Motivacija za bolj zdravo prehranjevanje? Kokosova skodelica!

Zakaj preprosto moraš imeti kokosovo skodelico? Ker ni izdelka, ki bi ji bil podoben. Način izdelave, videz in občutek, ko jo držiš v svojih rokah, je popolnoma edinstven.

Vsakdo, ki je že jedel iz kokosove skodelice,a ta občutek pozna – občutek povezanosti z naravo in hrano, ki jo zaužiješ. ? Kokosov les je naravni antibakterijski izdelek. V 48 urah uniči do 99% vseh bakterij.

Potrebuješ še več razlogov?

? Reši kokos, reši planet. Vsakič, ko kupiš kokosovo skodelico, rešiš kokosov oreh, ki bi ga drugače sežgali ali vrgli na odlagališče. 

Po uporabi kokosove vode in mesa se 99% lupin kokosovih orehov sežge in se šteje za odpadek. Govorimo o milijonih lupin kokosa na leto. Na srečo je mogoče te kokosove lupine ponovno uporabiti za ustvarjanje čudovitih posod, ki zmanjšujejo emisije CO2 v naše okolje.

? So trajnostni in okolju prijazni. V celoti so narejeni iz lupine kokosovega oreha, so 100% naravni, biorazgradljivi, primerni za kompost in ne proizvajajo odpadkov.

Kokosove palme so neverjetne! V Indoneziji jih lahko vidiš povsod! So zelo prilagodljive rastline, saj lahko rastejo ob najrazličnejših drevesih, kot je drevo banane ali papaje, s čimer se izognejo gojenju monokulture.

S ponosom lahko povemo, da imajo naši dobavitelji kokosa svoj proizvodni postopek, ki ga je certificiral „indonezijski sanitarni nadzor kakovosti“. To pomeni, da lahko zaupate v kakovost in trajnost naših kokosovih izdelkov. Mimogrede, kokosova drevesa sadimo ročno, kar pomeni, da hrupnih traktorjev ne potrebujemo.

? So močni in dolgotrajni. Kokosove sklede so v primerjavi z glino, porcelanom in steklom izjemno močne. Pranje in vzdrževanje kokosovih skodelic pa je izredno enostavno. Uporabiš vodo in po želji malo mila. Po pranju jih obriši in pusti, da se popolnoma posušijo. Po petnajsti do dvajseti uporabi jih premaži s kokosovim oljem, da jih zavaruješ in ohraniš njihovo življenjsko dobo.

Če se tvoja kokosova skodelica slučajno poškuduje ali se preprosto odločiš, da želiš novo… Kaj lahko potem narediš s staro? Preprosto jo uporabiš kot vazo, posodico za tvoj najljubši nakit, zavetišče za majhnega ljubljenčka ali pa uporabi domišljijo, da kokosovo skodelico znova uporabiš na najboljši možni način. In prosiva, da svojo ustvarjalnost vedno deliš z nama. Tudi v primeru, da je ne želiš ponovno uporabiti, so naše kokosove sklede biološko razgradljive, tako da jo lahko brez skrbi zavržeš v smeti z bio odpadki. 

? Brez kemikalij. Preprosto 100% izdelane iz kokosove lupine.

? Podpiraj okolje in lokalne indonezijske skupnosti. Za vsako skledico stoji oseba, ki jo je ročno zbrusila in oblikovala. Tako z vsakim nakupom podpreš lokalne skupnosti obrtnikov Lomboka.

Najine kokosove skodelice izdelujejo nadarjeni obrtniki iz vasi Pemenang v severnem Lomboku v Indoneziji. Zagotavljamo podporo malim lokalnim skupnostim in jim pomagamo razumeti, da je trajnost najboljši način za nas in naše okolje. Kokosove lupine potujejo od kmetov do obrtnikov, ki jih očistijo in spolirajo na najboljši možni način.

Ponovna uporaba lupin ponuja nov izdelek za prodajo kmetom in ustvarja nova delovna mesta za obrtnike. Večina teh so domačini in domačinke, ki so prej delali v kamnolomu. Sedaj imajo boljše delovne in življenjske pogoje. Zaradi tega sva še bolj navdušeni nad vsako izdelano kokosovo skledico.

? Vsaka skleda je unikatna in ročno izdelana. Res je, da je izdelek, ki je strojno obdelan, videti popolno, a le človeška roka ga lahko naredi unikatnega. 

? Kokosova skodelica te motivira k bolj zdravemu prehranjevanju, saj te naravne skodelice kar kličejo po zdravi in polni, živi hrani. Ko se navadiš jesti zdravo, kvalitetno in lokalno pridelano hrano, je težko opustiti takšen način življenja. Tako lahko več eksperimentiraš in tudi kuhanje doma bo postalo zabavno. Bodi kreativnen/na in ustvari tropsko zgodbo v domači kuhinji. Ne bo ti žal!  

Bodi kreativna in ustvari tropsko zgodbo v domači kuhinji. Ne bo ti žal!  

? Ker je preprosto čudovita. Kokosova skodelica je utelešena naravna lepota! Medtem ko se družba prebuja, zaradi bližajoče se podnebne krize, trajnost še nikoli ni bila bolj IN – in kokosove skodelice predstavljajo prav to. Vrni se v stik z naravo, tako da preprosto uživaš v zdravih napitkih, solatah ali sladici v skledi iz pravega kokosa, ki bo zagotovo povečal tvojo vrednost obrokov!

Torej, kaj še čakaš?  Naroči svojo kokosovo skodelico, postani del raaw teama in tvoje življenje bo samo še lepše in kvalitetnejše. ?

2 Comments

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam