Zato je tako pomembno, kako pravilno izvajamo vaje

Ljudje radi pozabimo, da razlika med »fičkom« in »ferrarijem« ni zgolj samo v zunanji podobi. Bistvena razlika se skriva pod pokrovom in na mestih, ki so skrita očem, ogromna razlika pa je tudi v vzdrževanju.

Vsi bi radi bili videti kot »ferrari«, vzdrževali pa bi se kot »fičko«. Radi bi dirkali kot »ferrari«, a potem ko je treba zavirati, ugotovimo, da smo pritisnili na »fičkove« zavore. Že res, da nas oba lahko pripeljeta na cilj, a kakšna bo pot do tja, to pa je drugo vprašanje.

In če smo že pri vprašanjih: Zakaj smo se ljudje pripravljeni “prevažati” po svetu v telesih, ki nam ne omogočajo kakovostnega življenja, ki nam onemogočajo, da izkoristimo svoje potenciale, telesih, ki jih z leti večkrat peljemo na “servis” kot na lepše? Zakaj se nočemo zavedati, da lahko zares ogromno postorimo sami in da je praktično vse v naših rokah?

Vsak uspeh se začne z odločitvijo, da bomo poskusili! In naslednja pomembna odločitev je ta, da ne bomo odnehali, dokler ne najdemo poti, ki nas bo peljala tja, kamor si želimo priti. Če tega ne storimo, se pravzaprav odločimo, da bomo ostali v situaciji, v kateri smo sedaj, čeprav vemo, da to ni dobra za nas. To ni najboljša odločitev, kajne?

Dejstvo je, da starejše, kot smo, težje “pridemo” do svojih ciljev oziroma niti ne težje, bolj vztrajne moremo biti, za doseganje svojih ciljev. Vsekakor pa tudi pri 20-ih nič ni prišlo čez noč.

Vsi bi radi bili videti kot »ferrari«, vzdrževali pa bi se kot »fičko«.

Kako že gre tisti slovenski pregovor: “Ne prelagaj na jutri, kar lahko storiš danes.” In če verjameš ali ne, nosi v sebi veliko več modrosti, kot je videti na prvi pogled. Ne gre zgolj za to, da imaš “len” dan in kaj prestaviš na kasneje. Problem nastane, ko to postane naš način delovanja in verjemi, da se to lahko kar hitro pripeti. Ne da bi se zavedala, potem čez dan počneš samo tiste res, res nujne stvari, brez katerih bi bilo po tvojem mnenju konec sveta in v teh po navadi ne uživamo preveč, preostanek časa pa potem navadno zabijemo za stvari, ki so “kao” razvajanje in odklop od stresa, v resnici pa nam ne naredijo čisto ničesar dobrega. 

Početi moramo stvari, zaradi katerih, vse tiste “konec sveta” variante niso videti tako strašno in jih lažje premagujemo. In kar naenkrat ne potrebuješ več nezdravih “odklopov.” Si se že kdaj ujela v zgoraj omenjeno past? Priznam, tudi jaz sem se.

Ritkina knjižica vaj

Kako izvajamo vaje, je izrednega pomena. Na neki način se tega vsi zavedamo, po drugi strani, pa temu vseeno posvečamo premalo pozornosti. Poškodbe, ki si jih zaradi nepazljivosti pridelamo, imajo lahko resnejše posledice, kot si mislimo. Pa ne gre samo za zdravje. Poškodba prekine tvojo rutino. Prilagoditi moraš treninge, ali pa jih celo prekiniti in vsi vemo, kako težko je priti nazaj. Ustavi se napredek, podre se miselnost, vse to pa vpliva tudi na ostala področja tvojega življenja. Zato je tukaj ritkina knjižnica vaj, skupaj z Jakobom deliva pravilno izvedbo vaj, zbrane napotke različnih izvedb najdeš TUKAJ.

In če imaš kakršnokoli vprašanje povezano s pravilno izvedbo, prilagoditvijo posameznih vaj, mi napiši v zasebno sporočilo na Instagram ali Facebook, z veseljem pomagam.

pastedGraphic.png

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam