Kako skrbeti za rastlino, ki prinaša srečo na področju denarja

Kitajska roža denarja (Chinese Money Plant) po imenu Pilea peperomioides je svoje ime dobila zaradi listov v obliki diskov, ki so videti kot temno zeleni kovanci.

Razmišljate o tem, da bi to lepo rastlino dodali v svojo zbirko? Tukaj je nekaj informacij, ki jih morajo vedeti vaši zeleni palčki, da bo sobna rastlina ostala zdrava in zadovoljna.

Je rastlina mnogih zanimivih imen

Roža, ki izvira iz skalnatih območij južne Kitajske, ima tudi različna druga imena, kot sta palačinka in kovanec, ali celo rastlina UFO zaradi svojih okroglih listov. Mnogi na področju rastlin prehajajo na uporabo imena kovanec, kot kulturno bolj sprejemljivega splošnega imena za Pilea peperomioides.

Ljudje to rastlino izbirajo zaradi njenih zanimivih okroglih listov, v feng šuiju pa velja tudi za rastlino, ki prinaša srečo in privablja bogastvo. Pilea peperomioides je razmeroma pogosta rastlina, ki bi jo morali najti v lokalni trgovini z rastlinami ali drevesnici. 

Kaj potrebuje, da bo v mojem domu srečna?

Gojenje Pilea peperomioides v zaprtih prostorih je enostavno, če jo postavite v prostor v svojem domu, kjer bo imela dovolj svetle, posredne svetlobe, vendar je ne bodo prizadeli hladni prepihi iz oken ali prezračevalnih odprtin. Za uspeh je najpomembnejše, da rastlini zagotovite pravo okolje. Svetloba je ključnega pomena, zato poiščite prostor z dovolj naravne svetlobe.

Pravilno zalita Pilea bo pokončna, z ravnimi in sijočimi listi.

Če vaš prostor nima veliko sončne svetlobe, lahko uporabite tudi rastno luč, vendar morate paziti, da ne bo premočna. Ne postavite je preblizu rastne svetilke, ki bo oddajala močno svetlobo in toploto.

Kaj pa zalivanje?

Počakajte, da se zemlja izsuši, preden jo ponovno zalijete. Te rože imajo raje malo več kisika na območju korenin in se morajo pred ponovnim temeljitim zalivanjem posušiti. Verjetno lahko med posameznimi zalivanji počakate dlje, kot mislite, saj so te rastline trpežne, odporne in delujejo bolj kot sukulente. Pravilno zalita rastlina bo pokončna, z ravnimi in sijočimi listi.

Pilea je tudi odlično darilo, saj prinaša srečo pri denarju

Pilea peperomioides je zaradi edinstvene oblike listov in razmeroma preproste nege odlična sobna rastlina, ki jo lahko podarite ali kupite zase. Ko boste s temi nasveti poskrbeli, da bo vaša rastlina kovancev zadovoljna, vam bo morda po feng šuiju prinesla nekaj sreče pri denarju.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam