HOTEL SAVA ROGAŠKA d.o.o.

Edinstvena naravna voda, ki jo pijejo že stoletja

Rogaško Slatino, njihovo pestro ponudbo, storitve, ki jih ponujajo, in njihov pestri program dogajanj smo že večkrat predstavile.

Sedaj pa je čas, da namenimo nekaj besed tudi njihovi naravni mineralni vodi. Gre za vodo, ki pomaga pri številnih težavah in vsebuje veliko magnezija ter mineralnih snovi. Njihov naravni dar pa je tudi arteški izvir termomineralne vode, ki predstavlja zdraviliško-rekreacijsko panogo, ki jo morate preizkusiti, če vas pot še ni zanesla k njim. Spoznajte pa tudi legendo o mitološkem bitju, ki je ustvarilo ta neprecenljivi vrelec.

Izvor zdravja in dobrega počutja

Vse dobre stvari prihajajo iz notranjosti. Edinstvena geološka sestava v okolici Rogaške pomaga ustvarjati mineralno vodo, ki vsebuje največ magnezija na svetu. Rogaška mineralna voda Roitschocrene izvira iz središča najbolj tektonsko raznolikih območij v Sloveniji, kjer so tri regionalne prelomnice. Ta edinstvena geološka in hidrogeološka sestava je neprecenljiv vir dveh naravnih izvirov mineralne in termalne vode, ki izvirata v globini približno 600 in 1700 metrov. Iz raztapljajočih kamnin, ki so bogate z magnezijem, kalcijem, sulfati, bikarbonati, s pomočjo naravnega plina izvira termalna voda, ki jo v zdravilišču Rogaška uporabljajo že stoletja, ter mineralna voda, ki je še posebej bogata z magnezijem in drugimi koristnimi minerali.

Po legendi je vrelec Roitschocrene ustvaril krilati konj iz grške mitologije, Pegaz.

Bogastvo magnezija, ki pomaga pri različnih težavah

Najpomembnejši element zdravilne naravne mineralne vode v Rogaški Slatini je magnezij, ki ga najdemo v najbolj pristni naravni obliki. En liter zdravilne mineralne vode vsebuje kar 13 g suhe snovi, od tega več kot 1.000 mg magnezija. Zaradi bogastva magnezija in mineralnih snovi je voda postala simbol prenove telesa ter tako nepogrešljiva pri težavah, kot so zaprtje, zgaga, sladkorna bolezen, povišan krvni tlak in stres. Zaradi visoke vsebnosti za zdravo življenje potrebnih rudninskih snovi je zdravilna mineralna voda iz Rogaške Slatine ena najbogatejših mineralnih pitnih voda z magnezijem na svetu. 

Na katerih področjih deluje Rogaška mineralna voda preventivno?

Preventivno deluje ta voda na številnih področjih:

 • spodbuja prebavo,
 • krepi mišično kontrakcijo,
 • preprečuje srčni infarkt,
 • pospešuje regeneracijo jeter,
 • znižuje povišan holesterol,
 • izboljšuje presnovo,
 • blagodejno deluje proti stresu,
 • preprečuje nastanek ledvičnih kamnov,
 • deluje proti osteoporozi.
   

Rogaška ima tudi izvir termomineralne vode

Kot naravna danost Rogaške Slatine je že stoletja priznana z minerali bogata pitna voda (Tempel, Styria, Donat), ki ima posebno mesto pri zdravljenju prebavnega trakta. Pred desetletjem se je temu daru narave pridružila še nova zdraviliško-rekreacijska možnost – arteški izvir termomineralne vode. Nahajališče je globoko 1700 m. Voda, ki izvira, je hipertermalna s 5800 mg/l raztopljenih mineralnih sestavin in 59 °C na izviru, z močjo 11 l/s. Voda v bazenu ima temperaturo od 31 °C do 36 °C izoterma. 

Za kaj je primerna Rogaška termomineralna voda?

 • Ta voda je primerna za:
 • zdravljenje kroničnih degenerativnih težav hrbtenice, okončin in sklepov;
 • zdravljenje vertebrogenih bolečin, otrdelosti sklepov, nevralgije;
 • zdravljenje artroze, spondiloartroze, ankilozantnega spondilitisa (Morbus Bechterew);
 • izboljšanje stanja po poškodbah in operacijah na gibalih ali sklepih zaradi nerazgibanosti,
 • vzdrževanje in podaljšanje rehabilitacije po predhodnem zdraviliškem zdravljenju;
 • zdravljenje refleksne distrofije, ohlapnosti mišic zaradi neaktivnosti;
 • preventivo osteoporoze, izvajanje programiranih vaj v bazenu;
 • obnovitvene in kondicijske kopeli, rekreacije v sklopih wellness in fitnes programov;
 • podvodne masaže.

Rogaška mineralna voda Roitschecrene: legenda živi naprej

Legendarna ob stvaritvi in še vedno mistična. Pegaz, mitološko bitje je stvarnik tega neprecenljivega vrelca. Po legendi je vrelec Roitschocrene ustvaril krilati konj iz grške mitologije, Pegaz. Legenda pravi, da je Pegaz po Apolonovem navodilu s kopitom udaril v zemljo v Rogaški ter tako odprl omenjeni vrelec. Iz njega je privrela mineralna voda, ki vsebuje največ magnezija med vsemi mineralnimi vodami na svetu. V tem slovesnem trenutku je Apolon izrekel zdaj slavne besede: »Tu, kjer stojiš, je vir zdravja in resnična božja moč. Namesto Hippocrene pij Roitschocrene, rogaški vrelec, ki je pred teboj!« Moder nasvet, ki prihaja od boga zdravilstva, sonca in poezije.

Mineralna voda iz Rogaške Slatine ima eno izmed najvišjih vsebnosti mineralov med vsemi vodami na svetu, ki jo označujemo s TDS, številom skupnih raztopljenih trdnih delcev. Zaradi te izdatne vsebnosti mineralov prinaša voda k mizi značilen in bogat okus. Vsi elementi v vodi so v harmoničnem ravnovesju ter v topni obliki, ki jo vaše telo zlahka absorbira. Vaš metabolizem zlahka raztopi minerale in jih hitro posreduje celicam, pripravljenim na delovanje.

Najpomembnejši element zdravilne naravne mineralne vode v Rogaški Slatini je magnezij, ki ga najdemo v najbolj pristni naravni obliki.

Živite raznoliko in dolgo življenje

S svojo bogato tradicijo analiz blagodejnih učinkov na zdravje ter priznanih vladarjev in kraljev, ki so izkoristili zdravilne učinke njenih mineralov, je mineralna voda iz Rogaške Slatine edinstven protistrup vašemu raznolikemu življenjskemu slogu. Rogaška Mineralna voda premore izčrpno, dolgo zgodovino analiz zdravilnih lastnosti in je bila med prvimi mineralnimi vodami na svetu, za katero je bila sestavljena znanstvena monografija. Z naslovom Roitschocrene (latinsko za Rogaški vrelec) je bila objavljena že leta 1685, napisal pa jo je dr. Johann Benedikt Gründe. Mineralni vodi, ki so jo izkoriščali že Kelti in Rimljani ter jo imenovali Roitschocrene, pa je priljubljenost povečal Paul de Sorbait, saj jo je predstavil habsburškemu dvoru. Sledila je uporaba mineralne vode širše po svetu, ko je grof Petar Zrinski razširil sloves o njenih zdravilnih lastnostih, tako da je v poznem 19. stoletju postala tretja najbolje prodajana voda na svetu 

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam