Trije enostavni recepti za poletne prigrizke

Sem človek prigrizkov in brez njih si ne predstavljam si na primer druženja s prijateljicami in družino. So ravno pravšnji grižljaji za to, da malo vzpodbudijo tek in izvrstno se ujemajo z aperitivi.

Polnjeni paradižniki s česnom in zelišči

Recept za 4 osebe, čas priprave: 15 minut.

Sestavine:

  • 8 malo večjih češnjevih paradižnikov
  • 200 g desertnega kremnega sira
  • sol, poper
  • 2 stroka nasekljanega česna
  • 4 vejice peteršilja, vejica timijana

Priprava:

Paradižnike operemo in posušimo. Nato jih na dnu samo toliko spodrežemo, da lahko stojijo in se ne prekucnejo. Zgoraj odrežemo kapico z zelenim delom. Previdno izdolbemo sredico. V desertni sir damo nasekljan česen in zelišča, solimo in popramo. Nadev preložimo v dresirno vrečko in ga nabrizgamo v paradižnike. Na vrh pa položimo še kapico z zelenim delom.

Mocarela palčke s pomako

Recept za dve osebi, čas priprave: 30 minut.

Sestavine:

  • 150 g mocarele v kosu
  • 200 g koruznih kosmičev
  • sol, poper
  • sušena bazilika
  • 80 g moke
  • 2 jajci
  • olje za cvrtje
  • 150 g kisle smetane
  • 80 g sveže kumare
  • koprc

Priprava:

Mocarelo narežemo na palčke. Nato jo solimo, popramo in povaljamo v moki, namočimo v žvrkljani jajci, ki smo ju ravno tako solili, ter paniramo v zmletih koruznih kosmičih, katerim smo primešali sušeno baziliko. Za tem jo spet vrnemo v jajca in v kosmiče ter v segretem olju na hitro ocvremo do zlate barve.

Pomaka: V kislo smetano dodamo na majhne kocke narezano kumaro, koprc, solimo in popramo.

Rostbifovi zvitki s hrenom

Recept za 2 osebi, čas priprave: 4 ure.

Sestavine:

  • 150 g rostbifa
  • sol, poper
  • 2 žlički gorčice
  • 2 stroka česna
  • vejica rožmarina
  • oljčno olje
  • 50 g svežega hrena

Priprava:

V oljčno olje zmešamo z gorčico, dodamo strt česen ter nasmukan rožmarin. Meso nasolimo in popramo, premažemo z mešanico in pustimo vsaj pol ure v marinadi. Za tem ga na zmernem oglju v kosu popečemo v ponvici, potem pa ga prestavimo na pomaščen pekač in pečemo še 8 minut na 180 stopinjah.

Ko je meso pečeno, ga takoj prestavimo na mrzel krožnik ter ga ohladimo. Narežemo ga na tenke kose na salamoreznici, rezine pokapljamo z oljčnim oljem, solimo, popramo naribamo malce hrena, zvijemo v zvitke in postrežemo.

Komentirajte

Vsak petek našim bralkam, ki so prijavljene v novičke Nepremagljive, pripravimo ekskluzivno vsebino, ki jo prejmejo izključno samo prijavljene bralke, na svoj email naslov. 

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam