Grška solata s čičerko, ki je hitro in enostavno kosilo

Ta preprosti in enostavni recept za sesekljano grško solato traja manj kot 20 minut, polna pa je sredozemskih okusov, barvite zelenjave in rastlinskih beljakovin iz čičerke.

Ta grška solata s čičerko vam bo všeč za hitro in enostavno kosilo ali za zabavo, ki jo prirejate za vikend! Če se navdušujete nad grško in sredozemsko hrano, boste z veseljem pripravile to izjemno preprosto zdravo solato iz čičerike. Polna je sveže zelenjave, paradižnika, začimb, fete, oliv in čičerike, polne beljakovin! Predvsem pa je polna okusa in ne vzame veliko časa za pripravo.

Ko ni treba kuhati

Najboljši del tega recepta za grško solato je, da ni potrebno kuhanje. Vse, kar morate storiti, je nasekljati zelenjavo in jo preliti z lahkim limoninim prelivom. Solato lahko za kakšno uro marinirate v hladilniku, vendar to ni potrebno.

Ta solata je odlična izbira za kosilo z mešano zelenjavo ali špinačo, vendar jo lahko uživate tudi tako, kot je. Solata je polna rastlinskih beljakovin iz čičerke in je odlična izbira za kosilo ali celo kot lahka pogostitev za prijatelje. Seveda si jo lahko privoščite tudi za lahko in zdravo večerjo.

Kaj vsebuje grška solata?

Grške solate obožujemo, saj so tako sveže, okusne in zelo nasitne. Tradicionalne grške solate so polne čudovite zelenjave, kot so rdeča čebula, paradižnik, kumare in paprika, skupaj z olivami kalamata in bloki sira feta. Preprosto jih prelijemo s kakovostnim oljčnim oljem, origanom, soljo in kisom, na primer rdečim vinskim kisom. Za razliko od številnih drugih receptov za solate v grških solatah ni zelenih listov. Običajno sta feta in zelenjava narezani na večje kose, vendar je pri naši različici grške solate vse nasekljano nekoliko bolj na drobno, zato ima v imenu tudi besedo sesekljana.

Sestavine najboljše sesekljane grške solate

Ta slastna grška solata s čičeriko je polna mavrice zelenjave in lahkega, svežega okusa zaradi čudovitega limoninega preliva. Tukaj je vse, kar potrebujete za pripravo. Zelenjava: ta solata je polna sveže zelenjave, kot so rdeča, rumena in zelena paprika, rdeča čebula, grozdni paradižnik in kumare.

Čičerika: treba je imeti čudovite rastlinske beljakovine iz čičerike!

Pravi dodatki: kot v pravi grški solati ji primešamo olive kalamata in nadrobljen sir feta. Za dodatne zdrave maščobe lahko dodate tudi na kocke narezan avokado!

Za preliv: potrebujemo olivno olje, svež limonin sok, česen, origano, sol in poper. Tako enostavno in tako sveže.

Več okusnih možnosti za beljakovine

To sesekljano grško solato je zelo enostavno prilagoditi s svojimi najljubšimi beljakovinami! Priporočamo vam naslednje:

  • Za dodatne rastlinske beljakovine poskusite dodati skodelico kuhane kvinoje.
  • Slasten bi bil tudi kuhan piščanec, narezan na kocke. Priporočamo pečenega ali na žaru pečenega piščanca z medeno gorčico!
  • Slasten bi bil tudi pečen losos ali losos na žaru. Še ena odlična možnost so kozice na žaru.

Pripravljate to grško solato s čičerko za piknik?

Priporočamo, da vse podvojite, da boste nahranili vse goste! Solato lahko pripravite tudi 1-2 dni prej, saj se bo zelenjava lepo marinirala v prelivu.

Nasveti za shranjevanje

Ostanke solate shranite v hladilniku za največ 3-5 dni. Po nekaj dneh bodo kumare nekoliko razpadle, zato priporočamo, da jo porabite v 3 dneh po pripravi.

Grška solata s čičeriko.

Sestavine in priprava

Za solato:

  • Čičerika: 1 pločevinka čičerike, oprana in odcejena
  • 1 rdeča paprika, nasekljana na koščke
  • 1 rumena paprika, sesekljana
  • 1 zelena paprika, sesekljana
  • 1/4 skodelice rdeče čebule, narezane na kocke
  • 15 češnjevih paradižnikov, razpolovljenih (približno 1 skodelica)
  • 1/3 skodelice oliv kalamata brez koščic, po želji sesekljane
  • 1 srednje velika kumara, narezana na rezine in četrtine
  • 120 g sira feta, zdrobljenega ali narezanega na kocke

Za preliv:

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 žlici sveže iztisnjenega limoninega soka
  • 1 strok česna, sesekljan
  • 1 čajna žlička posušenega origana
  • sveže mleta sol in poper po okusu

Postopek priprave:

Vse sestavine solate dajte v veliko skledo in jih premešajte. V manjši skledi zmešajte oljčno olje, limonin sok, česen in origano. Prelijte na solato in ponovno premešajte, da se dobro poveže. Poskusite in po želji dodajte sol in poper. Postavite v hladilnik za 1 uro, da se marinira, ali pa jo postrezite takoj. Solato je najbolje uživati v 2-3 dneh po pripravi. Vsekakor pa imejte v mislih, da dlje, ko se bo marinirala, bolj polna bo okusa po Grčiji.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam