Kako se samomotivirati za trening doma?

Kako se samomotivirati za trening od doma ALI Kako se sama doma brcniti v rit?!

Mislim, da ni junakinje, ki v času koronskega lockdowna ni poskusila vsaj enega treninga od doma. In veš kaj, če ti je enkrat že uspelo, ni razloga, da ti ne bi še enkrat! Maš to!

Res, da je situacija sedaj, ko so nas »odprli«, malce drugačna, a vseeno je trening doma najboljša stvar za tiste dni, ko nam enostavno ne uspe priti do telovadnice ali odhiteti na bližnji hrib, torej za dni, ko mislimo, da nikakor nimamo časa za miganje. Prav iz udobja svoje dnevne sobe, kuhinje, spalnice ali kopalnice lahko narediš zelo učinkovit trening.

Edini slab trening, ki si ga naredila, je tisti, ki ga nisi.

Če si daš 30 dni, da pospraviš stanovanje, boš potrebovala 30 dni. Če si daš 3 ure, ti bo vzelo 3 ure. Isto velja za cilje, načrte in tvoj potencial. Verjemite, vse smo že bile v situaciji, ko je bilo treba nekaj narediti v nekaj minutah, čeprav nam to po navadi vzame 5x več časa. To je naša super moč, na katero večkrat pozabimo. In to moč lahko uporabimo tudi takrat, ko odločimo, da bomo naredile nekaj dobrega zase. Da bomo izbrale cilj, ki nam v resnici veliko pomeni in mislimo, da zanj nimamo časa. Torej … namesto da se odločimo, da te stvari ne izpeljemo, jo izpeljimo, in to v krajšem času! Ali vidim kimanje? Želim slišati glasen JAAAAAAAA!  Kar ponovi glasno: »JAAAAAAAAAAA, mam to!«

Postavi si cilj

V življenju počni stvari, zaradi katerih se boš z veseljem vsako jutro spravila iz postelje. Kadarkoli imaš odpor zjutraj vstati, se vprašaj, ali sem dan zastavila tako, da me čakajo same stvari, ki mi pašejo? Po navadi ni ravno tako. Življenje je takšno, da nam navrže tudi obveznosti, ki nam ne ustrezajo. Recimo, pri meni v tem trenutku ni popolnoma nič tako, kot bi si želela. Sama jutra najraje začnem z miganjem, ker trening je nekaj, zaradi česar se z navdušenjem zbudim. In zaradi treninga mi nikoli ni problem budilke nastaviti 1 uro prej. In to je moj cilj.

Tudi doma lahko narediš zelo učinkovit trening.

Sledi načrtu

Če cvetača lahko postane pica, draga moja, tudi ti lahko postaneš, kar si zaželiš. Ne gre, ne morem, ne da se … To so vse brezvezni izgovori. Če lahko cvetača, lahko tudi ti. Ne pozabi, da ti je vedno dovoljeno sanjati. A sanje se uresničijo samo, če zanje tudi kaj naredimo. Cvetača je sledila svojemu načrtu in postala pica. Pa ti?

Ustvari si prostor

Življenje je samo 10 % tega, kar se ti zgodi in 90 % tega, kako se na to odzoveš. Ne, ne bo šlo vse po načrtu. Takšno je namreč življenje. Kako bi si namreč izoblikovala karakter, če bi vse bilo tako, kot si si zamislila. Veš, včasih te celo obvoz pripelje, do nečesa še boljšega, kot si sprva načrtovala. A to se lahko zgodi samo, če se po obvozu odpelješ radovedna in še vedno pozitivno naravnana. V nasprotnem primeru ne opaziš vseh lepih stvari, ki se ponujajo v tem navidezno katastrofalnem dogajanju, saj si še vedno usmerjena v to, kako naj bi nekaj bilo.
 
Odziv na dogodke je vedno tvoja izbira. Torej: Če stvari ne gredo, kot je bilo to v prvotnem načrtu, čim prej sprejmi, da tako pač ne bo, se prilagodi in najdi drugačen način. Morda te ta pripelje še do česa boljšega! Ustvari si prostor za prilagajanje.

Bodi odgovorna

»Sem na tekoči dieti. Po treh kozarcih mi je vseeno, koliko tehtam.« Razen tega, da je ta misel smešna, je z njo v resnici vse narobe. Nobena »dieta« v resnici ne deluje, če z njo ne spremeniš življenjskega sloga in dejansko ne postane tvoj način življenja. Alkohol redi. Grozljivo redi, in kljub temu da ti je, med tem, ko piješ vseeno, ti čez nekaj dni ni. Primer: Prijateljica je tarnala, da se je na dopustu v 14 dneh pošteno zredila in da je jedla samo zdravo hrano, da se je celo več gibala, kot po navadi … Potem sem jo vprašala, koliko več je pila. Pa ne samo alkohol, tudi sladke pijače in podobne zadeve, ki na dopustu rade stečejo po grlu … (Po tem sva hitro zamenjali temo pogovora.)Torej, po pameti! Zmernost je lepa čednost.

Najdi svoj »GROOVE«

Če ti da življenje limone … Pojdi takoj na trening. Misliš, da ne pomaga? Vsaka tečnoba, vsaka ovira, vsaka grozljiva stvar, vsak problem … vse je po dobrem treningu videti bolj prijazno in lažje premagljivo.

Torej: Pridruži se Spletni Švicalnici. Po nakupu ti treningi ostanejo za vedno. Tako jih imaš vedno »pri roki«, da pomigaš točno takrat, ko to potrebuješ! In verjemi mi, sama znaš sebe brcniti v svojo rito, če se tako odločiš. Saj si le ženska, ki ve, kaj hoče.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam