Poletja še ni konec, zato si privoščite ta osvežilni koktajl!

Nepremagljive si poleti rade privoščimo dobro osvežitev in tudi kakšen koktajl, zato imamo danes za vas popolno pijačo. 

Po večerji si s prijateljico privoščita slasten borovničev mojito! Je lahek in zelo osvežujoč! Verjamem, da imate na vrtu tudi meto, ki jo dodate. Borovnice pa v tem času tudi ne bo težko najti. To bo vaš novi najljubši koktajl. Moja različica namesto ruma sicer vsebuje vodko, vendar z odličnim rumom tudi ne morete zgrešiti. Zdi se mi, da je zaradi tega bolj osvežujoč! Upam, da bo tudi vam všeč! Na zdravje!

Sestavine: 

  • limeta
  • gazirana voda
  • sladkor
  • borovnice
  • meta
  • vodka ali rum

Postopek:

Zmešajte borovnice s sladkorjem. Če nimate pripomočka za blendanje, lahko uporabite veliko leseno žlico in borovnice enostavno zmečkajte. Na vrhu dodajte meto in še malo premešajte. Dodajte vodko! Če pripravljate »moktajl«, ki je znan tudi kot deviški koktajl, lahko vodko nadomestite z ingverjevim pivom. Ime izvira iz tega, da so ti koktajli brez alkohola. Dodajte led in dopolnite z gazirano vodo. Okrasite z meto, limeto in nekaj borovnicami. Zaradi zmletih borovnic je koktajl vijoličen, kar je videti čudovito! Uživajte ob srkanju! 

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam