Mnjami! Okusna skleda, ki bo postala vaš najljubši obrok!

Čudovite kokosove posodice, ki jih napolnimo z zdravimi sestavinami so odličen začetek dneva.

Naj začnem z najino zgodbo, ki je dokaz, da lahko ena kratka spontana popoldanska kavica prinese marsikaj. Vse od nedolžnih idej pa do novih, velikih projektov. No, če samo na hitro razložim. Obe z Renato sva veliki navdušenki nad potovanji, še posebno v tropske kraje. In tako se je začelo – z vprašanjem, kako tropske Havaje (na katerih sem preživela nekaj mesecev) popeljati v Slovenijo in jih združiti z lokalnim.

In tako se je rodila najina zgodba, RAAW BOWL. Prva, prava in preprosto neverjetna acai bowla. Skleda s tropsko havajsko dušo, ki je našla dom tudi v Evropi in Sloveniji. Navdih iščeva tudi v bogatem lokalnem okolju, ki je tropskemu svetu eksotičen prav toliko, kot je tropski svet eksotičen nam. Raaw Bowl je tvoj obrok na naslednjem nivoju, je obrok ”Ko HAVAJI srečajo EVROPO”.

Zgodba o zdravi, okusni, prečudoviti, polnovredni skledi pa je veliko več, kot si mogoče predstavljaš. Zagotavljava ti, da bo postala tvoj najljubši zajtrk, obrok in najboljši začetek ali konec vsakega dneva. Skoraj ni možnosti, da ti ta zdrava oblika obroka ne bi bila všeč, saj bo v tvoj vsakdan vnesla več vitaminov, več energije, več zdravja in vitalnosti.

Počasi sva začeli ustvarjati, recept za receptom. Oblikovati in se navduševati nad novonastalim projektom. 

A ker obe obožujeva lokalno, domače pridelano hrano in prav vse naravne produkte, ki pridejo neposredno iz narave, sva se po naključju povezali še s prijatelji iz Indonezije in tako so najine sklede dvignili stopničko višje. Postale so še bolj posebne in tropske v pravem pomenu besede. Najine kreacije sva tako začeli servirati kar v čudovitih kokosovih posodicah, ki so prispele direktno iz tropskega otoka in so pravzaprav obdelana odpadna kokosova lupina. 

Raaw ekipa. Anja in Helena.

Za skodelicami stojijo obrazi, ki prav vsako kokosovo lupino ročno oblikujejo z ljubeznijo, s spoštovanjem do narave in okolja. Vsaka skledica je ročno obdelana v Indoneziji, na otoku Lombok, kjer so doma rokodelci, izdelovalci in ustvarjalci, ki jim je težka in nepredvidljiva situacija, s katero se letos soočamo vsi, odvzela dohodek. Tako se nama je ponudila priložnost, da jim pomagava z najino zgodbo, medtem ko vam zagotoviva zdrav obrok s pridihom tropskih krajev. Tako skupaj z vami prispevamo ne samo k lepšemu in boljšemu svetu, temveč obenem skrbimo za zdravo telo in sijočo notranjost. Bodimo skupaj sprememba, ki jo želimo v svetu.

Pripravili sva vam dva recepta, da se prepričate še na lastne brbončice.

Acai bowl El Clasico

POMEMBNO: Ključna je doslednost priprave in organiziranost. Bolj kot so sestavine zamrznjene, gostejša bo acai skleda. Izogibajte se temu, da bi sadje predolgo časa čakalo in se med pripravo vaše sklede topilo. 

Sestavine oz. podlaga (za eno skledo) :

  • 1 banana (bolje zamrznjena kot sveža)
  • kozarec zamrznjenega jagodičevja (2 dl)
  • 1 zvrhana žlička acai jagod v prahu
  • nekaj kock ledu
  • po potrebi 0,05 dl rastlinskega mleka

Posip oziroma dodatki:

  • domača granola
  • chia semena
  • 2 do 3 jagode, narezane na tanke rezine (ali drugo sezonsko sadje) 
  • polovica banane (narezana na tanke rezine)
  • čajna žlica medu

Postopek:

Vse sestavine zmešajte v mešalniku. Mešajte tako dolgo, dokler ne dobite goste, gladke mešanice. Ne pozabite, da je skrivnost acai sklede tudi v tem, da je mešanica gosta in gladka. Mešanico prelijte v skledo. Po vrhu dodajte granolo, jagode ali drugo sezonsko sadje, banano, chia semena in vse skupaj polijte z žličko medu. 

Raawseni kosmiči (Overnight oats)

Sestavine oz. podlaga:

  • 1 skodelica ovsenih kosmičev
  • 1,5 skodelice rastlinskega mleka
  • 1 žlica chia semen
  • vaniljeva zrnca (cel vaniljev strok lahko namakate kar čez noč in potem semena nastrgate)
  • žlica medu

Zmešajte vse sestavine in pustite stati vsaj 4 ure ali najbolje kar čez noč (v hladilniku).

Pistacijeva krema:

  • 1/4 skodelice praženih pistacij
  • 1/2 skodelice rastlinskega mleka. 

Pretlačite v pasto.

Açai polivka:

  • žlička acai prahu
  • 1/2 žličke medu ali javorovega sirupa
  • 1/2 skodelice zmrznjenega jagodičevja

Vse sestavine zmešajte v mešalniku. 

Posipi oz. dodatki:

  • sveža figa 
  • borovnice
  • nasekljane pistacije

V skledo prelijte ovsene kosmiče, ki so se namakali čez noč in se tako napojili s tekočino. Po vrhu dodajte pistacijevo pasto, acai polivko in svoje najljubše sadje in oreščke. Po želji sladkajte z malo medu. Midve sva tokrat izbrali kombinacijo fig, borovnic in pistacije.

DOBER TEK 🙂

Oglejte si, kako lahko pripravite najbolj okusno skledo 🙂

Komentirajte

Vsak petek našim bralkam, ki so prijavljene v novičke Nepremagljive, pripravimo ekskluzivno vsebino, ki jo prejmejo izključno samo prijavljene bralke, na svoj email naslov. 

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

Draga nepremagljivaDiffero

Naš čudoviti Differo parfum te že čaka v naši spletni trgovini! Vabljena na dišeče druženje.

Draga nepremagljivaDiffero

Naš čudoviti Differo parfum te že čaka v naši spletni trgovini! Vabljena na dišeče druženje.