Ključ do vašega zdravja je v črevesju!

Imunski sistem, depresija in nihanja razpoloženja, refluks, rane in napenjanje v želodcu, vnetja (koža, ščitnica, sinusi, sklepi – artritis, rak), debelost – nezmožnost hujšanja, napihnjenost, kandida, težave s plodnostjo, spominom, ‘megla v glavi’, alergije vseh vrst, luskavica, Chronova bolezen, multipla skleroza, gastritis, diabetes, revma, posledice izgorelosti, afte, herpes, viroze, čustvena labilnost, pomanjkanje energije in produktivnosti, akne, ekcemi, dermatitis, problematična koža in absorpcija hranil … Vse to se začne s slabim stanjem črevesja.

Se najdete v teh nič kaj prijetnih opisih? Potem je čas za akcijo. Bi radi naredili detoks svojega najdaljšega in najmogočnejšega organa? Zdaj je pravi čas za to. Katoliki imajo v tem času post in ne glede na vero je to pameten obred. In še nekaj je pomembno. Črevesje se čisti pred jetri! Jetra potrebujejo veliko svežih zelenih sokov, ki pa jih slabo črevesje ne more presnoviti. Zato prihaja med razstrupljanjem jeter, ki se ga izvaja ob slabi presnovi, do težav in včasih hudih bolečin. 

Temu pa bi se radi izognili, kajne? Najpomembneje je, da se vsake prenove lotite pravilno. Večinoma vsi ponujajo hitre rešitve, pri katerih vaše telo strada, trpi in se preobremenjuje. Mi vam ponujamo sistem, ki vas očisti, celi in obnavlja. Vse drugo je metanje časa, denarja in energije skozi okno, da o škodi za zdravje, ki nastane pri tem, sploh ne govorimo.

Kje in kako bomo začele?

Enostavno! Z brezplačno 42-dnevno akcijo z imenom Klinika za črevesje. Prijavite se in naredite korak iz začaranega kroga: www.klinikazacrevesje.si!  

Kako preverimo, če je za naše težave krivo črevesje?

Hrana se mora v našem telesu razgraditi (presnoviti), nato se mora znajti v krvnem obtoku (se absorbirati) in si utreti pot do celic (se asimilirati). Težava je v tem, da vse zaužite hrane ne moremo pravilno izkoristiti. Četudi domnevamo, da uživamo najbolj kakovostno hrano, kar jo je na voljo (večina ljudi tega ne počne), ne moremo doseči optimalnega zdravja, če naša prebavila ne delujejo, kot je treba.

Hrana slabe kakovosti, napačni načini njene priprave in strupi iz okolja ali zajedavci lahko botrujejo prezgodnji izčrpanosti prebavil in dolgotrajnim kroničnim boleznim. 

Vedno, kadar porušimo ravnovesje, ko je treba nekaj popraviti, pri tem sodeluje cela vojska vitaminov, mineralov in aminokislin. Zato nam jih v tem času primanjkuje. Telo namreč potrebuje gradnike za obnovo in pri vsaki ‘napaki’ porablja druge gradnike. To lepo diagnosticiramo z analizo iz las – mineralogramom. Pokaže nam najšibkejše člene – organe, delovanje imunskega sistema, črevesja in vsrkavanje hranil, prisotnost kandide, težkih kovin, parazitov …. Od celotne slike je odvisno, koliko potrebnih gradnikov sploh pride na cilj, da bi opravili svojo nalogo, in kaj jih pri tem ovira.

Na diagnostiko z mineralogramom z dodatno razlago in načrtom, kako naprej, se lahko naročite na klinika@futuristiclife.si.

Prehranski dodatki

Za obnovo črevesja smo vam pripravili poseben paketek, in sicer:

L-glutamin za krpanje ran in ranic ter ker je gradnik črevesnih sten, kamor sodi tudi želodec. Jemljemo ga veliko, ker je aminokislina, in sicer 3 x 3 na dan, hkrati pa s tem vplivamo tudi na boljše razpoloženje, saj pridelamo nevrotransmitor GABA, ki nam hladi možgane in preprečuje preveliko zaskrbljenost.

MSM, ki deluje protivnetno, gradi, saj je iz žvepla sestavljeno naše tkivo, uničuje pa tudi kandido. Zjutraj si zmešamo eno čajno žličko prahu v kozarec vode z nekaj jabolčnega kisa. S tem boste pripravili želodec na presnovo. Če imate preobčutljivega, popijte mešanico med obrokom.

Prebavni encimi Basic Digest so tisti, ki vam bodo na začetku olajšali delo in hrano predelali tako, da jo bo telo lahko uporabilo. Sčasoma, ko boste začeli dodajati surovo hrano, se bodo tvorili sami. Večinoma jih dobimo iz sadja in zelenjave, vendar lahko na začetku, ko je telo še nepripravljeno, polno vnetij in razjed, surovo hrano težko predela in pojavijo se lahko bolečine. Jemljemo eno kapsulo pred vsakim obrokom.

Probiotiki so posebno poglavje, o njih bi lahko napisali cel roman. Mi smo izbrali samo en sev za celjenje ran, ki ima največ študij, deluje proti napenjanju, driski in celi prepustno črevo. Flobian (sev Plantarium 299V) se jemlje pred vsakim obrokom, ob večjih težavah in akutnih driskah pa lahko naenkrat vzamemo tudi tri kapsule zvečer. 

Pri razrastu kandide je tu posebna kombinacija, ki vsebuje najpomembnejše uničevalne encime, in sicer dve vrsti, s katerima prodremo v zaščitno opno kandide, potem pa jih lahko ubijejo probiotiki, origanovo olje, klinčki in še cela vojska sovražnikov kandide. Samo z dieto se trdovratne kandide namreč ne bomo nikoli znebili. 

Candidase se imenuje prava kombinacija, jemljemo pa jo trikrat na dan vseh 42 dni protokola klinike a črevesje.

Vas peče zgaga?

Zanimivo je, da večini ljudi, ki jih peče zgaga, primanjkuje klorovodikove kisline. Po navadi jemljejo tablete (nolpaza, gastal, nexium …), ki znižajo raven kisline, kar je ravno nasprotno, kar hoče vaš želodec – ta namreč potrebuje več klorovodikove kisline. Če te snovi primanjkuje, telo ne more v zadostni meri razgraditi beljakovin. To lahko privede do napihnjenosti, vetrov in zgage. Nezadostno nastajanje HCl lahko povzroči tudi težave zaradi bakterijskih okužb ali zajedavcev. Omenjena kislina je na voljo v tabletah kot Betain oziroma HCl. Med obroki zaužijemo eno do tri tablete HCl in tako preprečimo napihnjenost oziroma neprijetno počutje po jedi.

Ta kislina je ključna za pravilno delovanje želodca. Ima dve osnovni funkciji: zagotavlja kislo okolje, v katerem encimi lahko razgradijo beljakovine, vlaknine in sladkorje, hkrati pa preprečuje okužbe, saj uniči večino zajedavcev in bakterij.

Če se stanje prebavnega trakta še naprej slabša, lahko to privede v resnejše težave – alergije, raka, avtoimunska obolenja, kot so revmatični artritis, skleroderma (sistemska skleroza) in lupus, kronične težave, kot so sindrom razdražljivega črevesja, Chronova bolezen in ulcerozni kolitis, ter kožne bolezni, kot sta luskavica in ekcem. Presenetljivo je, da tudi degeneracija makule (rumene pege) izvira iz prebavnega trakta … To so ugotovili pred kratkim, zadeva pa je menda posledica nizke ravni klorovodikove kisline.

Tako rekoč sleherno kronično obolenje lahko izvira iz slabe prebave, ki onemogoča ustrezno vsrkanje hranil, okrepljene prepustnosti črevesja in disbioze – vse našteto so znamenja prebavnih težav.

Kaj je prepustno črevesje?

Če imajo ljudje težave s ščitnico, policistične jajčnike, sladkorno bolezen oziroma eno od avtoimunih obolenj, te pogosto izvirajo iz prebavnih motenj, kot je sindrom povečane prepustnosti črevesne sluznice. 

Gre za sindrom, pri katerem so celice, ki obdajajo prebavni trakt, kot ploščice na steni kopalnice, fuge med ploščicami pa so kot prostori med celicami. Kadar v prebavnem traktu pride do vnetja, celice nabreknejo in se začnejo ločevati druga od druge. Kadar med njimi nastajajo vrzeli, se mikroskopsko majhni delci (največkrat beljakovine) prebijejo iz notranjosti prebavnega trakta in zaidejo v kri, kjer pa ne bi smeli biti, saj še niso povsem predelani. To je sindrom povečane prepustnosti črevesne sluznice. Kadar beljakovine tako uidejo, imajo prosto pot, zato končajo v najrazličnejših tkivih.

Ščitnica je zelo občutljiva, ker je tako zelo prekrvljena. Omenjena žleza nima filtrirnega mehanizma, zato se beljakovine nakopičijo tudi v njej. Te beljakovine so tujki, ki ne bi smeli zaiti v kri. Imunski sistem telesa jih napade in pojavijo se avtoimunske bolezni. Poleg tega se ščitnica poškoduje. Njeno delovanje je okrnjeno ali sploh ne deluje več.

Kdo bi si mislil, da se fibromialgija in druge avtoimunske bolezni začnejo v prebavilih? 

Posvetimo se razstrupljanju, uravnavanju ravni hormonov, čiščenju prebavil, intravenoznemu dovajanju vitaminov ter predvsem pravilnemu prehranjevanju, saj se je večina težav začela zaradi uživanja predelane, toksične, slabe hrane. Tudi za alergije je v prvi vrsti krivo prepustno črevesje.

Na prebavni trakt vplivajo že slabo prežvečena hrana in določene vrste živil.

Če hrane ne prežvečimo pravilno (dvajset- do tridesetkrat), gre v prebavni trakt v stanju, v kakršnem ne bi smela biti. Če se to dogaja dlje, se prebavni trakt vname, saj je zaradi slabo prežvečene hrane nenehno na udaru.

Mnogi ljudje so preobčutljivi ali alergični na določena živila. Če dlje uživamo hrano, ki je telo ne prenaša najbolje, se pojavi vnetje. Marsikdo ne prenaša pšenice ali mlečnih izdelkov. Surovi mlečni izdelki so po navadi boljša izbira, saj se zaradi pasterizacije denaturirajo beljakovine, ki bi jih nemara lahko prebavili, če bi ostale v nepredelani obliki. Laktoza je vrsta sladkorja – mlečni sladkor. Nekateri ljudje je sčasoma niso več sposobni razgraditi, četudi je v nepredelanem stanju.

Kandida

Kandida je oblika kvasovke – glive, ki jo najdemo v ustih, črevesju, sluznici in zunanje napada nohte ter kožo. Vemo, da je vedno v našem telesu, vendar pa razraščena kandida lahko povzroči niz resnih zdravstvenih stanj; od prebavnih težav do depresije. Študije kažejo, da dolgotrajno povzroča celo smrt.

Razraščena kandida lahko povzroči niz resnih zdravstvenih stanj

Še posebno aktivna je, če imamo sindrom prepustnega črevesja, saj ‘strupi’, ki jih nemoteno spušča, prehajajo v krvni obtok. Ohranjanje dobrih črevesnih bakterij, ki živijo v vašem prebavnem traktu, je pomembno in večina ljudi lahko uravnava njihovo prevlado nad kandido s prehrano ali dodajanjem probiotičnih kultur. Včasih pa to preprosto ne zaleže. Kandido lahko resnično napademo samo s posebnima encimoma, ki prodreta skozi biofilm – zaščitni plač, s katerim se kandida zaščiti. Celulaze razgrajujejo celično steno, medtem ko proteaze prebavljajo notranje beljakovine kandide. Šele potem pridejo na vrsto vsi ostali ubijalci in seveda popolna odstranitev sladkorja iz prehrane. Tudi prisotnost kandide najlažje diagnosticiramo s pomočjo mineralograma.

Pozorni moramo biti na parazite!

Parazitov ne iščemo samo v blatu, skrbi nas, ko so v krvi, ko pojedo eritrocite, ki nosijo s seboj molekule kisika, se hranijo z našimi vitamini, perforirajo pljuča, se zagrizejo v žile in srce. Takrat govorimo o invaziji, vnetjih, resnih zdravstvenih težavah, pri katerih pa nihče več ne bo šel gledat parazitov. Zato poznamo metodo ‘žive kaplje krvi na temni podlagi’, pri kateri se paraziti pokažejo v živo. Na zaslonu se pred vašimi očmi zvijajo in pasejo v krvi, ki smo jo dali pod mikroskop. Ob njih pa plavajo – če sploh plavajo in ni vse en sam velik prometni zamašek – odmrle celice, ki jih naš imunski sistem ne more sproti odplaviti. Posledično smo poleg že izgubljene energije ostali še brez imunskega sistema, slabokrvni, zasluzeni in s kupom težav, za katere nihče ne najde prave rešitve. Če želite, si lahko to grozljivko pogledate na pregledu krvi v naši ambulanti. 

Naročite se na: klinika@futuristiclife.si.

Vedeti je treba, da prebavni trakt sestavlja 75 odstotkov našega imunskega sistema. Ima veliko limfnih vozlov, pod njegovo okrilje pa sodita tudi vranica in jetra. 

Črevesje pomembno vpliva na imunski sistem

Kadar se v prebavnem traktu znajde kaj slabega, se imunski sistem zdravega človeka takoj odzove. Če je napad prehud, to občuti celotno telo. Prebavni trakt predstavlja nekakšno vez med notranjim in zunanjim svetom. Popolnoma ga nadziramo s tem, kar vnašamo v usta. To vzajemno delovanje kroji naše zdravje na splošno. Na nas ne vpliva le to, kar jemo, ampak tudi, kako jemo. Hrano bi morali prežvečiti vsaj dvajsetkrat ter izbirati samo kakovostno, pravo, dobro hrano, ki ni prepojena s hormoni, antibiotiki, insekticidi ali pesticidi.

Zaužiti moramo čim več ekološko pridelane hrane, predvsem zelenjave in sadja. Ta živila moramo zelo dobro oprati. Poskrbeti moramo tudi za uravnoteženo prehrano, kar pomeni, da je treba pri vsakem obroku zaužiti kakovostne beljakovine. Največja težava, s katero se soočamo Zahodnjaki, so sladkor in ogljikovi hidrati. Uživati bi morali več beljakovin in sestavljenih ogljikovih hidratov, kot je na primer zelenjava.

Kaj pa sindrom razdraženega črevesa?

Omenjena težava je različica sindroma povečane prepustnosti črevesne sluznice. Lahko se začne tudi z manjšimi ranami ter vnetjem na želodcu, dvanajsterniku in celotnem prebavnem traktu. Pojavi se zaradi preobčutljivosti na nekatera živila ter predvsem znižane ravni prebavnih encimov. Ljudje jemljejo tablete, ki znižajo raven želodčne kisline, potem pa uživajo hrano, s katero razdražijo prebavila. Sem sodijo meso, mleko, oreščki in stročnice, posebno v kombinaciji s škrobom. Brez kisline tega telo ne more razgraditi. Hrana gnije, ob tem pa nastajajo plini, ki ob pritisku zaidejo v požiralnik. To je v veliki meri zgaga. Res je, da nekaj odstotkov ljudi trpi zaradi slabe zapiralke, vendar res le nekaj. 

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam