Dopustniški trening, sestavljen iz le petih vaj

Na dopustu se ponavadi prepustimo in uživamo v vseh dobrotah. Tudi tistih, ki se jim mogoče skozi leto na veliko izogibamo. Zato je zelo pomembno, da v tem času ne pozabimo na vadbo. Za vas sem pripravila hiter trening, ki je sestavljen iz le petih vaj.

Vsako vajo izvajamo 30 sekund (če moramo med izvajanjem zamenjati roko/nogo, vajo z eno roko/nogo izvajamo 15 sekund in nato še z drugo 15 sekund). Po opravljenih petih vajah si vzamemo nekaj minut počitka. Opravimo toliko krogov, kot zmoremo (vem, da zmorete vsaj tri! ).

IZTEG NASPROTNE ROKE IN NOGE

Trup mora biti pri tej vaji stabilen.

V položaju na vseh štirih 15 sekund iztegujemo nasprotno roko in nogo. Zamenjamo in enako ponovimo tudi z drugo roko in nogo. Ves čas pazimo, da je trup stabilen in da popek čim bolj potiskamo proti hrbtenici. 

BRCA NAZAJ

Tudi pri tej vaji je zelo pomembna začetna postavitev  opremo se na vse štiri in popek potiskamo proti hrbtenici. Nogo počasi in nadzorovano potisnemo navzgor. Po 15-ih sekundah zamenjamo nogo.

HOJA PO ROKAH NAPREJ

Stopala so v širini ramen. Počasi se po dlaneh spustimo naprej in pri tem pazimo, da komolcev nikoli ne iztegnemo do konca. Spustimo se do položaja, pri katerem so naši boki malo višje od ramen, in se vrnemo v začetni položaj.

SPUŠČANJE NOGE

Ležimo na hrbtu in pazimo, da je naša hrbtenica v celoti v stiku s podlago.

JUMPING JACKS

Stopala so približno v širini stopal. Nato skočimo narazen in pri tem dvignemo tudi roke.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam