To je recept za odlično jagodno mimozo

Sveže jagode, pomarančni sok in penina je vse, kar potrebujete za pripravo najbolj sadne mimoze za naslednji brunch. 

Brunch preprosto ni popoln brez mimoze. Čeprav je klasična mimoza narejena iz pomarančnega soka in šampanjca, je osnovna formula lahko načrt za neskončno ustvarjalnost. Pomislite na lubenico, grenivko, rdečo pomarančo ali celo jagode. 

Priprava vam bo vzela le 5 minut. Pri tem receptu za jagodno mimozo potrebujete 500 g svežih jagod, ki jih spasirate v mešalniku, dodate pa malo pomarančnega soka. Mešanico precedite skozi drobno sito, da odstranite semena, nato pa vse skupaj zalite z mehurčki. Zdaj ste pripravljeni na brunch!

Kako izbrati pravo peneče vino?

Pri izbiri prave penine za mimozo ni treba bankrotirati. Čeprav si boste želeli nekaj penečega vina, ki bo imelo odličen okus samo po sebi, vam ni treba posegati po vrhunskih dragih blagovnih znamkah. Penina je klasična izbira, a italijanski prosecco ali španska cava sta prav tako okusni možnosti. Prosecco je včasih nekoliko bolj sladek kot penina, medtem ko ima cava pogosto noto citrusov. Uporabite lahko celo rose peneče vino, da bi rožnati odtenek jagodne mimoze res dvignili na višjo raven. Če želite pripraviti napitek, v katerem lahko uživajo vsi, lahko uporabite brezalkoholno peneče vino ali peneči jabolčni sok. 

Iz česa je sestavljena jagodna mimoza? 

Jagodna mimoza je narejena iz svežih jagod, pomarančnega soka in penine ali drugega penečega vina. 

Kako postreči jagodno mimozo?

Jagodno mimozo preprosto okrasite s svežimi jagodami ali celo z lističem pomarančne lupine. Mimozo lahko pripravite tudi v velikem vrču, da si gostje lahko postrežejo sami. 

Sestavine:

  • 500 g svežih jagod
  • 1,5 dl pomarančnega soka 
  • 1 steklenica ohlajene penine, prosecca, cave ali drugega penečega vina
  • 6 majhnih jagod za okras (po želji)

Navodila za pripravo:

Nad srednje veliko skledo namestite cedilo z drobno mrežico. Svežim jagodam odrežite peclje in jih narežite na četrtine. Dajte jih v mešalnik in dodajte 1,5 dl pomarančnega soka ter mešajte pri veliki hitrosti, dokler masa ni gladka in lepo povezna. Približno 30 sekund. Prelijte skozi cedilo, maso potisnite skozi s prožno lopatico in občasno z njo postrgajte spodnjo stran cedila. Semena in vsebino cedila zavrzite.

Za eno mimozo potrebujete: 1/4 skodelice jagodnega pireja vlijte v kozarec za penino. Počasi dodajte 1/2 skodelice ohlajenega penečega vina, med nalivanjem se bodo naredili mehurčki. Kozarec okrasite z majhno jagodo, tako da vanjo naredite zarezo in jo potisnite na rob kozarca, takoj postrezite.

Za večjo količino mimoze: V večji vrč vlijte ves jagodni pire. Počasi dodajte 1 steklenico ohlajenega penečega vina, med nalivanjem se bodo naredili mehurčki. Poskrbite, da bo pijača ves čas ohlajena in točite neposredno iz vrča ter po želji okrasite z jagodami.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam