Kako enostavno očistimo umetne rastline

Vsaka Nepremagljiva ima doma prostor, ki ga krasi kakšen umeten šopek ali vsaj kakšen cvet, ki lepo zaokroži videz vašega doma.

S tem ni popolnoma nič narobe, obstaja pa nevšečnost, ko se na teh rastlinah nabira prah. Čiščenje umetnih rastlin in cvetja ni nujno težavno ali zamudno. Z rednim brisanjem prahu in čiščenjem bodo ostale dlje časa čiste. Danes spoznajte enostavne metode, da to opravilo ne bo več med nepriljubljenimi.

Umetno cvetje in rastline boste najlažje ohranili čiste tako, da jih boste redno odprašili. Prah se namreč nabira v težje odstranljivo umazanijo, ki se zažre v plastiko, zato poskrbite, da rastline vsaj enkrat tedensko očistite.

Kako očistiti umetno cvetje z detergentom?

Z nežnim detergentom za pranje perila zlahka očistite večino plastičnih in vinilnih rož ter rastlin. Vendar te metode ne uporabljajte za svileno cvetje, saj lahko uniči barvo.

Kaj potrebujete in kako se postopka lotiti?

V umivalnik nalijte vročo ali toplo vodo, dodajte nežen detergent, potrebujete tudi krpo iz mikrovlaken. Nujna je tudi vrvica za perilo in sponke ter vreča za smeti.

V vodo vmešajte žlico detergenta in jo z vrtenjem premešajte. Rastline, ki niso posajene v lončke, potopite v vodo. Pustite jih stati minuto, nato pa jih nežno zavrtite v vodi. Rastline v lončkih je treba pokriti z vrečko za smeti. Tesno jo zavežite okoli podlage, da nič ne pade ven. Nato potopite rastlino z glavo navzdol v vodo in jo nežno zavrtite, da odstranite umazanijo in prah. Previdno obrišite preostalo umazanijo z rastlin s krpo. S pomočjo sponk obesite rastline za stebla z glavo navzdol na vrv za perilo. Pustite, da se posušijo.

Umetne rastline postajajo izjemno priljubljene, tudi zato, ker niso zahtevne.

Kako očistiti umetne rastline z alkoholom?

Alkohol je enostavna rešitev za čiščenje umetnih rastlin z velikimi listi. Če ga uporabljate za rože iz blaga, najprej preizkusite majhno, neopazno območje, da se prepričate, da se barva ne bo poškodovala.

Kaj potrebujete in kako se postopka lotiti?

  • 1 skodelica vode
  • 1/2 skodelice alkohola za čiščenje
  • 2 mehki krpi
  • Steklenička z razpršilom

V steklenički z razpršilom zmešajte vodo in alkohol. Razpršite liste in steblo. Z mehko krpo dobro obrišite. Če so bili listi zelo umazani, boste morda morali uporabiti drugo krpo, da odstranite preostalo umazanijo.

Kako očistiti umetne rastline z belim kisom in limoninim sokom?

Kombinacija limoninega soka in kisa v domače čistilo je hiter in enostaven način za nego umetnih rastlin. Tudi v tem primeru, če čistilo uporabljate na cvetlicah iz blaga, preizkusite majhno površino, da se prepričate, da se barva ne poškoduje.

Kaj potrebujete in kako se postopka lotiti?

  • 1 skodelica kisa
  • 2 skodelici vode
  • 2 žlici limoninega soka
  • Steklenička z razpršilom
  • 2 mehki krpi iz mikrovlaken

V steklenički z razpršilom zmešajte kis, vodo in limonin sok. Razpršite svoje zelene rastline in s krpo obrišite liste in zelenje. Po potrebi uporabite drugo krpo za končno brisanje in sušenje listov. Poskrbite, da bodo vaše umetne rastline videti sveže in barvito. Prah in umazanija na sicer privlačni rastlini takoj opozorita, da gre za umetno rastlino. Če jo vzdržujete in skrbite, da je čista, bo videti sveža kot živa! 

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam