Obstaja stvar, na kateri je več bakterij kot na stranišču

Skoraj vsi smo mnenja, da je največ umazanije in bakterij na stranišču ali v kopalnici. Pomislite še enkrat. Danes vam razkrijemo, katera stvar je najbolj umazana, čeprav se nam to sploh ne zdi.

Gre za nekaj popolnoma vsakdanjega in danes nujno potrebnega. Uživanje hrane med delom je postalo nekaj povsem običajnega. Vsi to počnemo, ko med sedenjem za pisalnimi mizami na hitro pojemo obrok ali prigrizek. Toda ali ste vedeli, da je na tipkovnici prenosnega računalnika 20.000-krat več mikrobov kot na straniščni deski? Verjetno vas je ta podatek kar malo odvrnil od hrane za računalnikom.

Obstajajo čistila, ki vaš računalnik zaščitijo

Preden sežete po najbližjem robčku za razkuževanje, litrih razkužila in si nadenete rokavice, ne pozabite, da to ni pravi način, da očistite svojo tehnološko dovršeno zver. Na srečo ni treba, da vaš računalnik ostane umazan, saj je na trgu veliko izdelkov, ki poskrbijo, da na vaši tipkovnici ne bo škodljivih mikrobov.

Mikrobe pa lahko celo preprečite. Primer takšnega izdelka je čistilo, ki ga je ustvaril znani proizvajalec namiznih računalnikov. Izdelek je namenjen preprečevanju škodljivih mikrobov. Poskrbi namreč, da se na vašem dragocenem prenosniku ne nabirajo mikrobi in bakterije. Z drugimi besedami, ne bo vam treba odpovedati načrtovane malice, popoldanskega piškota ali kosila, ki ste ga načrtovali za pisalno mizo. Omenjeno čistilo je premaz, ki preprečuje 99 % bakterij na tipkovnici in ploščici na dotik. 

Kje je vaš računalnik najbolj umazan

Ta impresivna tehnologija ima dokazan učinek zaviranja bakterij v obdobju 24 ur. Čistilo se uporablja na delih prenosnega računalnika, ki se jih najbolj dotikate in so gojišče mikrobov. To vključuje tipkovnico, ploščico na dotik, območje za dlani in gumb za vklop ali gumb za vaš prstni odtis. Premaz je odporen na gospodinjska čistila, alkoholne robčke in celo na milnico. 

Čarovnija površinskega premaza na prenosniku je v tem, da vsebuje pozitivno nabite srebrove ione. Ob stiku se srebrovi ioni in negativno nabite mikrobne celice privlačijo, zaradi česar ioni prodrejo skozi površino bakterijskih celic in poškodujejo njihovo strukturo, s čimer oslabijo njihovo sposobnost razvoja in razmnoževanja. Ste spet lačni med delom? Bodite brez skrbi, saj smo vam razkrili praktično rešitev, kar pomeni, da lahko še naprej brez skrbi malicate za računalnikom.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam