Doživite nepozabni Zanzibar v družbi Rebeke Dremelj

Zanzibar je izjemna destinacija, ki vas bo očarala z rajskimi peščenimi plažami, obkroženimi s turkiznim morjem in kjer si boste ustvarili nepozabne spomine.

Ko vprašamo Rebeko, pove, da se njeni hčerki, ki sta stari 10 in 6 let, zelo radi spominjata družinske dogodivščine na Zanzibarju. Tam sta spoznali resnično drugačen način življenja, drugačno kulturo, hkrati pa sta se naučili, da je svet zelo velik in drugačen, kot smo ga vajeni doma. Če se sprašujete, zakaj spoznati Zanzibar z Rebeko, je odgovor preprost. Ker je z njo vedno zabavno in ni nikoli dolgčas. Lahko se zgodi, da vam tudi kašno zapoje, saj vedno poskrbi za dobro voljo. Ker je Rebeka s svojo družino Zanzibar že obiskala, vam bo pokazala vse kotičke, ki jih morate videti in doživeti. Seveda jo je destinacija, ki ima tudi pestro zgodovino, navdušila, zato boste tudi vi lahko spoznali Zanzibar v malce drugačni luči kot drugi turisti. Zgodovinsko središče otoka je mesto Stone Town, ki je uvrščeno na seznam svetovne dediščine UNESCO in je najbolj obiskano mesto na otoku. Zanzibar je tudi rojstni kraj pevca skupine Queen, Freddieja Mercuryja. Čaka vas res posebno doživetje!

V masajski vasi boste s Slovenko Tanjo spoznali Masaje, njihov način življenja in tradicijo njihove kulture. V ritmu Afrike boste z njimi tudi zaplesali, a to še ni vse. Lahko se boste oblekli v njihova tradicionalna oblačila in naredili spominsko fotografijo, ki jo boste z veseljem postavili na ogled v svojem domu. Fotografijo boste lahko uporabili tudi kot razglednico, ki jo boste poslali vsem prijateljem. Tanja, ki jo boste spoznali, že nekaj časa živi na Zanzibarju, sicer je frizerka, tako da je garantirano, da bodo frizure na slikah, tako kot morajo biti. Obiskali boste tudi okoliške otroke v njihovi šoli, kjer boste lahko donirali kakšen evro ali kupili šolske potrebščine, in jim narisali nasmehe na obraze. Slišali boste tudi kakšno zanimivo anekdoto. Razvajali se boste tudi z okusno lokalno hrano in nikakor ne izpustite njihove značilne pikantne juhe in začinjenega riža. Spoznali boste tudi njihove slovite začimbe in se marsikaj naučili. Zanzibar je znan kot otok začimb in če ste mislili, da vsakodnevne začimbe, ki jih uporabljate v kuhinji, poznate, naj vam iz prve roke povemo, da jih ne. 

Zanzibar vas bo očaral in začaral

Otok Mnemba bo še eno nepozabno doživetje, saj boste snorklali na koralnem grebenu in občudovali čudoviti podvodni svet. Peljali se boste z ladjico, a ko jo boste videli, boste razmišljali, ali bi se res peljali ali ne. Vožnja je seveda varna, saj so njihovi vozniki zelo izkušeni. To bo nekaj, česar niste vajeni in ne bo niti malo podobno vožnji z ladjico pri nas. Opazili boste, da te ladjice pri nas ne bi opravile tehničnega pregleda. Popolnoma začarani boste, ko se boste pripeljali na belo sipino, kjer boste uživali v vseh lepotah rajske plaže s turkiznim morjem. Otroci bodo lahko v belem pesku nabirali školjke in zagotovo boste kakšno odnesli domov za spomin. Tam se največkrat naredi tudi piknik na plaži, kar pomeni, da boste preizkušali morske jedi, kot so jastogi, školjke, škampi, ribice … To je celodnevna dogodivščina, ki si jo boste zapomnili. Zanzibar je znan po najlepših plažah na svetu, kar se boste prepričali tudi sami.

POZOR!!! Rebeka vas bo peljala tudi v dih jemajoči Magoroto Forest, kamor vas za zdaj ne pelje nobena druga turistična agencija. Nahaja se na celinskem delu Tanzanije, prespali boste lahko v šotorih in to bo nekaj, česar ne boste pozabili nikoli. Pripravite se na neverjetno doživetje! V deževnem gozdu Jozani, ki je na jugu, se boste zabavali ob divjih rdečih geverezah, ki vas bodo zvedavo opazovale. Opice pa niso edine živali na otoku, saj boste lahko videli tudi zelene morske želve in delfine. Bogat živalski svet ne bo navdušil samo vaših otrok, ampak tudi vas. Prav posebno doživetje so tudi mangrove, ki so drevesa, katerih korenine rastejo nad zemljo. 

To bo zagotovo potovanje, ki si ga boste zapomnili. Rebeka sicer ni turistična vodička, tako da si boste morali kakšno stvar o zgodovini prebrati sami, čeprav nihče še ni doživel, da bi Rebeka ostala brez odgovora. Zanzibar ima bogato zgodovino, ki sega več kot tisoč let nazaj. Bil je pomembno trgovsko središče za začimbe, slonovino in sužnje, nekoč pa so mu vladali Omani, Portugalci in Britanci. Prepričani smo, da vas bo tropski raj v objemu palm navdušil in da bo to potovanje tisto, ki se ga boste še dolgo zelo radi spominjali. Rebeka vam še sporoča, da nikakor ne pozabite s seboj vzeti polnilcev in prenosnih baterij za telefon, ker boste toliko fotografirali in snemali, da ga ni telefona, ki bi ujel vse te dogodivščine in vso izjemno lepoto, ne da bi se mu izpraznila baterija.

No, greste z Rebeko na Zanzibar?

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam