Kuhamo z otroki: Zdrave zelenjavne ribice

Poletne počitnice so zakon! Oh, kako fino je, ko ni skrbi ali so naloge narejene ali pa če imajo otroci čista in zlikana oblačila za naslednji dan, haha …

Vendar pa se nam staršem v vsej tej svobodi včasih tudi zdi, da nam zmanjkuje idej, kaj vse početi z otroki, da bi jim čas koristno minil in da bi poleg tega počeli tudi kaj poučnega in zabavnega. 

Rada si vzamem čas in otroka spustim v svojo kuhinjo, da skupaj spoznavamo, ustvarjamo in okušamo različne jedi. Prav zanimivo ju je opazovati, kako veliko se lahko naučita iz tako preprostih opravil. Tokrat smo se lotili enostavne zdrave malice, pripravljene iz zdravega polnozrnatega kruha, namaza iz kisle smetane z zelišči in veliko različne zelenjave, ki je na koncu dobila obliko ribice. In ne boste verjeli, kako motivacijsko, zabavno, poučno in ustvarjalno je minilo teh nekaj uric. Poleg tega pa sta se oba do sitega najedla zelenjave, ki se je sicer ne bi niti dotaknila ter neizmerno uživala v svežih okusih. »Mami, te ribice so pa res zelo dobre« sta večkrat dejala s polnimi usti. In tako je bilo zadovoljstvo obojestransko, saj me otroka že cukata za rokav in sprašujeta katero živalco bomo ustvarjali naslednjič!

Sestavine (za 2 ribici):

 • 2 rezini polnozrnatega kruha
 • 3 žlice kisle smetane
 • Sveža zelišča (drobnjak, peteršilj, bazilika, pehtran, itd.)
 • Po okusu kapljica ali dve limoninega soka
 • Sol
 • 1 bio stebelna zelena
 • 1 bio kumara
 • 1 bio korenček
 • 1 bio paprika

Priprava:

 1. Iz vsake rezine kruha s kozarcem izrežemo krog in nato z nožem še dva trikotnika, tako da lahko sestavimo dve ribici z repkom.
 2. Namaz iz kisle smetane z zelišči pripravimo tako, da sveža zelišča nasekljamo in jih dodamo kisli smetani, premešamo ter po okusu solimo (lahko dodamo tudi kapljico ali dve limoninega soka).
 3. Zelenjavo operemo, očistimo oziroma olupimo ter narežemo na tanke rezine.
 4. Kose kruha premažemo z namazom in okrasimo z narezano zelenjavo, tako, da kruhova ribica dobi še barvno podobo.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam