To je serija, ki je trenutno številka 1 na Netflixu v Sloveniji!

Druga sezona serije Bridgerton je trenutno najbolj gledana Netflixova serija v Sloveniji. Kaj pa po svetu?

Bridgerton je zbral neverjetnih 193 milijonov ur gledanosti po vsem svetu, kar je za 5. delom serije Money Heist druga najvišja gledanost med vsemi serijami. Že poznate ugledno družino Bridgerton? Neverjetna zgodba je veliko Nepremagljivih že odpeljala v leto 1813, kjer nas je pričakalo pestro dogajanje v Londonu.

Prva sezona te serije je bila najbolj gledana serija na Netflixu in verjamemo, da ste si jo Nepremagljive pogledale. Ali lahko druga sezona upraviči pomp, ki je nastal? 

Nova sezona Netflixovega Bridgertona je povezana z glavnimi junaki živahnega Londona iz 19. stoletja in čebelami. Skrita sporočila iz prve sezone, ki imajo velik pomen tudi to sezono, bodo odkrila marsikaj, vendar brez skrbi, ne bom izdala preveč podrobnosti. Če serijo spremljate pa že veste, da se igralec Regé-Jean Page ne pojavi v vlogi, ki smo jo prvo sezono oboževale. Res škoda, a verjemite, ne boste ga preveč pogrešale. 

To intrigantno serijo so poimenovali tudi Harry Potter za odrasle, saj vsaka od sezon temelji na eni od osmih knjig, v katerih se zgodbe vrtijo okoli določenega člana družine Bridgerton. Podlaga so bili romani pisateljice Julie Quinn. Zgodbe romanov so na Netflixu povezali s kraljico drame na tv ekranih, Shondo Rhimes, in uspeh je bil zagotovljen. Dejansko dobite občutek, da je dobremu romanu dodana nadaljevanka Opravljivka in še nekaj kapljic Petdeset odtenkov sive. Sem prepričana, da že razmišljate, da bi si serijo ogledale.

Zakaj so tuje ljubezenske zgodbe tako zelo zanimive? 

Razlogov je več, zagotovo gre tudi za beg pred resničnostjo, ki zadnja leta ni bila ravno rožnata. Gledalci spoznamo v seriji zanimivo socialno strukturo, eleganco in strast z rasno enakostjo, kar vemo, da ni niti približno povezano z resnično zgodovino. Gre za zabavno serijo, ki ima svoje poglede in ni nastala po šolskem učbeniku. To ji daje prav poseben čar, saj nikoli čisto ne vemo, kaj lahko pričakujemo.

Freddie Stroma kot Prince Friederich, Phoebe Dynevor kot Daphne Bridgerton in Rege-Jean Page As Simon Basset. Foto: Profimedia

Gre za zgodovinsko ljubezensko razmerje, ki je polno elementov sodobne Instagram pravljice, izjemnih škandalov, ne manjka pa niti boja za priljubljenost. Gre za nekaj, česar ne vidimo v vsakdanjem življenju in ni nekaj, o čem smo brali v zgodovinskih knjigah. Liki so izjemno simpatični, zabavni, povrhu pa še lepi. 

Zagotovo vam na uho pride tudi kakšna pop uspešnica, vendar nekoliko preoblečena, tako da boste razmišljale, ali je to res Madona ali Taylor Swift. Vso glasbo pa spremljajo tudi izjemne koreografije ali sladki ljubezenski prizori, tako da je kombinacija popolna. Ko sme že pri preoblečeni glasbi, v seriji je veliko tudi razkošne mode in trendi se kar sami narekujejo. Veliko neverjetnih oblek, nakita in pričesk, tudi z barvami niso skopi. Oblačila so poleg postavnih mladeničev, zagotovo prava paša za oči.

Še zanimivost, glede seksi prizorov druge sezone.

Oboževalci so malce potarnali, da v drugi sezoni manjka vročih prizorov, ki smo jih bili vajeni v prvi. Nekako smo jih pričakovali, a nas je druga sezona malce presenetila. Jonathan Bailey (Anthony Bridgerton) je spregovoril o odločitvi, da v drugi sezoni Bridgertona zmanjšajo število seksualnih prizorov. Igralec meni, da je bila glede na okoliščine to prava odločitev. Zaradi covida so morali namreč med snemanji zelo paziti in skrbeti, da so bili vsi zdravi.

“Kar izgubiš pri seksualnih prizorih, pridobiš pri globljem človeškem razumevanju, ki, upam, obogati svet, tako da prihodnji intimni prizori niso glavna lastnost in se ni treba toliko naslanjati nanje,” je povedal 33-letni Bailey. Povedal je še, da je prav, da občinstvo presenetijo in ga držijo v napetosti.

V drugi sezoni se iskanje ljubezni Anthonyja Bridgertona (Jonathan Bailey) nekoliko zaplete, ko se zaljubi v Kate Sharmo (Simone Ashley). Foto: Profimedia

Ko je Bridgerton decembra 2020 debitiral na Netflixu, so strastni trenutki med Daphne Bridgerton (Phoebe Dynevor) in Simonom Bassetom (Regé Jean-Page) hitro postali glavna tema pogovorov oboževalcev. V drugi sezoni se iskanje ljubezni Anthonyja Bridgertona (Jonathan Bailey) nekoliko zaplete, ko se zaljubi v Kate Sharmo (Simone Ashley), medtem ko dvori njeni sestri Edwini (Charithra Chandran).

Pred drugo sezono serije je producent Chris Van Dusen spregovoril tudi o drugačnem pristopu, ki so ga scenaristi uporabili pri nepozabnih seksualnih prizorih. “Nikoli nam ni šlo za količino,” je ustvarjalec povedal novinarjem. “Naš pristop k intimnosti v seriji je res enak kot v prvi sezoni. Intimne prizore uporabljamo za pripovedovanje zgodbe in premikanje zgodbe naprej. Nikoli nismo naredili seksualnega prizora zaradi samega seksualnega prizora in mislim, da ga tudi nikoli ne bomo.”

Zaključim lahko le tako, da povem, da komaj čakam na tretjo sezono. Vsem, ki še niste pogledale druge sezone pa: 3, 4, zdaj! ☺

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam