo vsa ta leta dajale drugim.

Lahko si recimo vsak dan vzamete pol ure, da berete svojo najljubšo knjigo. Ali pa končno rezervirate masažo, nego obraza ali tečaj joge, po katerem že tako dolgo hrepenite. Za karkoli že gre, majhno ali veliko stvar, vzemite si čas zase in za prioriteto postavite rezervacijo tiste stvari, zaradi katere se boste počutile dobro.

Naučite se nove veščine

Učenje nove veščine ohranja naše možgane mlade in vitalne. Nikoli ni prepozno, da se naučimo novih spretnosti! Ali obstaja neka stvar, za katero si že dolgo želite, da bi jo znale? Vzemite si čas in se jo naučite! V življenju ni časa za to, da bi obžalovale stvari, katerih nismo nikoli preizkusile.

Če ste od nekdaj sanjale, da bi recimo odprle lastno podjetje, se obkrožite s poslovneži in se učite od njih. Če ste že od majhnega sanjale, da bi znale igrati klavir in je ta želja še vedno prisotna, poiščite učitelja klavirja in preverite, ali vas glasba še vedno tako navdihuje kot včasih.

Poiščite si nov hobi

Vsi občasno potrebujemo pavzo od našega vsakodnevnega stresa. Ali obstaja kakšen boljši način, da pozabimo na stres, kot da počnemo nekaj povsem drugačnega, ki naše misli enostavno preusmeri drugam od vsakodnevnih težav? Možnosti za takšne aktivnosti je neskončno. Edini pogoj pri izbiri je, da moramo v njej uživati!

Za nekatere je to lahko kvačkanje ali pletenje. Za druge je sodelovanje v športni ekipi ali vodenih vadbah. Za tretje je najboljši recept prostovoljno delo v enem izmed humanitarnih društev, ki delajo na področju, ki jim je pri srcu. Karkoli si izberete, naj vam bo všeč in v zabavo!

Dovolite si, da se ZABAVATE!

Samo delo in nič zabave je recept za katastrofo, za vsakogar. Na svet smo se rodili z instinktom za zabavo. Tukaj smo zato, da uživamo, ne da smo na svetu večno, kajne? Čisto preprosto se je tako zamotiti z vsakdanjim delom, da si povsem pozabimo razpustiti lase in si pognati kri po žilah. Kje pa sploh je sreča, če neumorno delamo po cele dneve?

Zato pograbite svoje otroke, jih peljite v park ali na neko zabavno aktivnost. Ali pa pojdite na večerjo s prijateljicami in uživajte v zabavnih pogovorih. Kaj pa kakšna stvar, ki je že dolgo niste počele, recimo drsanje ali bowling s svojim partnerjem? Morda vas bo presenetilo, kako noro se boste imele!

Doseganje novega mejnika v našem življenju, je nekaj, za kar moramo biti globoko hvaležne. Gre za praznovanje vsega, kar smo v življenju do sedaj dosegle. In še več, mejnik predstavlja novo priložnost, da svoje življenje dvignemo na višji nivo. Je trenutek, da začnemo uživati v malenkostih ter postavimo srečo in veselje na prvo mesto svojih prioritet.

Torej, ali se življenje začne po 40. letu? Vsekakor. Če si to le dovolimo. 

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam