13 novoletnih vraž, ki vam lahko prinesejo srečo v letu 2022

Polnočni poljub, odprta vrata in še veliko več, kar si morate zapomniti za leto 2022! ?

5-4-3-2-1 … Srečno novo leto! Čas je za praznovanje prihoda novega leta in novih začetkov. Od silvestrskih pesmi do obujanja spominov v letu 2021 in odlične večerje, so številne dejavnosti, ki jih vsako leto izvajamo tik preden ura odbije polnoč, dolgoletna tradicija pri skoraj vseh nas. Novoletno vraževerje in folklora prihajata z vsega sveta in segata skozi desetletja. Tako je, za poljubom, ki je časovno odmerjen do polnoči, se skriva večji pomen, kot bi morda uganili, zato pametno izberite svojega partnerja za poljub ob polnoči. Tudi prižiganje ognjemeta je pravzaprav več kot le ljubka fotografija na družbenih omrežjih. Poleg tega pa bi nam vsem koristilo malo dodatne sreče. Se strinjamo, kaj ne?

Zbrala sem torej nekaj najbolj priljubljenih novoletnih vraževerij – za katera morda še nikoli niste slišali. Prepirčana sem, da se bo ob branju tega članka, porodilo kar nekaj novih idej. Vraževerja pravijo, da je pomembno, da imate polne police in denarnico. Prav tako ne bodite v skrbeh, če vidite, da ima soseda odprta vhodna vrata. ☺

Tudi če se počutite dobro, ne glede na to, kaj počnete na silvestrovo, vedite, da se številne kulture strinjajo, da bo način, kako preživite novo leto, postavil precedens za to, kako bo potekalo vaše leto.

Polnočni poljub

Morda se zdi, da je poljub z nekom ob polnoči način, da pokažete svoje navdušenje nad novim letom. Toda v resnici velja, da če poljubite nekoga, ki ga imate radi, ko ura odbije polnoč, se bodo ta čustva nadaljevala naslednjih 12 mesecev. Nikakor ne poljubite napačne osebe!

Ob polnoči pojejte 12 jagod grozdja (nič več, nič manj)

To vraževerje o hrani, ki izvira iz Španije, naj bi vam prineslo srečo v prihodnjem letu. Pojejte 12 grozdnih jagod ob polnoči – eno za vsak mesec – ali pa jih položite na nabodalo pri vašem narezku in postrezite kot zabaven okras za silvestrovo.

Napolnite police 

Preverite, katere trgovine z živili so odprte na silvestrovo, saj velja za nesrečo, če novo leto začnete praznimi policami. To naj bi pomenilo revščino in stisko. Verjamem, da pri oblačilih ženske nimamo teh težav. ☺

Shranite nekaj dodatnega denarja v denarnici

Želite vstopiti v leto, ki bo polno finančne blaginje? Pojdite do bankomata, da boste lahko napolnili denarnico z gotovino. Prav tako ne posojajte denarja na silvestrovo ali novo leto in ne začnite leta z neporavnanimi dolgovi, sicer bi lahko to pomenilo, da boste prihodnje mesece brez denarja.

Ne čistite hiše

Res nam je všeč to vraževerje. Nikakor ne pometajte, sesajte, brišite ali čistite kako drugače. Saj čiščenje pomeni, da bi lahko »pometali« morebitno srečo. Ne čistite torej ničesar, vključno s posodo in perilom. Tega vraževerja se bom jaz z veseljem držala. ☺

Odprite vrata ob polnoči

Pravzaprav malo pred polnočjo odprite vhodna vrata, da lahko staro leto izpustite in pozdravite novo. Ni nujno, da so vrata odprta dolgo, saj se tudi vraževerni lahko prehladijo. 

Izogibajte se solzam

Prihranite solze za en dan, saj bi jok na novoletni dan lahko sprožil leto žalosti.

Naredite malo hrupa 

Morda imate radi hrupne naprave in ognjemete in uživate ob pokih ob polnoči, toda ali ste vedeli, da tradicija izvira iz vraževerja, da naj bi močan hrup ob polnoči prestrašil zle duhove in zla znamenja?

Ne zapuščajte hiše …

… dokler nekdo drug ne vstopi. In kdo je ta oseba, bo menda veliko povedalo o sreči, ki jo boste imeli v novem letu. Na Škotskem vam mora prva oseba v vašem domu prinesti tudi darilo! Morda razmislite o novi tradiciji.

Prižgite sveče

Prižgite sveče, saj prinašajo dobre stvari. Če boste prižgali zeleno svečo, vam bo ta prinesla bogastvo. Če si želite ljubezen pa prižgite belo ali rdečo svečo. Sveče pustite goreti vso noč.

Nosite prazen kovček

Lahko le nekaj minut okoli vaše hiše, toda v Kolumbiji se na to gleda kot na pripravo na pustolovščine v novem letu. Enostavna vraža, če si želite novih pustolovščin.

Pazite pri uživanju piščanca

Piščanec velja za vraževerno hrano, ki je ne smete jesti na silvestrovo. Ker imajo piščanci krila, bi lahko vsa vaša sreča odletela! Toda kar se nas tiče, lahko hrustljava piščančja stegna dodajo le srečo v življenje. ☺

Ste se rodili na novoletni dan?

Potem vraževerje pravi, da boste srečni skozi vse življenje – še bolj, če ste se rodili ob polnoči! Eni ste pravi srečneži že od rojstva. ☺

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam