Vsebino omogoča Merit HP d.o.o.

Privoščite si te tri enostavne in slastne rdeče sladice

Liker XuXu je narejen iz jagodne kaše in kristalno čiste vodke. Vsaka steklenica vsebuje 66% sadnega deleža in je brez dodanega sladkorja.

Me ga obožujemo, ker je super sestavina za koktajle, lahko pa ga uporabimo tudi za izdelavo sladic. Spodaj smo vam pripravile tri recepte za enostavne in slastne sladice v rdeči barvi, v receptih pa uporabile liker XuXu. Barvito, kot nalašč za pomladansko sladkanje.

XuXu cheese cake

Sestavine:

  • 200 g polnozrnatih maslenih piškotov
  • 150 g masla
  • 200 g sladke smetane z veliko mlečne maščobe
  • 600 g kremnega sira
  • 1 žlica limoninega soka
  • 100 g sladkorja
  • 100 ml mleka
  • 2 čajni žlički agar-agarja, lahko tudi želatina
  • 500 ml likerja XuXu
  • 400 g jagod

Postopek: 

Najprej dajte piškote v vrečko, ki je primerna za zamrzovalnik in jih zdrobite z valjarjem. Maslo narežite na majhne kocke. Nato dobro zmešajte sestavini.

Pekač za torto obložimo s papirjem za peko. V pekač stresite piškote z maslom in jih trdno pritisnite na dno, da ustvarite enakomerno plast. Ohladite v hladilniku, da se dobro strdi. Smetano stepite z električnim mešalnikom, da se oblikujejo čvrsti vrhovi, in jo ohladite.

Zmešajte kremni sir, limonin sok in 80 g sladkorja. V posodo vlijte mleko in rahlo zmešajte 1 zvrhano čajno žličko agar-agarja ter zavrite. Odstavimo z ognja, dodamo 2 jušni žlici kremnega sira in mešamo do gladkega. Mešanico dodajte preostalemu kremnemu siru in hitro premešajte. Vmešajte smetano in mešanico razporedite po osnovi ter zgladite.

Polovico XuXu vlijte v posodo s preostalim agar-agarjem in sladkorjem ter premešajte, zavrite in na kratko pokuhajte. Odstavite z ognja, dodajte preostali XuXu in počakajte, da se mešanica ohladi na mlačno temperaturo. Sadno mešanico počasi nakapajte na smetano. Torto pokrijte in pustite v hladilniku, da se čez noč strdi.

Nato operite jagode ter jih prerežite na polovice. Torto okrasimo z jagodami in postrežemo.

XuXu štrudelj

Sestavine:

  • 1 zavoj testa za štrudelj
  • 750 g jagod
  • 2 žlici sladkorja
  • 2 zavojčka vanilijevega sladkorja
  • 3 žlice likerja XuXu
  • 2 žlici masla
  • Sladkor za glazuro

Postopek:

Jagode operite in narežite na kocke. Dajte jih v skledo, dodajte sladkor, vanilijev sladkor in XuXu ter jih marinirajte približno 15 minut. Testo za štrudelj razvaljamo na vlažni brisači. Jagode odcedite v cedilu, da sok odteče, in jih položite na testo. Zavijte štrudelj in oba konca stisnite skupaj. Z ostrim nožem naredite nekaj zarez na vrhu. Previdno ga položite na pekač, obložen s papirjem za peko. Premažite ga s stopljenim maslom. Približno 40 minut pecite pri 180 °C. Ko se ohladi, ga posujte s sladkorjem v prahu in postrezite.

XuXu biskvit s sadjem in smetano

Sestavine za 6 oseb:

  • 500 g sira mascarpone
  • 5 zavitkov vanilijevega sladkorja
  • 200 ml sladke smetane z veliko mlečne maščobe
  • ½ pakiranja bebe piškotov 
  • liker XuXu
Trifle, ali biskvit s smetano.

Postopek:

Mascarpone zmešajte z vanilijevim sladkorjem. Smetano stepajte, dokler se ne oblikujejo čvrsti vrhovi, in jo vmešajte v maskarpone. Piškote zdrobimo ali raztrgamo na majhne koščke. V kozarce ali manjše skledice dajte nekaj zdrobljenih piškotov in jih namočite v XUXU, nato dodajte smetano, na vrh položite namočene piškote itd. Okrasite s piškoti in XuXu. Ohladite v hladilniku, nato servirajte.

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam