Vsebino omogoča VENERA SHOP

Koliko kalorij porabimo med seksom?

Po mnenju strokovnjakov več, kot si morda mislite. Kdo je vedel, da je poljubljanje tako dobra vadba?!

Za spolne odnose obstajajo številni razlogi, od želje po otroku do spodbujanja intimnosti, od zabave do pospeševanja srčnega utripa. Če iščete način, da ostanete aktivni in se dobro počutite, vam bo morda v pomoč, če boste izvedeli, koliko kalorij pokuri seks. Odvisno od tega, kako razigrana sta s partnerjem med seksom, se lahko zgodi, da bosta po koncu seksa zadihana in prepotena, zaradi česar se bo seks zdel še bolj naporen kot hiter sprehod ali vadba z utežmi. Toda čeprav seks kuri kalorije, je količina porabljenih kalorij, odvisna od več dejavnikov, začenši s številom kalorij, ki jih običajno porabite med katero koli vrsto telesne dejavnosti.

Število kalorij, ki jih boste pokurili, je odvisno od vaše telesne teže in od vaše trenutne vzdržljivosti srca in ožilja, verjetno pa je odvisno tudi od dejavnosti, ki jo izvajate. Položaji, v katerih ste, in posebne stvari, ki jih s partnerjem počneta med seksom, lahko vplivajo na to, koliko kalorij boste pokurili med posteljnim rajanjem. Če ste na vrhu, se vaš srčni utrip poveča bolj kot v položajih, kot je misijonarski, saj ste vi tisti, ki nadzoruje potiskanje in gibanje. Kalorije pa kuri tudi vse, kar se dogaja pred spolnim odnosom.

Danes vam predstavljamo 7 različnih načinov, kako lahko med seksom porabite kalorije ter nasvete strokovnjakov, kako lahko med naslednjim seksom še povečate količino kalorij, da jih porabite še več.

Poljubljanje: 68 kalorij na uro

Se še spomnite, kako ste se na začetku zmenkov sramežljivo poljubljali? No, po podatkih raziskovalne skupnosti, ki se ukvarja z družbenimi interakcijami, poljubljanje ne poglobi le socialne navezanosti med partnerjema, ampak lahko pomaga tudi pri kurjenju kalorij. Če je poljubljanje intenzivno in vključuje tudi božanje, lahko v eni uri pokurimo celo 90 kalorij. 

Če se zelo intenzivno poljubljamo, lahko izgubimo tudi do 90 kalorij.

Če želite poljubljanje spremeniti v pošteno vadbo, pa se “poljubljate v nenavadnih položajih. Naj fant leži na hrbtu, na njem pa naredite ‘položaj deske’ ali počep, se spustite in ga poljubite, nato pa se spet dvignite. Pri potiskih v 30 minutah pokurimo 171 kalorij.

Predigra: 230 kalorij na pol ure

Strastno poljubljanje z ljubljeno osebo je lahko še kako intenzivno pri izgorevanju kalorij. Zakaj? Pričakovanje lahko pospeši srčni utrip, kar sproži težko dihanje, ki sproži veliko kurjenje kalorij. Vendar lahko vadbo še vedno povečate, če jo naredite bolj vročo in znojno. Bolj, ko je prostor vroč – pomislite na Bikram (znan tudi kot “vroča” joga) – in bolj, ko se znojite, več kalorij boste pokurili. Poskusite se tudi valjati po postelji ali zamenjati okolje. Naj bo to igrivo in erotično, pa boste dobili odlično kombinacijo za prijetno vadbo. 

Masaža: 80 kalorij na uro

Kdo ne mara dobrega masiranja s strani svojega partnerja? No, če ste vi tisti, ki jo daje, dobite še eno korist (poleg tega, da osrečite svojo drago polovico): pokurjene kalorije. Pri masaži pokurimo 80 kalorij na uro. Čeprav lahko masaža pospeši srčni utrip in telo preklopi na način kurjenja kalorij, pa med izvajanjem masaže stvari ne morete še bolj pospešiti. Namesto tega se raje odločite za počasnejše masiranje. Morda se zdi, da je to v nasprotju s kurjenjem kalorij, vendar počasnejše in globlje masiranje ni le bolj čutno, ampak tudi deluje na različne mišice. Priporočam tudi, da si priskrbite masažno mizo – ta je boljša za vaše telo, poleg tega pa pri masaži v stoje porabite več kalorij. 

Seks: v povprečju 69 kalorij

Število kalorij, ki jih pokurimo med seksom, se med posameznimi seansami zelo razlikuje, prav tako pa se razlikuje tudi med posamezniki. Raziskovalci so 21 heteroseksualnih parov, starih med 18 in 35 let, prosili, naj štiri tedne enkrat na teden seksajo in pri tem nosijo napravo za sledenje aktivnosti, ki spremlja kalorije. Študija je pokazala, da so ženske med 25-minutnim seksom v povprečju pokurile približno 69 kalorij, moški pa približno 100 kalorij. Terapevt za pare in seksolog se pridružuje temu mnenju. V resnici ni tako veliko, kot si morda mislimo, saj je to le malo več kot sprehod.

Po mnenju strokovnjakov je ključ do seksa, pri katerem se porabijo velike količine kalorij, v tem, da je seks vroč in dolg. Daljša in bolj energična, kot je vaša spolna aktivnost, več kalorij boste pokurili.

Dodate lahko tudi malo stokanja in vzdihovanja, s čimer lahko pokurite dodatnih 18 do 30 kalorij. Še več kalorij lahko pokurite, če uporabite bondage dodatke. Kakšne lisice ali pas, ki vaše telo prisilijo k intenzivnejši aktivnosti. Z menjavo položajev lahko tudi bolje trenirate in poskrbite, da bo vaše spolno življenje vznemirljivo. Če ste na vrhu, poskusite premikati boke kot trebušna plesalka; to je odličen občutek. Poskusite tudi s položajem, v katerem čepite na partnerju, nato pa se odbijajte gor in dol. To je odlična vadba za stegna in zadnjico, pri kateri lahko v 30 minutah pokurimo do 207 kalorij.

Oralni seks: 100 kalorij na pol ure

Po besedah športne trenerke lahko pri oralnem seksu pokurimo približno 100 kalorij. Če želite pokuriti še več maščobe, poskusite partnerju med izvajanjem počepov nuditi oralni seks. Prav tako lahko izvajate malo joge. Poskusite s položajem deske v navzdol obrnjenega psa in nazaj v desko, kjer se lahko spustite navzdol in izvajate oralno stimulacijo. Kaj pa, če vam povemo, da lahko okusite čokolado, vaniljo in slano karamelo in pri tem še vedno izgubite kalorije. V Venera shopu imajo namreč v ponudbi lubrikante z okusom in ja, brez kalorij so. Samo izberite svoj najljubši okus in ga okusite neposredno iz svojega partnerja. Je sploh lahko še boljše od tega? 

Uporaba rok: 100 kalorij na uro

Pri seksu lahko uporabljamo tudi roke in tudi tako kurimo kalorije. Po zapisu na blogu, ki ga je napisala ginekologinja, lahko z rokami pokurimo do 100 kalorij na uro, odvisno od moči in položaja. V pol ure lahko pokurite še dodatnih 50 kalorij, če se malo bolj potrudite. Počnite veliko stvari naenkrat. Poskusite z res počasnimi čutnimi gibi in se postavite tako, da boste lahko uporabljali tudi svoje telo. Pomaga tudi zibanje telesa ob telesu ter spreminjanje pritiska in frekvence.

Romantični ples: 219 kalorij na uro

Malo plesa – tudi če ste oblečeni – je lahko odlična vadba za vas in vašega partnerja. Po podatkih ples porabi 219 kalorij na uro. V znanstvenih študijah je bilo dokazano, da se ženske takoj po aerobni vadbi lažje vzburijo. Počasno plesanje je v redu, vendar morate stvari pospešiti, da bi dobili pravo vadbo, kot so poljubljanje, grizljanje vratu in dotikanje med plesom.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam