Je kaj lepšega kot omamni vonj dobrot, ki prihaja iz vaše kuhinje? December je mesec, ki je temu namenjen, in čas, ko zagotovo nekaj okusnega spečemo.
Nepremagljive smo poiskale popolno napravo, ki bo poskrbela, da bo v vaši kuhinji dišalo vse leto. Od kruha do čokoladnega kolača z lešniki ter vse vmes, naprava Create 5 Kitchen vam pomaga vsakokrat pripraviti slastne pečene dobrote. Njena izjemna moč mešanja ter močan motor omogočata optimalne in skladne rezultate pečenja. Naprava za peko Create 5 Kitchen bo hitro postala vaš najljubši pripomoček v kuhinji.
Izjemna mešalna moč
Izjemna sposobnost mešanja zagotavlja, da so vse sestavine lepo združene in da nobena sestavina ne ostane nedotaknjena, kar poskrbi za enakomernost in gladkost pri pripravi enostavnih in zahtevnih receptov. Vsaka Nepremagljiva dobro ve, kako zelo je to pomembno in kako pomembno, je tudi to, da so sestavine med sabo dobro povezane.
Močan motor
Močan motor je zagotovo nekaj, kar kuhinjski aparat mora imeti. Motor Create 5 Kitchen ima moč 1200 W. Za peko polnozrnatega kruha in pic s tanko skorjo potrebujete močan motor za gnetenje brez napora. Močan motor omogoča zanesljivo zmogljivost in raznolikost pri ustvarjanju izbranih receptov na vašem pekovskem potovanju.
Velika posoda iz nerjavnega jekla
Velika posoda je nekaj, kar omogoča idealno kapaciteto za peko manjših in večjih količin. Posoda prostornine 5 litrov bo poskrbela za vse priložnosti, od kolačkov do intimnih družinskih srečanj ter slastnih tort za posebne priložnosti.


Vsestranski pripomočki
Ustvarjanje okusnih in zdravih pekovskih dobrot zahteva raznolika orodja. Pripravite svoj najljubši kruh iz kislega testa, sladico iz kremnega sira ter merengue piškotke s pomočjo kavljastega nastavka za testo, stepalnika brez oprijemanja in metlice. Pripomočki so obvezna dodatna oprema, ki pri napravi za peko ne sme manjkati.
Več hitrosti in impulzov
Različne hitrosti in impulzi bodo poskrbeli za skladne in odlične rezultate. Poskrbeli bodo, da se lahko lotite stepanja lahke smetane ali gnetenja čvrstega testa z natančnim nadzorom šestih hitrosti in impulzno funkcijo.
Ker smo našle popolno napravo za peko, smo Nepremagljive poskrbele tudi za recept, ki ga enostavno morate preizkusiti. Letos specite božični kruh, saj je to eden naših najljubših praznikov. Recept pa bo poskrbel, da bo pri vas zagotovo dišalo po praznikih.
Recept za božični kruh
Pripomočki, ki jih boste potrebovali:
- Naprava za peko Create 5 Kitchen, ki vključuje posodo
- Pekač in peki papir
- Tehtnica
- Lonček ali skodelica
- Deska za rezanje in nož
- Kuhalnica in čopič
Sestavine:
- 450 g moke (priporočamo, da uporabite 1/2 ostre, 1/2 gladke)
- 22 g svežega kvasa (lahko tudi suhi kvas)
- 100 g sladkorja
- 180 g zmehčanega masla
- 120 ml mlačenega mleka
- 120 g maskarpone sira
- naribana limonina lupinica
- 1 žlička arome pomaranče
- 1 žlička arome mandljev
- 1 žlička dišavnih začimb za medenjake
- 1 žlička ruma
- 120 g mletih mandljev
- 2 jajci
- 300 g mešanega suhega sadja po želji
- 50 g mandljevih lističev
- ščep soli
- Za premaz boste potrebovali žlico stopljenega masla, za posip pa sladkor v prahu.

Postopek:
Vse sestavine, razen suhega sadja in mandljevih lističev, damo v posodo za mešanje. Naredite kvasni nastavek (kvas daste v malo tople vode, dodate žličko sladkorja, ko se dvigne, pa ga umešate v moko). Dodajte rum ali aromo ruma. Če boste dali rum, dajte toliko manj mleka, da ne bo testo preveč mokro.
Testo dobro pregnetite, pri čemer vam bo pomagala naprava za peko Create 5 Kitchen. Ko bo testo dobro pregneteno, ga pustite v posodi, da vzhaja 1 uro in posode ne pozabite pokriti s krpo.
V tem času pripravite suho sadje, ki ga po potrebi narežite na manjše kose. Suho sadje izberite po želji. Nikakor ne pozabite na kandirane pomaranče. Nato delovni pult posujete z ostro moko in z roko še enkrat na hitro pregnetite testo. Potem dodajte suho sadje, kandirano sadje in mandljeve lističe. Vse skupaj umesite v testo.
Testo na rahlo razvaljate na približno debelino 5 cm. Ob straneh levi in desni rob zavihate na notranjo stran in zavijete v štruco. Le to položite na pekač, ki ste ga predhodno obložili s peki papirjem. Štruco pustite vzhajati še 45 minut.
Pred pečenjem z lesenim ročajem kuhalnice po sredini naredite značilno vdolbino božičnega kruha. Božični kruh pecite na 180 stopinj, pečico predhodno ogrejte. Kruh naj se peče 45 minut ali pa čas peke prilagodite svoji pečici. Ko je kruh pečen, še toplega premažite s stopljenim maslom. Ohlajenega nato potrosite s sladkorjem v prahu. Dišeče in okusne praznike vam želimo.