Za vas bo to počela naša nepremagljiva Alma Rekić, ve pa boste v zameno za slastno kosilo lahko prispevale v dobrodelne namene. Tako se bodo slastni okusi spremenili v dober namen!
Drage Nepremagljive, prva pokušina slastnih Alminih jedi, ki jih pripravlja v Deli mmm tovornjaku, je za nami. V ljubljanskem nakupovalnem središču BTC je nahranila kar nekaj lačnih duš, ki so v zameno za njeno kosilo poslale sms sporočilo s ključno besedo PRIJATELJ1 ali PRIJATELJ5 na 1919 in s tem prispevale 1 ali 5 eur Zvezi Prijateljev Mladine Ljubljana ter pomagale družinam v stiski.
Alma je pripravila dve jedi. Za vse, ki ste dogodek, ki ga pripravljamo v sodelovanju z Delimano Slovenija, zamudile, pa z vami deli oba recepta.
Zapomnite si, petek, 11. 9. med 14.00 in 19.00, na Vodnikovem trgu (glavna tržnica) v Ljubljani!
Ramstek na kremi pečene gomoljne zelene, medeno korenje
Recept za 6 oseb
Sestavine:
- 6 kosov ramsteka
- 1 kg gomolje zelene
- 250 ml sladke smetane
- sol, poper
- med
- 200 g korenja
- zelenjavna osnova
- oljčno olje
Priprava:
Gomolj zelene operemo, olupimo in narežemo na večje kose. Te damo na pomaščen pekač in pečemo na 175 stopinjah približno 35 minut. Nato olupimo korenje. Vse olupke shranimo.
Olupljeno korenje damo kuhati le za toliko časa, da ostane čvrsto in nerazkuhano. V isti vodi skuhamo vse olupke in precedimo (tako pripravimo zelenjavno osnovo).
Nato pečeno zeleno stresemo v lonec, v katerega smo ji dodali smetano, in vse skupaj kuhamo do mehkega. Solimo, popramo. Pretlačimo v kremo. Korenje narežemo na poljubne kose in ga pred serviranjem v ponvici malo pokuhamo v zelenjavnem fondu, ki smo mu dodali med.
V ponvici na hitro popečemo začinjen ramstek z obeh strani in ga pustimo počivati par minut ter ga narežemo na trakce.
Fuži v tartufovi omaki, prah tartufov
Recept za 4 osebe
Sestavine:
- 300 g testenin (fuži)
- 300 ml sladke smetane
- tartufovo olje
- 100 g tartufate
- sol, poper
- tartufi
- sveža rukola
- 100 g masla
- Maltosec (tartufovo olje maltosec je prah, iz katerega se naredi izpeljanka marsikaterega okusa praha, s katerim se lahko poigrate.)
Priprava:
V slanem kropu poparimo fuže (30 sek)
V drugi kozici skuhamo smetano s tartufato, tartufovim oljem, sol, poper.
Tik pred serviranjem fuže do konca skuhamo v tartufovi omaki, dodamo maslo, ga stopimo in fuže serviramo na sveži rukoli ter dodamo še nariban sveži tartuf.