Ko ste že mislili, da ste preizkusili vse: tu je solata iz ohrovta, ki jo morate poskusiti

Postali smo že stari profesionalci pri pripravi popolne solate. Tudi solate iz kodrolistnatega ohrovta, saj je navsezadnje temno zeleno listje odlično za prebavo, polno antioksidantov in ima celo več kalcija kot mleko.

Poleg tega je na voljo v številnih vrstah, od katerih ima vsaka svoj okus in idealno uporabo. Na tej točki morda menite, da v svetu solat iz ohrovta ni več veliko novega, kar bi lahko poskusili, vendar naj vam predstavimo svojo najljubšo solato.

V tej različici je uporabljen kodrolistnati ohrovt. Vendar prava zvezda te solate ni ohrovt, temveč spretna mešanica sestavin. Vse različne teksture in okusi ohrovta, korenja, fižola in indijskih oreščkov se z dodatkom malo začimb zelo dobro združijo.

Vsebuje veliko hranilnih snovi in antioksidantov

Fižol adzuki, ki vsebuje veliko hranilnih snovi, je v tej solati popolno ravnovesje za drobno narezan ohrovt. Včasih je znan tudi kot rdeči fižol ali rdeči fižol mung in je poln hranilnih snovi, kot so vlaknine in beljakovine, prav tako pa vsebuje skoraj 30 vrst antioksidantov. Čeprav je v receptu zahtevano sončnično olje, priporočamo, da se po možnosti odločite za drugo zdravo olje.

Indijski oreščki dodajo hrustljavost in malo več beljakovin, korenje, rdeča čebula in toni začimb pa so izjemno okusna alternativa preprostejši solati. To je eden tistih receptov, ki ga lahko postrežete tudi z rižem ali kot solato s kruhom, pa tudi kot prilogo za žar.

Solata iz ohrovta, korenja in fižola 

Sestavine:

  • 2 žlici sončničnega olja
  • 1 čajna žlička semen črne gorčice
  • 2 rdeči čebuli, narezani na tanke rezine
  • 200 g kodrolistnatega ohrovta, drobno narezanega (lahko tudi katerega drugega)
  • 2 korenčka, narezana na palčke 
  • ¾ čajne žličke soli
  • 1 čajna žlička čilija v prahu
  • 1 čajna žlička chaat masale 
  • 1 paradižnik, narezan na tanke rezine
  • 1 pločevinka fižola adzuki, odcejena in oprana
  • 15 do 20 indijskih oreščkov 
  • Sok 1 limete 

Postopek: 

V ponvi segrejte olje in dodajte gorčična semena. Ko začnejo šumeti, dodajte čebulo in jo na srednji do nizki temperaturi kuhajte 5 minut, da se zmehča. Vmešajte ohrovt, korenje, sol in mlete začimbe, nato pokrijte in kuhajte na srednji do nizki temperaturi 8 minut. Dodajte paradižnik, fižol in indijske oreščke ter dobro premešajte, nato pa ponovno pokrijte in kuhajte na srednji do nizki temperaturi še 8 minut. Dodajte limetin sok, dobro premešajte in postrezite. Dober tek!

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam