Vsebino omogoča ELECTROLUX

Kako lahko tudi vi svojo kuhinjo organizirate trajnostno

Raziskave kažejo, da ljudje okoli šestdeset odstotkov časa preživimo v kuhinji. Če se s takšno statistiko morda poistovetite tudi vi, je prišel čas, da globoko vdihnete in se naučite, kako delo v kuhinji organizirati bolj racionalno.

Čas, preživet v kuhinji, naj postane inovativna izkušnja, s tem pa boste prispevali tudi k trajnostnemu prehranjevanju in varovanju okolja. 

Izberite čas za predpripravo

Priprava je del, ki zahteva največ časa, zato se je lotite premišljeno in sistematično. Tako lahko denimo že zvečer pripravite vse za kosilo naslednji dan, in ko boste prihiteli iz službe, bo vse že napol pripravljeno. Ali za predpripravo jedi izkoristite kakšen deževen dan oz. čas, ko otroci zaspijo. Če nekaj stvari postorite vnaprej, bo tudi kuhanje hitrejše in enostavnejše. 

Obrokov ne načrtujete za več kot en dan

Spontanost je odlična, a ne, ko gre za čas v kuhinji. Če si želite več prostega časa, boste morali začeti načrtovati svoje obroke. Najprej vnaprej kupite vse sestavine, saj ni hujšega, kot da morate vsak dan znova v trgovino po eno ali dve manjkajoči živili. Pri tem vam bo v pomoč kakovosten hladilnik, ki bo poskrbel, da bodo živila čim dlje ostala sveža. V tem primeru lahko na primer solato očistite in jo shranite tudi za dva dneva vnaprej. 

Čistite sproti

Le kdo ne sovraži čiščenja in pospravljanja kuhinje po pripravi obroka? Najverjetneje glede tega vsi čutimo podobno. Pa ste vedeli, da lahko veliko postorite že med kuhanjem? Le poskrbite, da bo pomivalni stroj prazen, preden začnete kuhati. Pomivalno korito naj bo ves čas napolnjeno z mlačno vodo z detergentom, saj lahko tako uporabljeno umazano posodo preprosto namočite v vodo. Če jo boste pozneje še potrebovali, jo sperite in ponovno uporabite, sicer jo takoj pospravite v pomivalni stroj.

Pametno uporabite ostanke

Spet niste vsega pojedli? Odlična novica, saj vas jutri čaka manj kuhanja! Skoraj vsako jed lahko namreč uporabimo ponovno, tudi kot sestavino za drugo, novo jed – le malce domišljije moramo uporabiti. Tako lahko denimo pire krompir, ki je ostal od kosila, naslednji dan porabite za pastirsko pito. In vaš jedilnik bo kar naenkrat postal pestrejši. 

Trajnostne recepte v pečici Electrolux preizkuša tudi naša Polona Klančnik (Pola Bekeraj).

Poskusite ti dve jedi iz ostankov

Trajnostne recepte iz ostankov hrane za nepremagljive pripravlja Polona Klančnik (Pola Bekeraj), vabljene, da preizkusite dva, za katera uporabite ostanke kruha.

Recept za slastna pečena jabolka najdete TUKAJ.

Pečena jabolka

Recept za slano pito iz ostankov kruha najdete TUKAJ.

Slana pita iz ostankov kruha.

Intuitivna izkušnja v kuhinji

Zdaj, ko smo vemo, kako si lahko prihranimo kar nekaj minut v kuhinji, moramo vedeti še, kako lahko čas med to dejavnostjo preživimo čim bolj zabavno in priročno hkrati – rešitev se skriva v intuitivnem kuhanju.

Intuitivno pomeni nekaj, kar je popolnoma preprosto in zlahka razumljivo. To nam je všeč ne le v vsakdanjem življenju, ampak tudi v kuhinji. Ker se tega zavedajo tudi v podjetju Electrolux, so se na lov za idejami odpravili tja, kjer vselej dobrimo veliko dobrih zgledov – na Švedsko. Skandinavci so kuhinjske aparate zasnovali tako, da so v kuhinji nepogrešljivi, hkrati pa lahko kuhanje spremenijo v še večji užitek, tako med pripravljanjem kot tudi pri postrežbi jedi. Njihovi gospodinjski aparati namreč igrajo pomembno vlogo pri trajnostnem prehranjevanju. 

Pečico Electrolux, lahko upravljate z glasom, če jo povežete z Googlovim asistentom.

Osnova je hladilnik, v katerem shranjujemo večino izdelkov. Pomembno je, da živila ostanejo čim bolj sveža in kakovostna, prav tako pa s tem prispevamo k trajnostnemu prehranjevanju. Tako Electroluxovi hladilniki zagotavljajo popolno okolje, ki ohranja najvišjo kakovost vaših živil dlje, zato boste zavrgli manj hrane. Njihove pečice vedo, kdaj dodati pravo količino pare, da skrajšajo čas pečenja in zagotovijo, da je vsaka jed hranilna.

In še ena novost, ki s sliši kot iz prihodnosti, a je postala resničnost … Pečice z možnostjo povezave zagotavljajo novo raven funkcionalnosti in priročnosti pri kuhanju, saj omogočajo upravljanje z glasom, če so povezane z Googlovim asistentom, medtem ko kuhinjske nape nad kuhalnimi ploščami delujejo tiho in hkrati poznajo idealno temperaturo za vaš recept. 

Tu so še pomivalni stroji, ki nam prihranijo veliko časa, ki bi ga morali sicer zaradi pomivanja posode dodatno preživeti v kuhinji. Imajo dvižno košaro, ki omogoča, da enostavno naložite in pospravite posodo, ter intuitivni vmesnik, ki vam pomaga izbrati do okolja najprijaznejši ciklus pomivanja.

Doseči, da bo trajnostno prehranjevanje postalo prva izbira, prepričati ljudi, naj se odločajo za prehrano, ki koristi človeštvu in planetu hkrati, je tako glavno vodilo Electroluxove ekipe, prav tako pa misija, h kateri bi moral stremeti sleherni med nami. Inovacije, s katerimi prispevamo k večji vrednosti hrane, čim manj zavrženih živil, priprava okusnih jedi rastlinskega izbora in okolju prijazne rešitve za varčevanje z naravnimi viri.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam