ELECTROLUX

Okusen in sočen piščanec iz cvrtnika na vroči zrak

Prihaja poletje in vroči dnevi, ko bomo Nepremagljive skušale v kuhinji preživeti čim manj časa. Kljub temu pa bo treba poskrbeti za kosilo ali večerjo. Našle smo rešitev, ki je res odlična, enostavna in še zdrava. 

Spoznajte Electrolux E6AF1-6ST Explore 6 cvrtnik na vroči zrak, ki ima kar 5,4 l prostornine in ga uporabljata tudi naši Nepremagljivi Rebeka ter Andreja. Uživajte v hrustljavi, okusno ocvrti hrani z malo ali celo brez olja. Vsestranski cvrtnik na vroči zrak omogoča cvrtje, peko na žaru, praženje in celo pečenje. Slastne jedi za vso družino, brez slabe vesti zaradi uporabe olja. Cvrtnik na vroči zrak pa bo delo opravil namesto vas.

Spoznajte njegove najboljše lastnosti

Cvrtje jedi z do 90 % manj maščob in do 50 % manj kalorij

Cvrtnik Explore 6 Air vam omogoča bolj zdrav način uživanja v vaših priljubljenih ocvrtih jedeh. Vroči zrak kroži okoli sestavin in jih segreva z vseh strani ter jedem podari naravno, hrustljavo skorjo. Krompirčka ne boste več pripravljali v pečici ali olju. Cvrtnik na vroči zrak poskrbi za odličen okus in hrustljavost.

Cvrtje, peka, praženje ali peka na žaru

Zračni cvrtnik Explore 6 je odlična in vsestranska kuhinjska naprava. Ko si zaželite cvrtje, peko, praženje ali peko na žaru, ne potrebujete več naprav – vse to lahko storite z zračnim cvrtnikom. To pa posledično pomeni tudi manj umazane posode in nereda v vaši kuhinji. Zagotovo boste dobili navdih in poiskali recepte. Danes vam enega prinašamo tudi mi.

Preprosto kuhanje s prednastavljenimi programi

Osem prednastavljenih programov za kuhanje vam olajša pot do okusnih in zdravih jedi. Ne glede na to, ali pečete piškote, piščanca ali pripravljate ocvrto zelenjavo, je cvrtnik na vroči zrak Explore 6 hiter, njegova uporaba pa povsem preprosta.

Velika prostornina za družinske obroke

Pripravite zdrave obroke za svojo družino z velikim cvrtnikom na vroč zrak Explore 6. Snemljiva košara je tako velika, da lahko hkrati pripravite celega piščanca. To je ključnega za vse, ki imamo družino, saj bo tako okusen obrok pripravljen hitro in enostavno.

Preprosto čiščenje z deli, ki so primerni za strojno pomivanje

Vse odstranljive dele cvrtnika Explore 6 lahko brez skrbi pomijete v pomivalnem stroju. S tem bo v kuhinjskem koritu ostalo manj umazane posode, kar pomeni, da bo več časa za uživanje in druženje z vašo družino ali prijatelji.

Recept za okusno kosilo

Sočen piščanec bo v cvrtniku na vroči zrak pripravljen hitro in enostavno. Zunaj bo zlate barve in izjemnohrustljav, v notranjosti pa sočen in nežen. Ta piščanec je poln okusa in tako dober, da bo redno na vašem jedilniku.

Recept za piščančje prsi v cvrtniku Explore 6 Air

Cvrtnik je poskrbel, da se je kuhanje spremenilo. Postalo je namreč tako hitro in enostavno. Vse, kar se pripravi v cvrtniku na vroči zrak, pa je neverjetnega okusa, kar vam bo zagotovo všeč. To je tako zdrav način priprave piščanca ali katere koli druge jedi. Kuhanje je hitro, čiščenje pa zelo enostavno. Piščanec je lahko včasih zelo suh, zato smo se danes odločili za recept, ki poskrbi, da bo vaše kosilo vedno sočno. Z metodo cvrtja na vroči zrak vaš novi hišni aparat večino dela opravi sam. 

Sestavine, ki jih potrebujete:

  • Piščančje prsi: kupite prsi brez kože in kosti
  • Oljčno olje: odlično olje, ki je blagega okusa
  • Italijanske začimbe: odlična kombinacija začimb
  • Česen v prahu: česen doda prijeten okus
  • Paprika: doda barvo in okus
  • Sol in poper: dodajte po okusu
  • Po želji: brstični ohrovt in korenje

Koliko časa traja priprava piščančjih prsi v cvrtniku

Od zdaj naprej boste piščanca pripravljali le še v cvrtniku na vroči zrak. To je tako enostavno, da nikoli več se ne boste spraševali, kaj bomo pa danes jedli.

Postopek priprave

Piščanca položite v cvrtnik in ga namažite z oljčnim oljem, da se lepo sveti. V manjši skledi zmešajte začimbe in jih izdatno vtrite v piščanca. Izberite ustrezen prednastavljeni program in pecite, dokler notranja temperatura mesa ne doseže 65 stopinj, vmes piščančje meso tudi obrnite. Po želji dodajte še brstični ohrovt in korenje.

Nasveti za najbolj sočnega piščanca

Olje: pomaga pri hrustljavi koži ter pomaga začimbam in zeliščem, da se prilepijo na meso.

Prostor: Poskrbite, da bo med piščančjimi prsmi dovolj prostora za enakomerno peko. Ne pretiravajte s količino. Če je treba, kuhajte v serijah, ampak Explore 6 Air ima prostornino, kar 5,4 l, kar zadostuje za vso družino.

Temperatura: Preverite jo prej, kot mislite, da piščanca slučajno ne bi preveč spekli. Prepričajte, da je piščanec pripravljen, kajti meso ne sme biti premalo ali preveč pečeno.

Meso naj počiva: Piščanca pustite počivati, preden ga razrežete. Vsaj približno 5 minut. Tako se sokovi ponovno vpijejo v piščanca, namesto da bi se razlili na krožnik.

Začimbe: Mešajte jih glede na svoj okus. Uporabite lahko mehiške začimbe, začimbe in omako za BBQ, indijske začimbe … Ne glede na to, kaj imate radi, je to hiter in okusen način za pripravo piščanca.

Sočnost: Piščanca enostavno marinirajte, da bo še bolj sočen in okusen.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam