Pečene marelice z medom in rožmarinom

Pečene marelice so nekaj enostavnega in neverjetno okusnega. Danes odkrijte recept, ki bo navdušil vaše goste.

Marelice so hitro pečene in zelo zanimive, peka pa ohrani njihov okus. Pečemo jih z malo medu in rožmarina, če ga nimate, pa uporabite žajbelj, sivko ali vaniljo. Še en krasen nasvet. Uporabite marelice, ki niso najboljšega okusa. S tem boste poskrbeli, da jih ne boste zavrgli ali da same ne bodo propadle, hkrati pa boste pripravili čudovit recept za poletne dni. Vsi smo že kupili marelice, ki so bile videti slastne, a na koncu niso bile okusne.

Sestavine:

  • 10 marelic
  • 2 vejici svežega rožmarina
  • 25 g masla
  • 5 žlic medu

Navodila za pripravo:

Marelice prerežite na pol in odstranite koščico. Rožmarin operite, posušite in odtrgajte iglice.

V ponvi raztopite maslo, vanj položite polovičke marelic in jih na visoki temperaturi na vsaki strani pecite približno 1 minuto.

Nato znižajte temperaturo, dodajte med in rožmarinove iglice, pokrijte in pustite, da se vse skupaj kuha na nizki temperaturi še 10 minut. Vmes mešajte, da se vsebina ne prežge.

Kuhane marelice razdelite v 6 manjših posodic in vsako od njih prelijte s toplo medeno-rožmarinovo omako. Postrezite tople in po želji dodajte še žajbelj, ki bo poskrbel za dodatno aromo. Pa dober tek!

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam