VENERA SHOP

Tantrični seks za najbolj intenzivne orgazme v vašem življenju

Skoraj verjetno ste že slišali za tantrično spolnosti, saj je vse več govora o tej temi. Danes pa vam bomo zaupale, kako imeti tantrični seks, da boste doživeli najbolj intenzivne, povezane in intimne orgazme v svojem življenju.

Ta vodnik vas bo naučil, kaj je tantrični seks, kateri položaji so najboljši ter kako uporabiti tantro, da se globlje povežete s svojim partnerjem. 

Kaj sploh je tantrična spolnost?

Tantrična spolnost je filozofija, ki sega v starodavno Indijo. Tantrični seks se osredotoča na zavedanje lastne energije in na to, kako ta energija prek spolnosti vpliva na okoliški svet. Ko prakticirate tantro, lahko vizualizirate spolno energijo, ki se premika po vašem telesu in se celo izmenjuje z energijo vašega partnerja. Nekateri ljudje opisujejo tantrični seks kot sožitje s svojim partnerjem. Glavna ideja tantre je, da se lahko par z nadzorom svoje spolne energije povzpne na višjo raven zavedanja in duhovnosti.

V tantri velja, da je seks nekaj svetega. Nekatere tantrične sekte so celo častile vagino, in ne, kot nekaj grešnega ali nekaj, kar bi morali skrivati ​​ali čutiti krivdo. 

Osredotočenost na dihanje je odličen način, da ostanete v trenutku, zato gresta tantrični seks in čuječnost z roko v roki.

Zgodovina tantre

Za uvedbo tantre v zahodni svet je zaslužen Pierre Bernard, ameriški jogi, učenjak, okultist, filozof, mistik in poslovnež. Leta 1906 je ustanovil tantrični red Amerike in odprl tantrične klinike po vsej državi. Poleg tantre je ljudem predstavil tudi jogo. 

Tantrični seks doživlja ponovni razmah od leta 1960 in mnogi ljudje to sodobno gibanje imenujejo »neotantra«. Pravzaprav sodobna implementacija tantre v spolnost lahko vključuje novodobne vere. Vendar pa se nekateri ljudje v zahodni kulturi osredotočajo samo na spolne vidike in mnogi ljudje se sploh ne zavedajo, da ima tantrični seks kaj skupnega z vero ali duhovnostjo.

Namen tantrične spolnosti 

Namen tantrične spolnosti je predvsem nadzorovanje in deljenje spolne energije. Prvotne ideje o tantri in seksu se osredotočajo na združevanje nasprotij, običajno moškega in ženske, za združevanje spolne energije. Tantra uči, da lahko s seksom združite svojo energijo z energijo sveta okoli sebe. Za razsvetljeni tantrični seks je pomembno, da vključite svoje srce in telo, ne le svoj um. Uporaba tantre pri seksu pomaga preprečiti množičen odtok energije iz telesa po orgazmu ali zmanjšati učinke, ki jih lahko povzroči nenadna izguba energije. Pomembno pa je vedeti slednje. 

Čuječ seks – meditacija je pomembna za tantro, in čeprav tantrični seks morda ne vključuje nujno meditacije, lahko vstop v stanje povečane zavesti, včasih znano kot čuječnost, izboljša splošno spolno zadovoljstvo. Tantrični seks je lahko tudi koristen, če imate težave z ohranjanjem tukaj in zdaj, tudi med seksom. Tantrični seks lahko tudi poveča intimnost izkušenj. 

Tantra ≠ Kamasutra – Mnogi Zahodnjaki zamenjujejo tantrični seks s Kamasutro, drugim starodavnim sklopom verovanj, ki uči o naprednih spolnih položajih. Kamasutra in tantrični seks pa imata podoben izvor, ker je tudi Kamasutra izvorno hindujska ideja. Lahko pa raziščete oboje in poiščete različne tehnike in položaje za povečanje spolnega užitka. Tantrični seks lahko pomaga ljudem podreti meje in negativna čustva, ki so jih povezali s spolnostjo.

Obstaja, kar nekaj razlogov, zakaj bi ženske morale preizkusiti tantrični seks. 

Podaljša seks – tantrični seks zahteva, da upočasnite, dihate in se vživite v trenutek. V tem času boste zgradili tantrično energijo.

To je pomembno, ker mnoge ženske potrebujejo več časa, da se orazpoložijo, kot njihovi moški partnerji. To je zato, ker imajo ženske pogosteje tako imenovane odzivne spolne nagone, ne pa spontanih spolnih nagonov. Če ste se kdaj počutili razpoložene šele po začetku spolne aktivnosti, potem lahko spadate v to skupino, zaradi česar ste popoln kandidat za tantrični seks, saj vaš spolni nagon potrebuje nekaj, da se odzove na to, ali gre za spolni ali čustveni znak.

Poleg tega, če porabite več časa za spolno aktivnost, boste telesu dali čas, da se ustrezno vzburi. Kri bo tekla v vaše genitalije, vaša vagina se bo napihnila, da bo naredila prostor za partnerjev penis, vaš klitoris bo pokončen, vaše sramne ustnice nabreknejo, vaše telo pa bo proizvajalo lubrikacijo, zaradi česar je seks bolj udoben. Ko ste ustrezno vzburjeni, lahko doživite več užitka in povečate verjetnost, da boste doživeli orgazem.

Ne pozabite, da če se vaša želja odziva, boste morda želeli seks (izkusite željo) šele, ko vas vzbudi neki sprožilec. Upočasnitev stvari, kot pri tantričnem seksu, daje vaši glavi priložnost, da vstopi v igro.

Drži vas v trenutku – tantrični seks poudarja, da ostanete v trenutku. V sodobni psihologiji je to znano kot čuječnost, kar pomeni:

Morda imate misli, ki vas motijo in ovirajo, zato jih opustite in se osredotočite na dani trenutek. To predstavlja razliko med tem, da imate moteče misli, ter vam omogoča, da se znebite misli in prekinjanja, zaradi katerega je težko uživati ​​v seksu in se vzburiti.

Drugi vidik čuječnosti je posvečanje pozornosti temu, kako se počutite, kar vas lahko še naprej ohranja v povezavi s telesom in ne izgubite v mislih. Ženske lahko prenehajo spremljati svoje spolne predstave, namesto da bi uživale. 

Osredotočenost na dihanje je odličen način, da ostanete v trenutku, zato gresta tantrični seks in čuječnost z roko v roki. Preprosto se vrnite k dihanju, če vaša pozornost odtava. Pri čuječnosti si lahko pomagate tudi tako, da odstranite motnje. To ne pomeni le, da izklopite zvonjenje ali zaklenete vrata. Pri roki imejte vse zaloge, ki jih morda potrebujete, vključno s kondomi ali materiali za varnejšo spolnost, mazivom, igračami … Manj kot imate skrbi, da ste v tem trenutku, bolj lahko cenite ta trenutek.

4 nasveti za začetek prakticiranja tantričnega seksa

#1 – Ustvari svoj prostor 

Tantrični seks se začne precej pred seksom. Z ustvarjanjem atmosfere in razvijanjem razpoloženja boste lahko ostali v trenutku in se izjemno zavedali svoje energije. Začnite tako, da svojo sobo očistite nereda. Dodajte rože, sveče in celo tkanine, ki bodo poskrbele za čutno in umirjeno vzdušje.

Tantra vas spodbuja, da se osredotočite na vse svoje čute, zato bo vključitev svetlobe, vonjav, zvokov in celo temperature v vaš spolni prostor pomagala vašemu tantričnemu potovanju.

#2 – Dihajta skupaj

Dihanje je ključnega pomena v tantri in vi in ​​vaš moški lahko z dihanjem povečate svojo intimnost. Želimo, da uporabite tehniko, ki se imenuje dihanje drug drugega. To zahteva, da ste s svojim partnerjem izjemno blizu. Nato morate vdihniti, ko vaš partner izdihne. Ležanje ob partnerju omogoča enostaven dostop, ležita drug proti drugemu.

Dihanje lahko najprej vadite sami. Vdihnite in štejte do sedem, preden izdihnete. Vadite izdih dlje, kot je potrebno za vdih. Ko vdihnete, si lahko predstavljate, da ta dih postane energija, ki jo lahko »pošljete« v različne dele telesa ali celo čakre. Če boste to storili pravilno, boste to energijo morda celo lahko uporabili za doseganje orgazma celega telesa.

#3 – Ohranjajta očesni stik 

Tantrični spolni položaji vam omogočajo, da ohranite očesni stik s svojim partnerjem. V zahodni kulturi med seksom prepogosto zapremo oči. Tudi če je vaša najljubša vrsta seksa intimno ljubljenje, se lahko zgodi, da se izogibate očesnemu stiku, zlasti med orgazmom.

Pri tantričnem seksu je zelo pomemben očesni stik.

Vendar pa vam ohranjanje očesnega stika omogoča, da ostanete zavestni in povezani na še en način. Morda bo na začetku nerodno ali neprijetno, vendar vztrajajte in oba se bosta lahko sprostila. Mnogi spolni položaji, ki olajšajo očesni stik, so odlični za romantičen seks.

#4 – Ostanite v trenutku

Da, veliko smo že govorili o tem, da ostanemo v trenutku in čuječnosti, vendar je to zelo pomembno za tantrični seks. Še nekaj nasvetov.

Zavestni dotik – Če imate težave z ohranjanjem v trenutku, potem vam lahko zamisel o zavestnem dotiku pomaga, da ostanete prizemljeni. Bodite pozorni na to, kje in kako se dotikate svojega partnerja, namesto da bi se dotikali – dobesedno.

Osredotočite se na svojo namero – Pomaga vam lahko tudi ohraniti glavo v trenutku, če se osredotočite na to, kaj je vaša namera. Ali želite, da se počuti dobro? Ali poskušate ostati povezani? Ali pa vaš dotik izraža, kako zelo uživate v njegovih ustnicah in jeziku na svojem klitorisu? Več o tantričnem seksu in tantričnih spolnih položajih pa si lahko preberete na www.venera-shop.si.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam