Najbolj preprost in okusen recept za vlaganje!

Preizkusila sem kar nekaj receptov. Najbolj mi je blizu preprost recept, ki ima odličen okus.

Ko berem, kako vsi radi vrtnarijo, kako so samooskrbni, se sama posuvam s pepelom in iskreno priznam – vrt me dolga leta ni niti malo zanimal in o pridelovanju zelenjave do pred nekaj leti nisem vedela kaj dosti, čeprav smo doma imeli svoj sadno-zelenjavni vrt.

Zanj je bila zadolžena predvsem mama. Mene ni zanimal in priznam – niti danes nimam ene same balkonske rože, ker pri meni vse doživijo neslaven konec.

K sreči je zgodba z vrtom drugačna. Tudi sama sem pred leti začela stremeti k temu, da bi imela svoj vrt. Počasi sem začela urejati gredice in zasajevati osnovne vrtnine. Delala sem z že kupljenimi sadikami. Počasi je na mojem vrtu začela tudi meni rasti zelenjava, in te je bilo vsako leto več. Danes sem prišla do te točke, da rada zasadim tudi kaj novega, zanimivega, predvsem pa je moj pridelek obilen. Tolikšen, da sem se lotila tudi vlaganja.

Enostavno, hitro okusno

Preizkusila sem kar nekaj receptov. Najbolj mi je blizu preprost recept, ki ima odličen okus. Naj vam ga zaupam: vse delam na belem balzamičnem kisu, ki ga mešam z vodo v razmerju 1 : 1. Dodam mu lovor, sladkor, sol, mešani celi poper in gorčična semena. Okus je enostavno čudovit.

Tudi ko potrebujete okisano zelenjavo za naslednji dan, jo pripravite po zgornjem receptu: preprosto jo naribajte na tanke lističe in jo zalijete z vrelo mešanico. Že po enem dnevu bo odlična.

Čeprav sem postala ljubiteljska vrtnarka in sem začela vlagati svojo zelenjavo, pa še vedno nimam niti ene balkonske rože, ker mi te še vedno ne uspevajo.

Komentirajte

Vsak petek našim bralkam, ki so prijavljene v novičke Nepremagljive, pripravimo ekskluzivno vsebino, ki jo prejmejo izključno samo prijavljene bralke, na svoj email naslov. 

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

Draga nepremagljivaDiffero

Naš čudoviti Differo parfum te že čaka v naši spletni trgovini! Vabljena na dišeče druženje.

Mnjamiiiii!

Nepremagljiva, je tudi tebe zagrabil trend peke slastnih pic z drožmi?

Naša Pola je samo za naročnice na naše novičke pripravila recepte, ki te bodo navdušili!

Draga nepremagljiva!

Tokrat se bo vse vrtelo okoli oblek. V čast spletni predstavi ŽENSKA: ljubezni, izgube, obleke vas bomo tokrat pocrkljale z vodičem, kako izbrati pravo oblačilo za svojo postavo.  

Torbica, bela srajca, obleka ob prvem poljubu, obleka za prvič, visoke pete, maturantska obleka, obleka, s katero sem odšla v porodnišnico, obleka, ki jo imam najrajši, a je tudi na roko več ne spravim, pogrebna obleka, scufane kavbojke, ki jih je mama že večkrat vrgla v smeti, moja mala črna obleka, poročna obleka, modrček … Vsaka nosi presneto živ spomin! 

Napiši svojo zgodbo o tisti obleki, ki te spominja na vesel, hudomušen, smešen, zapeljiv ali tudi žalosten pomemben dogodek v tvojem življenju. Izbrane najzanimivejše zgodbe bomo objavile na nepremagljiva.si, eno od njih pa tudi nagradile z vstopnico za spletno predstavo ŽENSKA: ljubezni, izgube, obleke.