To so najboljše vaje za notranjo stran stegen

Lepo oblikovane in čvrste stegenske mišice so želja prav vsake ženske. V nadaljevanju s teboj delim 5 vaj, s katerimi boš poskrbela za lepo oblikovan notranji del stegen. Seveda pa ne pozabi tudi na uravnoteženo in zdravo prehrano.

1. SUMO POČEP

S stopali stopimo širše od ramen. Pazimo, da so stopala in kolena obrnjena rahlo navzven in je hrbet v nevtralnem položaju. Iz začetnega se počasi spustimo v končni položaj – v počep. Dvignemo se nazaj v začetni položaj in naredimo vsaj 12 ponovitev. Vajo lahko otežimo tako, da v roke primemo uteži.

2. IZPADNI KORAK VSTRAN

Stopimo v širok razkorak. Stopala so obrnjena naprej. Spustimo se na eno stran, tako da zadnjica potuje nazaj, pri tem pa pazimo, da je hrbet v nevtralnem položaju. Dvignemo se nazaj v začetni položaj. Opravimo 12 ponovitev na vsako stran.

3. PRIMIK NOGE LEŽE

Uležemo se na bok. Stopalo zgornje noge damo za spodnjo nogo in se dobro upremo ob tla. Spodnjo nogo dvignemo proti stropu in jo dvigujemo in spuščamo: gor in dol. Pri tem pazimo, da se z njo ne dotaknemo tal. Naredimo 20 ponovitev z vsako nogo.

4. KROŽENJE Z NOGO LEŽE

Uležemo se na bok. Stopalo zgornje noge damo za spodnjo nogo in se dobro upremo ob tla. Spodnjo nogo dvignemo proti stropu in z njo krožimo vsaj 20 sekund. Prestavimo se na drug bok in krožimo še z drugo nogo.

5. DVIG ZADNJICE Z BLAZINO

Uležemo se na hrbet in pokrčimo kolena. Med noge si namestimo blazino in jo močno stisnemo. Boke dvignemo, da so vzporedno z rameni in koleni, zadržimo in spustimo v začetni položaj. Naredimo 15 ponovitev.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam