Tako lahko svoj način življenja začnete spreminjati že danes!

Svet okoli sebe boš spremenila tako, da spremeniš sebe. Čeprav so spremembe edina stalnica v naših življenjih, se včasih zdi, da se preveč trudimo, da se ne bi nič spremenilo. 

Strah pred neznanim in tem, da novostim ne bomo kos, nas prevečkrat ohromi. In potem raje spreminjamo stvari okoli sebe, ker se zdi, da bo manj “bolelo” in da imamo večji nadzor, v resnici pa je to le lažen občutek. Katero malenkost lahko spremeniš danes, da boš jutri imela še večji nasmeh na obrazu?

Potrebni so 4 tedni, da opaziš, da se tvoje telo spreminja. 8 tednov, da spremembe opazijo prijatelji in družina. 12 tednov, da jih opazi cel svet. Ne odnehaj.

Kdaj se mi bo kaj poznalo? Nič se ni spremenilo! Treniram in pazim pri hrani, pa nič ni drugače … Bla, bla, bla. Spremembe se začnejo dogajati takoj, ko narediš nekaj drugače. Že samo to, da greš na sprehod povzroči spremembo v tvojem telesu. Od aktivacije najrazličnejših mišic, do sprememb v metabolizmu, porabe kalorij, mentalnega počutja … Morda vseh ne opaziš, a vsekakor ne drži, da ni nič drugače. Spremembe se začnejo takoj, sčasoma se jih nabere toliko, da jih tudi na daleč opazijo vsi. Si predstavljaš, da bi se ti po enem hamburgerju vidno povečal trebuh in bi bila takoj 3 kilograme težja? Zakaj potem pričakuješ, da bo po dveh treningih vse drugače?

Najpomembnejši projekt, na katerem boš kadarkoli delala, si ti.

Dejstvo! Le ko poskrbiš zase na pravi način, lahko pomagaš in si v oporo drugim. V nasprotnem primeru se lahko hitro zgodi, da tako sebi kot drugim narediš veliko medvedjo uslugo. Kako boš danes poskrbela zase? 

Ne omejuj svojih izzivov. Izzovi svoje omejitve.

Saj veš, da si sposobna veliko več, kot si upaš priznati? Življenje ti je zagotovo že mnogokrat pokazalo, da je v tebi večja moč, iznajdljivost in pogum, da premagaš še tako zahtevne preizkušnje. Dejstvo je, da ne živimo v reklami in da se sonce ter dež redno izmenjujeta in prav je tako. Na koncu ostaneš pred izbiro: ali si izzive izbereš sama ali pa čakaš, da ti jih nepričakovano izbere življenje. Prva možnost je zagotovo prijetnejša. Kaj je naslednji izziv, ki si ga boš postavila?

Le ko poskrbiš zase na pravi način, lahko pomagaš in si v oporo drugim.

Ni potrebno, da si odlična, da lahko začneš. Ampak moraš začeti, da boš nekoč IZJEMNA!

Zdi se, da smo vzgojeni tako, da se pričakuje, da smo v vsem najboljši še preden začnemo. Da je katastrofa, če česa ne znamo ali pa nam kaj ne uspe nemudoma. In ne samo, da imamo občutek, da to od nas pričakujejo drugi, tako se obnašamo tudi do samih sebe. Halo?! Kdaj smo pozabili, da vaja dela mojstra in to samo takrat, ko mojster dela vajo. Pravzaprav smo najprej vsi vajenci, preden postanemo mojstri. In to je edina naravna in prava pot. Dejanja in akcija štejejo več kot nešteto prebranih knjig in člankov. Če nisem bila dovolj jasna, več kot dovolj si dobra, da začneš karkoli si želiš. In ko boš zares začela, boš postajala le še boljša.

Ali bo lahko? Niti ne. Ali je vredno? ABSOLUTNO!

Ne vem, kdaj smo se naučili, da če nekaj zahteva trud in delo, da je to nekaj česar se moramo izogibati. Da lahko uživamo samo v stvareh, ki zahtevajo nič ali malo napora. Kdaj začutiš večje zadoščenje in zadovoljstvo? Ko narediš nekaj, kar je zahtevalo trud in si mislila, da ne zmoreš, ali pri stvareh, ki jih delaš z levo roko? Premagovanja tovrstnih mej, nas dela bolj zadovoljne, krepi našo samopodobo, samozavest in nas preprosto dela srečnejše.  

Telo lahko doseže le tisto, v kar verjamejo vaše misli.

In kaj ti verjameš, da zmoreš? Si prepričana, da se vsaj malo ne podcenjuješ? Kaj bi o tvojih sposobnosti rekli ljudje, ki te imajo radi in ti želijo le najboljše?

Če si sklenila, da nekaj zmoreš – potem imaš zagotovo prav!

Žal prevečkrat sklenemo ravno nasprotno in kar je najhuje, tudi takrat imamo prav. Zakaj? Ker, če se prepričaš, da ne zmoreš, potem tudi poskusiš ne, ali pa se zadeve lotiš tako, da si dokažeš, da ne gre. Pa potem tisti lažni občutek, “saj sem poskusila,” čeprav v sebi dobro veš, da nisi dala vsega od sebe. Zaupaj vase! Ne rabiš točno poznati vseh korakov, ki te bodo vodili, do želenega cilja. Le pojdi in vztrajaj! Skleni, da ti bo uspelo! In veš kaj? Pravi imaš!

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam