Največji športni dogodek za ženske, za katerega bo navijaško himno zapela Senidah

Organizatorji evropskega prvenstva v rokometu za ženske so v dvorani Stožice gostili uvodni predstavitveni dogodek z ambasadorkami projekta.

Prvo veliko prvenstvo v ženskih kolektivnih športih v zgodovini Slovenije, tekmovanje, primerljivo z EuroBasketom in EuroVolleyjem, ima ob športni tudi močno trajnostno noto. Znotraj le-te namreč želi še posebej prispevati k opolnomočenju žensk v športu in širši družbi.

Natanko 313 dni pred velikim finalom so se v dvorani Stožice na dogodku dobrodošlice zbrali domala vsi, ki so povezani s prihajajočim spektaklom, največjim ženskim športnim dogodkom v zgodovini Slovenije. Med 4. in 20. novembrom 2022 bodo namreč Ljubljana z dvorano Stožice, Celje z dvorano Zlatorog ter prestolnici Severne Makedonije in Črne gore, Skopje in Podgorica, gostili evropsko prvenstvo v rokometu za ženske. Organizatorji so dogodek dobrodošlice pripravili ob VIP-tribuni v dvorani Stožice, ki bo gostila kar 20 od 47 tekem letošnjega Eura, naše reprezentantke pa si bodo v prvem delu skušale čim boljše temelje postaviti v celjski dvorani Zlatorog.

Dogodek ima tudi svoje ambasadorke, ki so vse uspešne ženske, večina celo na več področjih. Pa spoznajmo dve ambasadorki Eura 2022 in poglejmo, kaj sta povedali.

dr. Nataša Pirc Musar, ambasadorka Eura 2022: »Ženske ne rabimo prednosti – le enakost. To mantro vsak dan najprej povem sama sebi, smo pa dandanes prepogosto v situacijah, ko žensk na javnih položajih, prireditvah, v medijih preprosto ni dovolj. Delno smo za to krive same in upam, da bo tudi ta akcija Rokometne zveze Slovenije malo pripomogla k temu, da bo še več žensk stopilo ob bok uspešnih moških in žensk.«

Senidah, posebna ambasadorka Eura 2022, pevka in avtorica himne prvenstva: »To ambasadorstvo mi je res v čast. Čas je, da ženske ušpičimo nekaj velikega. Rokomet je odlična priložnost za to. Posnela bom himno prvenstva, da bomo tudi z glasbo prenesli sporočilo o opolnomočenju žensk v našo družbo. Skladba Play with Heart, to je tudi glavni slogan prvenstva, bo v angleščini, bo navijaška obarvana, slišali pa jo boste še pred poletjem.«

Senidah bo posnela himno prvenstva Play with Heart.

Slovenski organizatorji se ne bodo osredotočili le na športni vidik dogodka, ampak bodo dejstvo, da gre za največje žensko športno prvenstvo v zgodovini Republike Slovenije, izkoristili za številna druga sporočila, aktivacije, atraktivne in sodobne dogodke. Osrednje sporočilo teh bo trajnostni razvoj – šlo bo za prvi veliki športni dogodek pri nas s profesionalno ekipo za to področje –, znotraj tega pa še posebej opolnomočenje žensk v športu in družbi. Da bo zares tako, bodo poskrbele uspešne slovenske ženske z različnih, pretežno s športom povsem nepovezanih področij.

Dobrodošlica EP je bil prvi ogrevalni dogodek pred začetkom tekmovanja. Naslednji sledijo že prav kmalu. Spomladi bo namreč slovenska prestolnica gostila žreb prvega dela Eura 2022, na katerem bodo prve tekmice dobile tudi slovenske rokometašice.

Evropsko prvenstvo v rokometu za ženske bo veliko več kot le športni dogodek. Ob mednarodni promociji Slovenije dajejo organizatorji največji poudarek okoljski, socialni in ekonomski TRAJNOSTI, znotraj tega pa OPOLNOMOČENJU IN ENAKOPRAVNOSTI ŽENSK ter promociji njihove vloge v naši družbi. To bo PRVO ŠPORTNO TEKMOVANJE V SLOVENIJI, ki bo imelo profesionalca za področje trajnostnega razvoja pred, med in po prvenstvu, ter ekipo, ki bo merila in analizirala učinke.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam