Piščanec z rižem, koprom in šparglji

Sezona špargljev je že v polnem teku, zato vam danes prinašamo okusen in zdrav recept. To bo popolno kosilo v toplejših dneh, ki vam vzame le pol ure časa.

Gre za obrok z veliko beljakovinami in malo kalorijami. Najboljše pa je, da je izjemno okusen, saj šparglji poskrbijo za nežnost, začimbe pa so blage, tako da gre za popolno kombinacijo.

Skupni čas priprave je 30 minut, obrok pa je za 2 osebi.

Sestavine:

  • 1/2 skodelice dolgozrnatega riža ali riža po želji
  • 1-1/2 skodelice vode
  • 2 žlici sesekljanega svežega peteršilja
  • 1 žlica limoninega soka
  • 2 čajni žlički oljčnega olja
  • 9 svežih špargljev narežite na enako velike koščke
  • 250 g piščančjih prsi brez kosti in kože, meso narežite na kocke
  • Koper po okusu, nasekljan
  • Sol po okusu

Navodila za pripravo:

V manjši kozici zavrite riž in 1 skodelico vode. Zmanjšajte temperaturo, pokrijte in kuhajte še 15 – 18 minut (odvisno od riža, ki ste ga izbrali) ali dokler se tekočina ne vpije in riž ne postane mehak.

Medtem zmešajte peteršilj, limonin sok, olje, koper in sol ter odstavite. V veliki ponvi zavrite preostalo vodo. Dodajte šparglje; pokrijte in kuhajte 3 minute. Odcedite in šparglje takoj položite v ledeno vodo. Odcedite in osušite. Tako bodo ostali hrustljavi in bodo zadržali vse vitamine.

V isti ponvi podušite še piščanca, dokler se sokovi ne izločijo. Po potrebi dodajte olivno olje. Dodajte riž, šparglje in mešanico limoninega soka in zelenih začimb ter posolite. Dobro premešajte, da se sestavine povežejo. Postrezite z zeleno solato. Dober tek.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam