Kako izberemo barve za poročne dekoracije

Pri načrtovanju poroke je ena prvih stvari, ki jih boste naredili, določitev barvne palete. Izbrana paleta bo vplivala na vse druge vidike vašega dneva – od dekoracije in cvetja do videza poročne zabave. 

Izbrati morate barve, ki se zdijo naravne in pristne. Enostaven način, da si jih zamislite, je, da pomislite na dizajn svojega doma ali na to, kaj največkrat nosite v svoji garderobi. Pomembno je, da ostanete zvesti sami sebi skozi celoten proces načrtovanja poroke, tudi ko je čas za izbiro barvne palete. Pri izbiri poročnih barv ali palete imejte v mislih, da mora biti smiselna in da se počutite kot vi.

Nevtralne barve so večne

Nevtralne barve omogočajo, da odtenki narave zasijejo. Večina parov se rada ukvarja z belimi, kremnimi in zelenimi barvami. Ne pozabite, da so pri nevtralnih barvah kralji cvetlice. 

Tudi poročna torta je lahko v takoimenovanih nevtralnih barvah.

Te odtenke poskusite uporabiti na poroki pozno poleti ali zgodaj jeseni. Pogosto se nam zdi, da je treba rjave barve raziskovati le sredi ali pozno jeseni, a ni tako. Navsezadnje so pravila narejena zato, da se kršijo, zlasti ko gre za poroke. 

Rumena barva očara z odtenki

Ta svetla in prodorna barva vzbuja občutek sreče, zato je popolna barvna paleta za poročni dan. Najboljše pri delu z rumeno je, da je na voljo veliko različnih odtenkov, tako da se obnese v vsakem letnem času. Rumene barve z belo osnovo so veliko bolj sončne in svetle, kar je kot nalašč za pomlad in poletje ali bolj priložnostno okolje. Rumena z bolj rjavo osnovo je lahko toplejša in bolj prefinjena. Kadar ste v dvomih, se ravnajte po rumenem odtenku, ki ga imajo narcise pomladi, sončnice poleti ali listje jeseni. 

Zemeljski toni poudarijo lepoto narave

V barvni paleti na poročni dan pokažite naravno lepoto matere Zemlje. Uporabite barve, ki so nekoliko odštekane in umazane. Pomislite na umazano rumeno, barvo konjaka, olivno zeleno in barvo rje. To barvno paleto lahko uporabljate vse leto, tudi za pomladne in poletne poroke. Jeseni se barve čudovito prelivajo. V zimskem času zagotavljajo toplino v prostoru. Spomladi pa se zdijo nepričakovane in drugačne. 

Vijolična barva je znak čiste romantike

Tega romantičnega in bogatega odtenka nismo mogli izpustiti s seznama trendovskih barvnih palet. Oblikovalci pravijo, da bo ta barva odprla vrata širši paleti bogatih barv na porokah. Zaradi te barve se bo lažje odmakniti od bledo rdeče, slonovine in nežno zelene. Čas je za svež videz porok. Na to glejmo kot na vrata k močnejšim in bogatejšim barvnim zgodbam.

Ta sivkin ton kombinirajte s tistim, ki je bolj udaren. Kombinacija z drznejšimi, svetlejšimi barvami, kot so koralna, roza, živo vijolična ali celo črna, je klasična kombinacija, ki lahko lepo deluje v vsakem letnem času.”

Drzno in svetlo za veselje in pogum

V zadnjih nekaj letih so v poročni barvni paleti prevladovale pastelne barve. Načrtovalci porok pa so vedno navdušeni, ko se pari odločijo za živahno barvno paleto v primerjavi z vedno priljubljenimi tradicionalnimi ‘popolnoma belimi’ ali ‘rdečezlatimi’ barvami. Všečno je, če se glede na lokacijo in okolje pojavijo sveže barve.

Sveže barve so prijetna popestritev poročnih dekoracij.

Če ste na preži glede drznih barv, jih združite z bolj sproščenim odtenkom, ki vam je bolj prijeten. Vijolični in jagodni odtenki so lahko neverjetno dopolnilo drugim običajnim poročnim barvam, kot so rožnati ali modri toni. Dodajo lahko veliko razsežnosti, tudi če ne veljajo za primarno poročno barvo.

Poletni toni se srečajo z odtenki jeseni

Mešanje tradicionalnih sezonskih odtenkov ustvari edinstveno barvno paleto za vse, ki se poročajo na koncu ene in začetku druge sezone. Ti barvi sta bela in slonokoščena z bujnim zelenjem ter rdečo in zlato gorčico, rdečica pa je prehodna in dodaja globino. Seveda se lahko doda tudi nekaj majhnih poudarkov prašno modre barve.

Ta hladna in ustvarjalna barvna paleta je najbolj učinkovita za poznopoletno praznovanje ali zgodnjejesensko zabavo. Pari morajo pred mešanjem sezonskih odtenkov razmisliti tudi o svojem kraju dogodka. Nikoli se ne smete ‘boriti s prostorom’, zato je, če ima prizorišče določeno barvo preproge ali stenske obloge, lepo poudariti značilnosti, ki so tam že dane in si tako malce olajšate izbor barve.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam