Ko pomislim na pomlad, mi na misel pridejo šparglji. Ta testeninska jed je čudovita mešanica nežne, hrustljave, barvite zelenjave in kremaste omake s parmezanom.
To je popolno kosilo za tople konce tedna, ko boste želeli pojesti nekaj okusnega, a lahkega. Čas priprave je kratek, okus pa božanski. Če želite, da je obrok manj kaloričen, smetano za kuhanje zamenjajte z lahkim grškim jogurtom.
Skupni čas priprave: 30 minut
Porcija: 4 – 6 obrokov
Sestavine:
- 2 skodelici spiralnih testenin ali testenin po želji
- 250 g svežih špargljev, narezanih na enake kose
- 3 srednje veliki korenčki, narezani na koščke
- 2 čajni žlički oljčnega olja
- 2 skodelici češnjevih paradižnikov, razpolovljenih
- 1 strok česna, sesekljan
- 1/2 skodelice naribanega parmezana
- 1/2 skodelice smetane za kuhanje
- 1/4 čajne žličke popra
- Sol po okusu
Navodila za pripravo:
Testenine skuhajte v osoljeni vodi v skladu z navodili na embalaži. V veliki ponvi na srednje močnem ognju na olju podušite šparglje in korenje, dokler ne postanejo hrustljavi. Dodajte paradižnik in česen, nato dušite še 1 minuto.
Po želji lahko dodate tudi drugo zelenjavo, kot je brokoli ali koruza. Uporabite lahko zelenjavo, ki jo imate v hladilniku.
Vmešajte sir, smetano in poper ter še malo podušite. Testenine odcedite in jih zmešajte z omako iz špargljev.Dober tek!