Vsebino omogoča malinca.si

Poznate maco, zaveznico žensk?

Ženske smo danes postale prave bojevnice. Razpete med kariero in družino se vsak dan bojujemo na različnih življenjskih frontah, hkrati pa se na vse pretege trudimo ohranjati tisto prvinsko žensko energijo, milino in način delovanja prave ženske. Kajti ženska je kot reka in tak, kakršen je tok njenih hormonov, takšen je tok njenega življenja.

Že v starodavnih kulturah je voda predstavljala žensko naravo. Mehko, a hkrati silovito. Voda daje življenje, a voda je lahko tudi tako silna, da preoblikuje vse, kar je pred njo. Ravno ta narava nam omogoča, da občasno res podpiramo tri vogale v hiši in med kariero, gospodinjstvom ter skrbjo za družino žongliramo kot prave mojstrice.

Sodoben način življenja pa na ženski naravi pušča neželene posledice …

Pogosto so posledice sodobnega načina življenja hormonske motnje. Stres, neuravnotežena prehrana, premalo spanja, hormonski motilci iz okolja, različna zdravila ter premalo trenutkov zase … Vse to lahko pripelje do najrazličnejših težav, ki jih na prvo žogo kdaj pa kdaj sploh ne povežemo s hormoni.

Čedalje večja utrujenost, akne, neurejen menstrualni cikel, boleče menstruacije, PMS, glavoboli, suhost sluznic, pogosta vnetja … Najbrž se je s kakšno od teh ženskih tegob srečala prav sleherna izmed nas. 

In ko že mislimo, da je vsega tega konec, se začne …

Menopavza. Ta pa s seboj prinese nov val neprijetnosti v obliki, razdražljivost, vročinskih valov, nihanja razpoloženja, nespečnosti in še bi lahko naštevali …

A obstaja rešitev, ki jo poznajo sodobne bojevnice

Ženska je kot reka in tak, kakršen je tok njenih hormonov, takšen je tok njenega življenja.

Ta rešitev se imenuje maca. Maca je adaptogena gomoljnica, ki izvira iz Andov. Nekoč so jo uporabljali starodavni inkovski bojevniki in si tako zagotovili moč ter vzdržljivost, danes pa je vse bolj priljubljena pri ženskah, ki smo pogosto prave sodobne bojevnice. Svojih bitk morda res ne bijemo na bojišču, a izbojujemo marsikatero življenjsko bitko. Da pa postanemo resnično nepremagljive, pa lahko tudi me izkoristimo moč mace.

Moč zamolčane gomoljnice

Različni tabuji, povezani z žensko spolnostjo in delovanjem ženskih hormonov, so pripeljali tudi do tega, da nam je bilo v preteklosti veliko reči, ki bi nam lahko pomagale in olajšale življenje zamolčanih. Danes je k sreči drugače in na voljo nam je tudi maca, ki je za številne ženske res pravo čudežno sredstvo.

Maca je tradicionalno znana kot adaptogena rastlina, ki telesu nudi podporo in uravnoveša njegovo delovanje. Uporabljajo jo tako moški kot tudi ženske, saj vsebuje številne ključne vitamine, minerale, encime in aminokisline, ki jih naše telo potrebuje še posebej takrat, ko je pod stresom. 

Telo vrača v stanje njegove homeostaze, kar pomeni, da mu vrne naravno ravnovesje. Če se kakšen hormon izloča v preveliki količini, se lahko njegovo izločanje zmanjša, če pa ga je premalo, pa se lahko njegovo izločanje pospeši. Hormonski oz. endokrini sistem je namreč mreža žlez in organov v telesu, ki proizvajajo hormone, ti pa so pomembni za delovanje skoraj vseh celic v telesu. Vplivajo na metabolizem, počutje in številne vitalne funkcije. Ravno zato je zelo pomembno, da je naš hormonski sistem v ravnovesju in pri tem nam lahko pomaga tudi maca.

Lahko maca pomaga tudi pri “ženskih težavah”?

Maca pomaga tudi pri bolečih menstruacijah.

Maca je zaradi svojega delovanja na hormone prava zaveznica žensk. Ubijalski PMS, boleče menstruacije, hormonski glavoboli – vse to lahko postane z rednim uživanjem mace preteklost. Različni testi so pokazali, da lahko maca uravnava tudi težave, povezane s plodnostjo in to tako pri ženskah kot tudi pri moških. Zelo priporočljiva je torej za vse, ki si želijo postati mamice.

Koristi tako mlajšim ženskam kot tudi tistim v zrelih letih. Ker uravnava razpoloženje in s pomočjo različnih mehanizmov, ki vključujejo uravnavanje sladkorja v krvi in oskrbe z različnimi pomembnimi mikrohranili, poskrbi za višji nivo energije, je izredno primerna za vse, ki se bojujejo z utrujenostjo. 

Ženskam pomaga, da je prehod iz rodne dobe v menopavzo čim lažji, kasneje pa študije kažejo tudi veliko manj težav, ki so značilne za menopavzo. Od vročinskih valov in slabega razpoloženja se je na ta način poslovila že prenekatera zadovoljna uporabnica mace.

A kakšna maca je najbolj primerna za uživanje?

Maca naravno vsebuje precej škroba, zaradi česar je nekoliko težje prebavljiva, poleg tega pa številnim ne ustreza njen precej specifičen okus. Za lažjo prebavljivost je treba maco, če jo jemljemo v prahu, vedno nekoliko termično obdelati. Še vedno pa ostane njen okus …

Rešitev smo našli v Malinci

V podjetju Malinca maco ponujajo že skoraj od samega začetka in v teh letih se je nabralo kar nekaj zgodb uporabnic, ki pričajo o skoraj čudežnih močeh mace. 

Vse od tega, da so simptomi menopavze pri uporabnicah čudežno izginili pa do še bolj čudežnih zanositev, ko ni pomagalo že skoraj ničesar več. Mimogrede, maca tako pri moških kot pri ženskah zviša tudi libido, ki je odraz mladostnosti in vitalnosti telesa, tega pa se zagotovo ne brani nihče …

Na dan zaužijete dve kapsuli.

Sprva so tudi v Malinci imeli na razpolago maco v prahu, zdaj pa so jemanje naredili prijetno in učinkovito tudi za tiste, ki jim njen okus ni všeč. Ponudili so namreč maco v kapsulah iz ekološke pridelave.

Maca v kapsulah iz ekološke pridelave je maca, ki je želatinirana. To ne pomeni, da je v njej želatina, saj gre za popolnoma veganski in naraven izdelek. 

Želatinizacija je postopek, kjer maco segrejejo in stisnejo, da razbijejo škrob v njej. Na ta način je veliko lažje prebavljiva in tudi telo jo lažje izkoristi.

Le dve kapsuli na dan z nekaj vode sta potrebni, da bi občutili blagodejne učinke starodavne gomoljnice. Vsekakor nekaj, kar sodobna bojevnica mora preizkusiti. Kajti na bojišču življenja je kdaj pa kdaj pomembna vsaka še tako drobna pomoč. In maca lahko za marsikatero žensko pomeni veliko pomoč.

Če želite tudi vi izkoristiti moč Malincine mace v kapsulah, obiščite njihovo spletno stran www.malinca.si/maca-v-kapsulah.html 

Članek je nastal v sodelovanju z malinca.si.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam